#EuropeanCommission - von der Leyen bied 'n lys van nuwe kommissarisse aan

| September 9, 2019


Juncker, president van die Europese Kommissie, ontmoet Ursula von der Leyen, president-verkies

Ursula von der Leyen, president-verkies, het vandag (9 September) formeel haar konseplys van aangewese kommissarisse voorgelê, maar die kykers van die Kommissie sal egter tot môre moet wag om die portefeulje van elkeen uit te vind, skryf Catherine Feore.

Alhoewel dit polities neutraal is, weerspieël kommissarisse die politieke balans van die EU. Daar is tien kommissarisse van die Europese Volksparty (EVP) - waaronder von der Leyen; uit die groep sosialiste en demokrate (S&D); vyf Fron Europa hernu (RE - voorheen die Alliansie van die liberale demokrate); een Europese konserwatiewes en hervormers (ECR) en twee onafhanklike kandidate - waarvan een losweg verbonde is aan die Groenes.

Dit volg op 'n reeks formele onderhoude President-verkies von der Leyen die afgelope weke gehou met elkeen van die persone wat deur die lidlande voorgestel is as kandidate vir kommissaris. Die Raad van die Europese Unie moet hierdie lys nou aanvaar in ooreenstemming met artikel 17 (7) van die Verdrag oor die Europese Unie (TEU).

Nie gewone seil nie

Sodra dit aangewys is, is daar 'n stel verhore in die Europese Parlement voor die betrokke komitee. Die Europese Parlement moet dan toestemming gee aan die hele kommissarisskollege, insluitend die president en die hoë verteenwoordiger van die Unie vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid / vise-president van die Europese Kommissiemissie. Sodra die Europese Parlement sy toestemming gegee het, stel die Europese Raad die Europese Kommissie formeel aan.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie, EU, EU, Europese Kommissie, Gewilde, Gewilde artikel, politiek

Kommentaar gesluit.