EU- # Kuba Gesamentlike Raad, 09 / 09 / 2019

| September 9, 2019
Die Gesamentlike Raad EU-Kuba het op 9 September 2019 in Havana, Kuba, vir die tweede keer vergader. Daar is bespreek hoe momentum gehandhaaf moet word in die implementering van die ooreenkoms vir politieke dialoog en samewerking, wat sedert November 2017 voorlopig toegepas is.

Die politieke ooreenkoms en samewerkingsooreenkoms tussen die EU en Kuba is 'n teken van die belangrikheid wat ons aan ons betrekkinge heg. Ons hoop dat die nuwe hoofstuk wat ons geopen het, die vriendskap tussen die mense van Europa en Kuba verder kan versterk. Daarom is ons hier: om ons dialoog en samewerking te vier en verder te versterk.

Federica Mogherini, hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid

Die viering van hierdie tweede gesamentlike raad is 'n voorbeeld van die vordering van die betrekkinge met die EU. Dit laat toe om hierdie vordering op te neem en om toekomstige aksies van wedersydse voordeel uiteen te sit.

Bruno Eduardo Rodríguez Parrilla, Minister van Buitelandse Sake van Kuba

Die Gesamentlike Raad het die vyf gestruktureerde politieke dialoë wat op grond van die ooreenkoms op sleutelareas van stapel gestuur is, nagegaan: menseregte, nie-verspreiding van massavernietigingswapens, konvensionele wapenbeheer, eensydige beperkende maatreëls en volhoubare ontwikkeling.

Dit het ook die bilaterale betrekkinge en samewerkingsprogramme op gebiede soos kultuur, energie, landbou en ekonomiese modernisering hersien. Die twee partye het ooreengekom om sektorale beleidsdialoë op die gebied van energie, landbou, omgewing en klimaatsverandering te begin.

Handel en belegging tussen die EU en Kuba, insluitend die buite-egtelike gevolge van die Amerikaanse Helms-Burton-wetgewing, is ook bespreek.

Daarbenewens het die Gesamentlike Raad streeks- en wêreldaangeleenthede aangeraak, soos onlangse ontwikkelings in Latyns-Amerika en die Karibiese Eilande, insluitend verhoudinge tussen die EU en die SELAC. Hulle het ook koördinasie in multilaterale fora op gebiede soos klimaatsverandering en volhoubare en inklusiewe ontwikkeling bespreek.

Die Gesamentlike Raad is mede-voorsitter van die hoë verteenwoordiger van Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid Federica Mogherini en die Kubaanse minister van Buitelandse Sake, Bruno Rodríguez Parrilla.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU, Europese Raad

Kommentaar gesluit.