#Breksit hulp vir EU-burgers

| September 9, 2019
EU-burgers wat geraak word deur veranderings aan die immigrasiereëls as gevolg van Brexit, moet ekstra ondersteuning en advies aanbied.

Die EU Citizens 'Rights Project, gesteun deur £ 50,000 van die Skotse regering, sal landswye geleenthede lewer om bewusmaking te skep oor wat hulle moet doen om in Breedland na Skotland te bly.

Die fokus sal daarop wees om kwesbare EU-burgers wat meer ingewikkelde behoeftes het of wat hindernisse in die gesig staar om aansoek te doen vir gevestigde status te help, en wat ekstra ondersteuning nodig het. Immigrasieprokureurs bied kundige advies aan en interpretasie sal beskikbaar wees, waar toepaslik.

Minister van migrasie, Ben Macpherson, het gesê: “EU-burgers verryk ons ​​samelewing beduidend en lewer 'n groot bydrae tot die ekonomie en openbare dienste van Skotland. My boodskap aan hulle is eenvoudig: u sal altyd welkom wees in Skotland, ons wil hê dat u moet bly en ons sal u ondersteun om te bly. Daarom het die Skotse regering vroeër vanjaar ons Stay in Scotland-veldtog van stapel gestuur.

“Dit is betreurenswaardig dat die Britse regering EU-burgers dwing om aansoek te doen om hul bestaande regte te behou, en ons doen steeds 'n beroep op die Britse regering om 'n verklarende stelsel in te stel. Ons wil egter ook verseker dat mense in Skotland bly en dat hulle ingelig en ondersteun word wanneer hulle om 'n vereiste status aansoek doen.

“Daarom finansier ons die Citizens 'Rights Project om 'n reeks uitreik- en inligtingsgeleenthede vir EU-burgers en hul families regoor Skotland te lewer. Hierdie geleenthede sal die EU-skikkingskema bewus maak, die aansoekers die nodige inligting gee en naasbare ondersteuning bied om mense te help om te bly. ”

Noelia Martinez, projekkoördineerder vir die Citizens Rights Project, het gesê: “Hierdie tipe ondersteuning is uiters belangrik vir EU-burgers in Skotland wat besorg is oor wat met Brexit met hul regte sou gebeur. Baie, soos ek, het suksesvol aansoek gedoen om vereffeningsstatus, maar ons weet uit ons vorige uitreik- en inligtingswerk dat daar nog baie EU-burgers is wat nie seker is hoe om aansoek te doen nie, of probleme ondervind om aansoek te doen.

"Hierdie verdere befondsing is baie welkom, omdat dit ons in staat sal stel om voort te gaan met ons werk, met die klem veral op die bereiking van kwesbare EU-burgers en diegene wat in meer afgeleë gebiede van Skotland woon."

agtergrond

EU-burgerregte-projek bied inligting, advies en ondersteuning aan EU-burgers in Skotland.

In April is 'n pakket ondersteun om EU-burgers in Skotland te help om te bly, insluitend
£ 250,000 toegewyde hulpbron vir gemeenskapsgebaseerde ondersteuning.

Kommentaar

Facebook kommentaar

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, Skotland, UK

Kommentaar gesluit.