EU lei in #GlobalAgriFoodTrade

| September 6, 2019

in 'n verslag gepubliseer op 5 September,, bevestig die EU nog 'n jaar sy posisie as die grootste wêrelduitvoerder van voedselprodukte vir landbouprodukte, met die uitvoer van die EU € 138 miljard in 2018.

Landbouprodukte verteenwoordig 'n stewige aandeel van 7% van die waarde van die totale EU-goedere wat in 2018 uitgevoer word, wat vierde is op die masjinerie, ander vervaardigde goedere en chemikalieë. Die landbou en die voedselverwante nywerhede en dienste lewer saam bykans 44 miljoen poste in die EU. Die voedselproduksie- en verwerkingsketting is verantwoordelik vir 7.5% van die indiensneming en 3.7% van die totale toegevoegde waarde in die EU.

Landbou- en landelike ontwikkelingskommissaris Phil Hogan (foto) het gesê: “Die toenemend markgerigte gemeenskaplike landboubeleid het 'n deurslaggewende bydrae gelewer tot die sukses van die EU in landbouhandel. Die reputasie van die EU dat hulle veilige, volhoubare, voedsame en gehalteprodukte het, is 'n wenformule op die wêreldmark. Die Kommissie is hier om produsente te help om die geleenthede oor die hele wêreld ten volle te benut, terwyl sy altyd seker maak dat ons sensitiewer sektore voldoende voorsorgmaatreëls bied. ”

Die voorste vyf bestemmings vir die EU-voedselprodukte in die EU is steeds die Verenigde State, China, Switserland, Japan en Rusland, wat verantwoordelik is vir 40% van die uitvoer van die EU. Benewens die onderhandeling van handelsooreenkomste wat verdere geleenthede bied vir die EU-boere, help die Europese Kommissie EU-uitvoerders om nuwe markte te betree en voordeel te trek uit sakemoontlikhede deur bevorderingsaktiwiteite, insluitend missies op hoë vlak onder leiding van kommissaris Hogan. In 2018 en 2019 het kommissaris Hogan vergesel van EU-produsente na China, Japan en die Verenigde Arabiese Emirate gereis.

Wyne en vermouth domineer steeds die mandjie uitgevoerde produkte met sterk drank en likeur. Kom dan babakos en verskillende voedselbereidings, sjokolade, pasta en gebak.

Wat die invoer betref, kom die verslag tot die gevolgtrekking dat die EU die tweede grootste invoerder van landbouprodukte geword het met invoer ter waarde van € 116 miljard. Dit bring die EU-handelsbalans vir hierdie sektor op 'n positiewe netto van € 22 miljard te staan.

Die EU het hoofsaaklik drie soorte produkte: produkte wat nie, of slegs in 'n klein mate, in die EU geproduseer word, soos tropiese vrugte, koffie en vars of gedroogde vrugte (wat 23.4% van die invoer in 2018 uitmaak); produkte wat vir veevoer bestem is (insluitend oliekoeke en sojabone - saam 10.8% van die invoer); en produkte wat gebruik word as bestanddele in die verdere verwerking (soos palmolie).

Die invoer uit die VSA was die vinnigste in 2018, met 'n toename van 10%, wat hierdie land die grootste verskaffer van landbouvoedselprodukte van die EU maak.

Die volledige verslag bevat ook 'n oorsig van die handelsprestasie van die belangrikste vennote van die EU (Verenigde State, China, Brasilië, Japan, Rusland) en hul handelsvloei met die EU, sowel as 'n hoofstuk oor handel en samewerking met die minste ontwikkelde lande ( MOL).

Meer inligting

Monitering van landbouhandelsbeleid

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Landbou, ekonomie, EU, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.