Terreurgroepe herleef in Suidelike # Jemen

| September 5, 2019

Onheilspellende berigte het die afgelope week na vore gekom oor herlewende terroriste-elemente in Suid-Jemen. Daar is voorgestel dat hierdie groepe, wat Al-Qaida en ISIS as die prominentste insluit, grootliks verantwoordelik is vir die toename in geweld.

Die toenemende rol en prominensie van die Al Islah-party in president Hadi se regering is gesien as 'n belangrike faktor in die uitwerking van hierdie jongste onrus. Die party is die tak van die Moslem-broederskap in Jemen en lewer 'n aansienlike bydrae tot die destabilisering van die hele land. Hul handelsmerk Islamisme kyk nie net na nie, maar moedig ook soms geweld aan.

Verder het Al Islah, deur openbare interaksies op sosiale media, krete uitgeroep aan groepe van Ma'rib en Ibar, wat bekend is dat hulle noue bande het met AQAP en ISIS. Die goewerneur van Ma'rib is self lid van die Al Islah-party en geniet die steun van sommige van die land se mees harde ekstremiste. Dit wil voorkom asof hierdie oproep tot wapen die doel is om die koalisie te destabiliseer en die relatiewe vrede wat die Suide beleef het sedert die terugtog van die Houthi-rebelle, ongedaan gemaak het.

Die betrokkenheid van terreurgroepe in die vorm van AQAP en ISIS, en 'n groot aantal van die aspekte van die burgeroorlog in Jemen, was die grootste deel van die land wat oor die hoof gesien is. Koalisiemagte, veral die VAE op plekke soos Mukallah, het die afgelope drie jaar aansienlike vordering gemaak met die aftakeling van hierdie terroriste-organisasies om dood en verwoesting te bewerkstellig.

Dit is dus 'n groot kommer vir diegene wat nie net in die streek nie, maar ook om hierdie groepe te sien herleef en die geweld in Suid-Jemen aanhits, oënskynlik aangespoor deur 'n harde Al-Islah-party.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, politiek

Kommentaar gesluit.