Verbinding met ons

EU

#ECA - Ouditeure gee 'n gekwalifiseerde duimpie vir die openbare konsultasies van die Kommissie  

gepubliseer

on

Lid van die Europese hof van redakteurs, Annemie Turtleboom

Die Europese Hof van Ouditeure (ECA) het in die algemeen 'n positiewe verklaring gegee verslag oor die raadplegingsprosesse van die Europese Kommissie. Die verslag, gelei deur Annemie Turtelboom, gee 'n aantal aanbevelings oor waar die proses verbeter kan word, veral met betrekking tot die uitreiking van burgers, skryf Catherine Feore

“Betrokkenheid by burgers in openbare konsultasies is die sleutel tot die handhawing van die EU se demokratiese legitimiteit en die bereiking van wette en beleid van hoë gehalte,” sê Annemie Turtelboomhullelid van die Europese Ouditeurshof verantwoordelik vir die verslag. “Die Kommissie moet meer doen om die doelwit van openbare deelname met die beste moontlike vlak van uitreik na die burgers te bereik en die deelnemers in te lig oor die uitkoms van die openbare konsultasies.” 

Turtleboom het gesê dat die ECA kyk na die hele proses: “WEk sien dat die uitreik te swak is. As u u wetsontwerp wil verbeter, moet u uitreik. Sommige spanne in die Europese Kommissie makgoeie gebruik van sosiale media Twitter and Facebook - en belyNCES. 

"In 'n derde van die konsultasies wat ons ondersoek het, was daar minder as 75 mense wat deelgeneem het en in een geval het net drie mense deelgeneem. Die EU het 396 miljoen kiesers en 500 miljoen inwoners." 

In die aanbevelings van die verslag dring die ECA aan op 'n toename in die uitreikaktiwiteite en die aanpassing van kommunikasiemaatreëls om deelname te bevorder. veral, Turtelboom wys op 'n groter rol vir die verteenwoordiging van die Kommissie in die EU-lidlande en die betrokkenheid van die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee en die Komitee van die Streke, tesame met die nasionale owerhede in die verspreiding van inligting oor openbare konsultasies.  

turtleboom beklemtoon dat taal ook in 'n kwessie: “Die taal moet duidelik en leservriendelik wees. Dit is ook baie belangrik om sleuteldokumente te voorsien vir prioriteitsinisiatiewe in die EU's 24 amptelikHoe kan u mense bereik as die konsultasie nie gedoen is nie? in u eie Taal.   

"Dit is nie duidelik waarom dit nie gedoen word nie, daar is nie duidelike kriteria nie on of 'n konsultasie 'van breë belang' is en dus in alle amptelike EU-tale vertaal, of nie." 

As deel van die verslag het die ECA 'n opname uitgevoer en bevind dat mense minder tevrede was met terugvoering.  

"As u die mening van iemand vra, moet u vooraf sê hoe u dit gaan gebruik en later ook vertel wat daarmee gebeur het., "Het gesê Turtleboom. "Ek dink dat openbare konsultasies die burgers se vertroue kan versterk en dit kan verbeter. Mense het die reg om te weet wat met hul insette gebeur, en wat ons gesien het, is dat die terugvoer te laat teruggekom het en dikwels slegs in Engels." 

Nietemin is die geheelbeeld goed. Die verslag wys op die ranglys van die OESO waar die Kommissie die hoogste posisie het vir die betrokkenheid van die burger by die ontwikkeling van die reg.  

EU

Parlementslede moet die direkteur van Frontex toespits op die rol van die agentskap in die terugkeer van asielsoekers

gepubliseer

on

Die Europese parlement sal Fabrice Leggeri, direkteur van Frontex, rooster oor die bewerings oor die betrokkenheid van die personeel van die agentskap by die onwettige terugvoering van asielsoekers deur die Griekse grenswag, sal Dinsdag in die debat in die Europese burgerlike vryheidskomitee gepraat word.

Parlementslede gaan antwoorde eis van die uitvoerende direkteur van die Europese grens- en kuswagagentskap met betrekking tot die voorvalle waarin Griekse kuswagte na bewering migrante gestop het om die oewers van die EU te probeer bereik en teruggestuur het na die Turkse waters. Hulle sal waarskynlik uitvra oor die uitslag van die interne ondersoek wat deur die EU-grensagentskap uitgevoer is en die raadsvergadering wat op versoek van die Europese Kommissie belê is.

Verlede jaar Oktober, voor die onthullings van die media, het die Frontex-konsultatiewe forum - wat onder meer verteenwoordigers van die Europese asielondersteuningskantoor (EASO), die EU-agentskap vir fundamentele regte (FRA), UNHCR, die Raad van Europa en IOM - uitgespreek kommer in sy jaarverslag. Die forum het gewys op die afwesigheid van 'n doeltreffende moniteringstelsel van moontlike skendings van fundamentele regte in die agentskap se aktiwiteite.

Op 6 Julie het Fabrice Leggeri, tydens 'n ander vergadering van die burgerlike vryheidskomitee, die parlementslede verseker dat Frontex-personeel nie by enige terugsakking betrokke was nie en het 'n voorval met die Deense bemanning aan boord van een van die skepe van die agentskap as 'n "misverstand" beskryf.

Lees verder

ekonomie

Soros versoek die EU om 'ewige verbande' uit te reik deur middel van beter samewerking

gepubliseer

on

In 'n opiniestuk in Projek Sindikaat, Het George Soros sy idee uiteengesit van hoe die huidige impasse met Pole en Hongarye oor die voorwaardes van die reg oorwin kan word. 

Soros skryf Hongarye se veto oor die EU-begroting en COVID-19-herwinningsfonds toe aan premier Viktor Orbán se kommer dat die EU se nuwe regsvoorwaardes wat aan die begroting gekoppel is, 'praktiese perke sou oplê op sy persoonlike en politieke korrupsie [...] Hy [ Orbán] is so bekommerd dat hy 'n bindende samewerkingsooreenkoms met Pole gesluit het om daardie land saam met hom te sleep ”.

Soros sê die prosedure vir 'verbeterde samewerking' wat in die Lissabon-verdrag ingestel is om 'n wettige basis te bied vir verdere integrasie in die eurosone 'kan gebruik word. 

Verbeterde samewerking stel 'n groep van minstens nege lande in staat om maatreëls te implementeer as alle lidlande nie tot 'n ooreenkoms kom nie, en ander lande kan later aansluit as hulle wil. Die prosedure is ontwerp om verlamming te oorkom. Soros voer aan dat 'n 'subgroep lidlande' 'n begroting kan opstel en kan ooreenkom oor 'n manier om dit te finansier - soos deur 'n 'gesamentlike verband'.

Soros het vroeër aangevoer dat die EU ewige effekte moet uitreik, maar beskou dit nou as onmoontlik, "weens 'n gebrek aan vertroue onder beleggers dat die EU sal oorleef." Hy sê hierdie effekte sal "maklik aanvaar word deur langtermynbeleggers soos lewensversekeringsmaatskappye". 

Soros plaas ook 'n deel van die skuld voor die deur van die sogenaamde Frugal Five (Oostenryk, Denemarke, Duitsland, Nederland en Swede) wat 'meer belangstel om geld te spaar as om by te dra tot die algemene belang'. 

Volgens Soros het Italië die voordele van ewige verbande meer nodig as ander lande, maar 'is nie gelukkig genoeg' om dit in sy eie naam te kan uitreik nie. Dit sal 'n 'wonderlike gebaar van solidariteit' wees, en voeg by dat Italië ook die derde grootste ekonomie van die EU is: 'Waar sou die EU wees sonder Italië?' 

Om gesondheidsorg te bied en die ekonomie te laat herleef, sê Soros, sal baie meer benodig as die € 1.8 biljoen ($ 2.2 biljoen) wat in die nuwe Next Generation EU-begrotings- en herstelfonds bestem is.

George Soros is voorsitter van Soros Fund Management en die Open Society Foundations. Hy is 'n pionier in die hedge fund-industrie en is die skrywer van The Alchemy of Finance, The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What it Means, en, onlangs, ter verdediging van die Open Society.

Lees verder

EU

Die EU / VS-ooreenkoms sal die samewerking van oop samelewings weer bevestig

gepubliseer

on

Vandag (30 November) sal ambassadeurs in Brussel byeenkom om voor te berei op die Raad vir Buitelandse Sake en die Europese Raad van regeringshoofde volgende week. Die toekoms van die betrekkinge tussen die EU en die VS sal boaan die lys wees.

Die besprekings sal op vyf boustene fokus: die bestryding van die COVID-19; die verbetering van ekonomiese herstel; bekamping van klimaatsverandering; handhawing van multilateralisme; en bevordering van vrede en veiligheid. 

In 'n strategiedokument word die klem gelê op die samewerking van oop demokratiese samelewings en markekonomieë as 'n manier om die strategiese uitdaging aan te spreek wat China se groeiende internasionale selfstandigheid bied.

Die president van die Europese Raad, Charles Michel, sal die volgende week met leiers konsulteer en sal ook met die NAVO koördineer om 'n beraad in die eerste helfte van 2021 te beplan.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings