#ECA - Ouditeure gee 'n gekwalifiseerde duim vir die openbare konsultasies van die Kommissie

| September 5, 2019

Lid van die Europese hof van redakteurs, Annemie Turtleboom

Die Europese Ouditeurshof (ECA) het 'n oorwegend positiewe vrylating verslag oor die konsultasieprosesse van die Europese Kommissie. Die verslag, onder leiding van Annemie Turtelboom, lewer 'n aantal aanbevelings oor die verbetering van die proses, veral met betrekking tot die uitreik na die burgers, skryf Catherine Feore.

“Betrokkenheid by burgers in openbare konsultasies is die sleutel tot die handhawing van die EU se demokratiese legitimiteit en die bereiking van wette en beleid van hoë gehalte,” sê Annemie Turtelboom, hullelid van die Europese Ouditeurshof verantwoordelik vir die verslag. “Die Kommissie moet meer doen om die doelwit van openbare deelname met die beste moontlike vlak van uitreik na die burgers te bereik en die deelnemers in te lig oor die uitkoms van die openbare konsultasies.”

Turtleboom het gesê dat die ECA kyk na die hele proses: “WEk sien dat die uitreik te swak is. As u u wetsontwerp wil verbeter, moet u uitreik. Sommige spanne in die Europese Kommissie makgoeie gebruik van sosiale media - Twitter and Facebook - en belyNCES.

"In 'n derde van die konsultasies wat ons ondersoek het, was daar minder as 75 mense wat deelgeneem het en in een geval het net drie mense deelgeneem. Die EU het 396 miljoen kiesers en 500 miljoen inwoners."

In die aanbevelings van die verslag dring die ECA aan op 'n toename in die uitreikaktiwiteite en die aanpassing van kommunikasiemaatreëls om deelname te bevorder. veral, Turtelboom wys op 'n groter rol vir die verteenwoordiging van die Kommissie in die EU-lidlande en die betrokkenheid van die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee en die Komitee van die Streke, tesame met die nasionale owerhede in die verspreiding van inligting oor openbare konsultasies.

turtleboom beklemtoon dat taal ook in 'n kwessie: “Die taal moet duidelik en leservriendelik wees. Dit is ook baie belangrik om sleuteldokumente te voorsien vir prioriteitsinisiatiewe in die EU's 24 amptelikHoe kan u mense bereik as die konsultasie nie gedoen is nie? in u eie Taal.

"Dit is nie duidelik waarom dit nie gedoen word nie, daar is nie duidelike kriteria nie on of 'n konsultasie 'van breë belang is' en dus in alle amptelike EU-tale vertaal, of nie."

As deel van die verslag het die ECA 'n opname uitgevoer en bevind dat mense minder tevrede was met terugvoering.

"As u die mening van iemand vra, moet u vooraf sê hoe u dit gaan gebruik en later ook vertel wat daarmee gebeur het., "Het gesê Turtleboom. "Ek dink dat openbare konsultasies die burgers se vertroue kan versterk en dat dit verbeter kan word. Mense het die reg om te weet wat met hul insette gebeur, en wat ons gesien het, is dat die terugvoer te laat teruggekom het en dikwels slegs in Engels."

Nietemin is die geheelbeeld goed. Die verslag wys op die ranglys van die OESO waar die Kommissie die hoogste posisie het vir die betrokkenheid van die burger by die ontwikkeling van die reg.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU

Kommentaar gesluit.