Die Britse parlementslede wat nog steun, het 'n nuwe bondgenootskap-alliansie gevorm en onderneem om saam te werk in die gesig van Brexit en Boris Johnson se skorsing van die parlement, skryf Jon Stone.

Die verdrag, genaamd die Brusselse verklaring, verenig die EU-afvaardigings van Arbeid, Groenes, Liberale Demokrate, Alliansie, Plaid Cymru en die SNP - met die doel om die deur oop te hou vir lidmaatskap van die EU.

Die verklaring plaas die informele bondgenootskap wat sedert die referendum onder die Britse parlementslede van die EU voorgekom het, waar die party-partye die norm was in die pogings om die Britse regering teen te staan.

“Die voorspelling of sluiting van die Britse parlement om die implikasies van 'n moontlike ooreenkoms van Brexit te beperk, is heeltemal onaanvaarbaar. Die beperking van die geleentheid vir LP's om te debatteer, te stem en van wesenlike belang om te wettig te wees, kan nie die reaksie wees op 'n referendum waarin Leave 'n veldtog beywer het vir die Britse parlement om 'beheer oor te neem' nie, 'lui die verklaring van die parlementslede.

“In die voortsetting van die gees waaraan die Britse parlementslede sedert die 2016-referendum gewerk het, verbind ons ons daartoe om aan te hou om oor partygrense heen te werk en verklaar dat dit noodsaaklik is dat parlementslede dit ook doen. Ons is almal net vier maande gelede met duidelike mandate verkies. Ons werk saam. Ons doen 'n beroep op ons Europese vriende en kollegas om huishoudelike pogings te help om die deur vir ons oop te hou. ”

Die los verklaring kan 'n model wees vir pro-EU-opposisiepartye in die hoop om weer in Westminster saam te werk. Die pogings om 'n 'alliansie te bly' by die Britse nasionale verkiesing het tot dusver gevloei - met partye voor referendum het selfs nie 'n enkele kandidaat vir die onlangse Peterborough-tussenverkiesing kon saamstem nie.

Die samewerking tussen partye tussen opposisiepartye en Tory-rebelle het die afgelope weke egter daarin geslaag om die waarskynlikheid van geen ooreenkoms te verminder en die regering die meerderheid daarvan te kos.

Een van die parlementslede van die Arbeid wat die Brusselse verklaring onderteken het, Julie Ward, het aan The Independent gesê: “Dit is nou die tyd om die land eerste te stel en dat Arbeid voortgaan om voort te gaan met progressiewe politieke partye om te wys dat ons verenig is, hier in die Europese Parlement. en in Westminster, en die ooreenkoms is geheel en al onaanvaarbaar en ondemokraties.

'Ons weier om miljoene werksgeleenthede, besighede sowel as sleutel- en voedselvoorrade regoor die Verenigde Koninkryk te waag deur sonder 'n ooreenkoms uit die EU te stort. Alhoewel die Johnson-Cummings-regering getoon het dat dit geen respek vir demokrasie of ons instellings het nie, verseker ons hier in Brussel dat ons die voorsprong gee en help binnelandse pogings om te verseker dat die Britse parlement sy seggenskap het en dat ons nie van die grond af val nie sonder 'n ooreenkoms met die EU. ”

Parlementslede, wat tussen hul kiesafdelings in die Verenigde Koninkryk en die dubbele basisse van die parlement in Brussel en Straatsburg vervoer, het na verwagting op 29 Maart hul werk gaan verloor - maar hulle is tereggestel op grond van die uitstel van Brexit.

Die volledige lys van lede wat die Brusselse verklaring onderteken, is:

Labour Party

Richard Corbett, parlementslid

Seb Dans MEP

Jude Kirton-Darling parlementslid

Rory Palmer MEP

Neena Gill MEP

Theresa Griffin MEP

John Howarth, parlementslid

Jackie Jones MEP

Claude Moraes MEP

Julie Ward MEP

Groen Party

Molly Scott Cato MEP

Jean Lambert MEP

Scott Ainslie MEP

Christian Allard MEP

Ellie Chowns MEP

Gina Dowding MEP

Magid Magid MEP

Alexandra Phillips MEP

Catherine Rowett

liberale

Catherine Bearder MEP

Caroline Voaden, parlementslid

Phil Bennion MEP

Jane Brophy MEP

Judith Bunting MEP

Chris Davies, parlementslid

Dinesh Dhamija, parlementslid

Barbara Ann Gibson MEP

Anthony Hook MEP

Martin Horwood-parlementslid

Parlementslid Shaffaq Mohammed

Lucy Nethsingha MEP

Bill Newton Dunn, parlementslid

Luisa Porrit MEP

Sheila Ritchie MEP

Irina Von Wiese parlementslid

Alliansieparty

Naomi Long-parlementslid

Plaid Cymru

Jill Evans MEP

Skotse Nasionale Party

Alyn Smith-parlementslid

Aileen Mcleod MEP

Christian Allard MEP