'Ons is desperaat' - Studente met gestremdhede word sonder oplossing gelaat as leerlinge terugkeer skool toe

| September 4, 2019

Wil u 'n opleiding kry, maar dit nie ontvang nie: dit is die hartseer werklikheid vir tienduisende kinders en tieners met intellektuele gestremdhede in Europa, volgens Inclusion Europe, 'n organisasie wat beywer vir die regte van mense met intellektuele gestremdhede. Aangesien die term in die meeste Europese lande begin, het leerlinge met intellektuele gestremdhede nog steeds nie 'n skool gevind wat hulle sal aanvaar nie, word hulle in 'spesiale skole' uitgeroei of slegs op minder ure toegelaat. Die situasie word nou in lande soos Frankryk en Ierland uitgeroep, terwyl berigte oor geweld en mishandeling steeds nie in Roemenië behandel word nie.

Volgens die Europese Sentrum vir die Regte van Kinders met Gestremdhede, in Roemenië, word meer as 31,000 kinders met gestremdhede geskei in 176-spesiale skole, en byna 18.000 ontvang glad nie onderwys nie. Die meeste van diegene wat wel skool bywoon, is slagoffers van wrede, onmenslike en vernederende behandeling deur onderwysers en ondersteuningspersoneel, insluitende slae, sedasies, geneigdheid tot selfbeheersing, ens. Ten spyte van 'n groot aantal geregistreerde kriminele klagtes (in 30% van die Roemeense provinsies), is tot dusver geen aksie gedoen nie deur die regering geneem is.

Roemenië is nie die enigste land wat probleme ondervind met die insluiting by die skool nie. '

'Die wagperiode is 4 jaar'

In Frankryk het ouers en studente begin oopmaak oor die struikelblokke wat op hul webwerf aangebring is marentree.org: Die platform versamel getuienisse van studente met gestremdhede en hul ouers en praat oor “duisende Franse kinders met 'n gestremdheid wat nie soos ander kan skoolgaan nie”. Byvoorbeeld Evangelline, 7 jaar, wat benewens outisme en ADHD 'n intellektuele gestremdheid het. Sy woon nie skool nie: 'Evangelline is op die waglys vir 'n spesiale skool. Maar die wagperiode is 4 jaar, en die skool het vir ons gesê dat dit 'n ingewikkelde taak vir hulle is om ons dogter te ontvang. ”

'N Ouer van Abdoul Rahmane, 16 jaar, wat Down-sindroom en outisme het, verduidelik:' Hy bly by my tuis sonder enige sorg sedert die kleuterskool waar ek moes veg vir sy integrasie. Ons is desperaat. ”

In Ierland, aan die ander kant, kan die wydverspreide stelsel vir 'verminderde rooster' die grondwetlike regte van kinders inbreuk maak, volgens organisasies soos Inclusion Ireland, wat onlangs met die veldtog begin stry het. Die situasie raak kinders van reisigers en baie kinders met spesiale behoeftes. Binne die stelsel kan kinders as "teenwoordig" beskou word, selfs as hulle slegs 1 uur of minder skool bywoon, en die praktyk word nie aangemeld of opgeneem nie. Die kwessie word tans ondersoek - maar totdat daar verder opgetree word, word daar steeds 'n beperkte tydrooster geplaas om gedragskwessies te bestuur, of wanneer skole hulself nie in staat stel om in hul behoeftes te voorsien nie.

Insluiting by die skool: Dikwels nie goed uitgevoer nie

Ander voorbeelde uit Noorweë, Finland of Litaue toon dat insluiting by die skool dikwels nie goed uitgevoer word nie, met 'n gebrek aan hulpbronne en opleiding wat verhinder dat leerlinge toegang tot die skool naaste aan hulle het, wat hulle dwing om slegs deeltyds by te woon of om 'n spesiale skool te kies. wat dalk ver van hul gesin af is. “Die reg op onderwys word duidelik uiteengesit in artikel 24 van die VN-verklaring vir die regte van persone met gestremdhede,” verduidelik Jyrki Pinomaa, president van Europa in Europa. “Enige beperking van hierdie reg is 'n direkte skending van die VN se CRPD.” Insluiting Europa vra alle Europese lande om die nodige hulpbronne toe te ken sodat alle leerlinge die skool van hul keuse kan bywoon, sonder dat daar teen hulle gediskrimineer word.

Oor die insluiting van Europa

Insluiting Europa is die Europese beweging van mense met intellektuele gestremdhede en hul gesinne. Met 74-lede in 39 Europese lande, verteenwoordig dit meer as 7 miljoen Europeërs met intellektuele gestremdhede en baie miljoene familielede en vriende - altesaam meer as 20 miljoen mense. die organisasie het 'n rekord van 30-jaar met die verdediging van die regte van mense met intellektuele gestremdhede en hul gesinne op Europese vlak. EPSA, die Europese platform van selfvoorstanders, is deel van die Europa vir insluiting.

Meer inligting

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Onderwys, EU, Frankryk, Ierland, Roemenië

Kommentaar gesluit.