Groot betrokkenheidsinisiatief word geloods in die eerste drie maande van die nuwe #Commission

| September 2, 2019

Ursula von der Leyen het die Europese Parlement, Julie 2019, toegespreek

Die Europese Kommissie is van voorneme om 'n EU-wye veldtog vir betrokkenheid met die burgers van stapel te stuur om sy politieke prioriteite in hul 'eerste honderd dae' van sy amp aan te bied, skryf Catherine Feore.

In 'n konsepdokument waarin die prioriteite van die Europese Kommissie uiteengesit word, tdie volgende Kommissie sal saamstem oor wat hulle beskryf as 'n 'gesamentlike vertelling' tydens hul eerste kollege-seminaar, wat aangebied sal word volgens wat hulle beskryf as 'a multilevel-konsultasies ”op die grond.

Die konsepdokument openbaar dat dit sal ondersteun word met 'n grootskaalse “terug-na-skool” -operasie, wat in samewerking met die nasionale streeksowerhede uitgevoer sal word, gepaard met 'n groot kommunikasiepoging, insluitend: TED-styl samesprekings; 'n nuwe podcast-reeks met joernaliste van regoor die EU; en, 'almal' kommissarisse wat aan die burger se dialoë deelneem. Terwyl sommige van die huidige kommissarisse wel aan soortgelyke gesprekke met die publiek deelgeneem het, was ander minder as entoesiasties.

Die nuwe benadering lyk asof die Grand Débat van die Franse president Emmanuel Macron in Januarie 2019 van stapel gestuur is, na aanleiding van die 'Gilets Jaunes' en 'n algemene gevoel dat die regering nie geluister het nie. Macron se betrokkenheid het twee maande geduur en het vergaderings in die stadsaal, 'n aanlynkonsultasie en 'n 'boek van griewe' behels waarin burgers die staat kon laat weet watter beleid die daaglikse lewe bemoeilik.

Thy dink dat dit so is tydperk van uitgebreide konsultasie sal by die beleidsareas ingaan en die werklike wetgewingsvoorstelle wat na vore kom in die maande of jare na die eerste honderd dae. Die dokument van die Kommissie is versigtig om te verduidelik dat dit op geen manier die rol van die Europese Parlement gebruik nie en dat hulle 'n 'aanvullende' en 'voedende' benadering wil neem.

Soos die inisiatief oor die toekoms van Europa, waar elke regeringshoof die Europese parlement toegespreek het, is die Kommissie gretig om die lidlande te betrek. Een van die lesse uit Brexit is dat toe te laat dat ministers en regeringshoofde van die EU-27 voortdurend kritiek op Europa of Brussel vir elke probleem gee, en dit nie net die EU as geheel, maar maak dit vir elke staat moeiliker om binnelandse stemme teen die EU te bestry.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, ekonomie, EU, EU, Europese Kommissie, politiek

Kommentaar gesluit.