#Brexit - 'n Voorstel om Ierland se grens na toekomstige onderhandelinge te laat 'sal net nie vlieg nie', sê Coveney

| Augustus 30, 2019

Ierse Tanaiste Simon Coveney, Michel Barnier, hoofonderhandelaar van die EU, 21 Januarie 2019

Die Ierse Tánaiste Simon Coveney, wat na die informele (Gymnich) vergadering van Buitelandse Ministers op 30 Augustus opdaag, het gesê dat hy bly sal wees dat die Verenigde Koninkryk, indien nodig, vyf dae per week met die EU sal vergader, in antwoord op 'n vraag oor die aankondiging van die UK dat dit sou twee dae per week in Brussel onderhandel, skryf Catherine Feore.

Coveney voer aan dat almal wil saamstem oor 'n handel dat die Verenigde Koninkryk en die EU kan aanvaaren voeg by dat niemand wil hê dat dit meer moet gebeur as die Iere nie. Hy het benadruk dat die ambisie van Ierland is goeie betrekkinge met die Verenigde Koninkryk in die toekoms, veral gegewe die gedeelde verantwoordelikheid as mede-borg van die Goeie Vrydag-ooreenkoms.

Wysigings moet ooreenstem met die onttrekkingsooreenkoms

Coveney beklemtoon dat die huidige onttrekkingsooreenkoms 'n oorgangstydperk moontlik maak “dit gee ons die tyd en ruimte om 'n toekomstige verhouding uit te werk". Hy dring daarop aan dat enige ooreenkoms in ooreenstemming moet wees met die onttrekkingsooreenkoms en as die UK dit wil doen verwyder enige element dit sal moet stel alternatiewe voor wat dit sou oplosprobleme wat geskep sou word. Wat volgens Ierland of die EU-vennote nie aanvaar sal word nie, sou 'n belofte wees dat hulle hul bes sal doen om die probleme wat opgelos is op te los, maar nie te verduidelik hoe nie.

Geloofwaardige alternatiewe

Oor die bereidwilligheid om te onderhandel, het hy bygevoeg dat Michel Barnier en sy span daar was vir die doel, en hy kla dat 'niks geloofwaardigs het van die Britse regering gekom in die konteks van 'n alternatief vir die backstop, sal 'n voorstel om oplossings vir toekomstige besprekings te laat, nie vlieg nie ”.

Goeie Vrydag-ooreenkoms vs interne mark

Gevra oor wat wais belangriker na Ierland, die Goeie Vrydag Agroentjie of die integriteit van die EU's interne mark, coveney het geantwoord die skoonheid van die onttrekkingsooreenkoms is dat albei 'nre accommodated in die huidige ooreenkoms en daarom het dit twee jaar geneem om te onderhandel. Hy het aangevoer dat die huidige ooreenkoms Ierland se plek in die land gewaarborg het EU-interne mark terwyl ook respeking die Verenigde Koninkryk'se besluit om die Europese Unie te verlaat.

prorogasie

Op 'n vraag oor die verhoor van die Britse parlement het Coveney gesê dat hy dit is was altyd baie versigtig om nie kommentaar te lewer op interne Britse politiek en die bestuur van reëlings in Westminster nie en thdit was 'n saak vir die parlement en die regering om gesamentlik op te los.

Intussen het Michel Barnier, hoofonderhandelaar van die EU, besoek gebring aan regeringshoofde en senior ministers van die EU-27 om hulle oor die situasie op te dateer. Die afgelope twee weke ontmoet hy die Nederlandse premier, Mark Rutte, die Deense minister van Buitelandse Sake, Jeppe Kofod en die Poolse premier. Mateusz Morawiecki.

MorawieckEk het gesê hy lyk vorentoe na konstruktiewe en realistiese voorstelle van Londen, en gesê dat kreatiwiteit en eenheid nodig sou wees. Kofod uitgespreek Denemarke se verbintenis tot die beskerming van die Goeie Vrydag-ooreenkoms, die EU-27-solidariteit en integriteit van die interne mark. Rutte het weer eens gesê dat enige ooreenkoms die EU-beginsels sal moet respekteer; terwyl almal op 'n ooreenkoms gehoop het, het hulle die behoefte aan paraatheid vir 'n 'no deal' -scenario erken.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, ekonomie, EU, EU, Europese Kommissie, Ierland, Noord-Ierland, politiek, UK

Kommentaar gesluit.