845 miljoen mense benodig steeds toegang tot #DrinkingWater om die 2030 #UN-doel te bereik

| Augustus 30, 2019

Sewe lande bied steeds minder as die helfte van hul bevolking toegang tot basiese drinkwater, terwyl nog 40-lande geen basiese sanitasie-dienste vir ten minste 50% van die burgers het nie, blyk uit nuwe navorsing.

Dit kom aan die lig na 'n nuwe studie, getiteld Vooruitdenkende lande, onthul die mees en minste progressiewe lande op grond van belangrike sosiale, omgewings- en ekonomiese aanwysers.

Na verneem word, is die persentasie van die wêreldbevolking wat veilige drinkwaterdienste gebruik 71% in 2017, met 'n addisionele 19% wat basiese dienste gebruik. Dit beteken dat 785 miljoen mense volgens die jongste beskikbare syfers steeds nie toegang tot selfs basiese drinkwater gehad het nie.

Uit die 146 beoordeelde lande bied net vier 100% van die bevolking toegang tot ten minste basiese drinkwater en basiese sanitasie: Nieu-Seeland, Israel, Katar en Singapoer.

Die VN het 'n algemene en gelyke toegang tot veilige en bekostigbare drinkdienste deur 2030 versoek om die voorkombare gesondheidsrisiko's wat deur besoedelde of besoedelde water veroorsaak word, te verminder. Hierdie risiko's sluit aansteeklike siektes soos cholera, hepatitis A en tyfus-koors in.

Uit die ontleding blyk dit dat die lande met die armste watervoorraad 'n groter aantal sterftes as gevolg van aansteeklike siektes ervaar in vergelyking met lande met beter voorsienings.

In lande waar minder as 70% van mense toegang tot basiese drinkwater het, is 'n gemiddeld van 486 sterftes per 100,000 mense gerapporteer in 2018, in vergelyking met net 88.3 sterftes per 100,000 mense uit lande met beter drinkwaterdienste.

Van die 146-lande met beskikbare data oor watervoorsiening, het die Sentraal-Afrikaanse Republiek die meeste sterftes as gevolg van aansteeklike siektes in 2018 ervaar, met 1,209.3 wat per 100,000 mense aangemeld is. Net 54% van die bevolking het toegang tot ten minste basiese drinkwater, en 25% het toegang tot basiese sanitasiegeriewe.

Lande met swak watervoorsiening ervaar ook 'n hoër babysterftesyfer. Lande waar minder as 70% van die bevolking toegang tot basiese drinkwater het, het 486 baba-sterftes per 1,000 lewende geboortes gerapporteer, in vergelyking met net 88.3 sterftes per 1,000 lewende geboortes op ander plekke.

Lande met die swakste watervoorsiening:

Land

Toegang tot ten minste basiese drinkwater (% van die bevolking)

Toegang tot ten minste basiese sanitasiegeriewe (% van die bevolking)

% van die bevolking met toegang tot basiese drinkwater en basiese sanitasie

Eritrea

19.29

11.26

2.17

Ethiopië

39.12

7.08

2.77

Chad

42.54

9.55

4.06

Madagaskar

50.62

9.69

4.91

niger

45.8

12.9

5.93

Sowel as watervoorsiening en sanitasiegeriewe beoordeel word, Vooruitdenkende lande ontleed verslae van die Verenigde Nasies, die Global Gender Gap Report, UNICEF en nie-regeringsorganisasies om te wys watter lande die afgelope vyf jaar die meeste vordering gemaak het met die oog op globale gelykheid.

Die ontleding toon aan dat Noorweë die land is wat die mees progressief is, met 'n gesamentlike gaping van 83.5% en die punte van 90.26 uit 100 op die Social Progress Index. Dit meet aanwysers wat voed in basiese menslike behoeftes, grondslae van welstand en geleenthede.

In vergelyking met die teikengrens vir sleutelkwessies, presteer die wêreld in baie aspekte van sosiale vooruitgang relatief tot ekonomiese hulpbronne. Water en sanitasie is die grootste onderprestasie-gebied, wat die afgelope vyf jaar slegs 'n klein verbetering (+ 1.61-punte) gehad het.

Die navorsing word gepubliseer voor die Wêreldwaterweek, wat deur die Stockholm International Water Institute gereël word en op 25th Augustus begin. Die geleentheid het ten doel om wêreldwye waterkwessies soos voorsiening, besoedeling en sanitasie en verwante internasionale ontwikkelingsdoelwitte aan te spreek.

Die resultate van die navorsing.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Verenigde Nasies, water

Kommentaar gesluit.