Verklaring deur hoë verteenwoordiger / vise-president Mogherini en kommissaris Stylianides oor #WorldHumanitarianDay2019

| Augustus 20, 2019

Op hierdie jaar se Wêreld humanitêre Dag, (19 Augustus) het die Europese Unie hulde gebring aan die toewyding van diegene wat hul lewens waag om humanitêre hulp wêreldwyd te lewer, namate die risiko's vir humanitêre werkers steeds toeneem.

Die EU het die onomwonde respek van die internasionale reg, die veiligheid en veiligheid van humanitêre werkers en hul onverbeterde toegang tot diegene in nood. 2019 is ook 'n sleuteljaar vir Internasionale Humanitêre Reg, aangesien die 70ste herdenking van die Geneefse Konvensies gevier word.

Hoë Verteenwoordiger / Ondervoorsitter Federica Mogherini (uitgebeeld) Christos Stylianides, kommissaris van humanitêre hulp en krisisbestuur, het die volgende uitspraak gemaak: “Oortredings van die internasionale humanitêre reg is steeds een van die mees kritieke uitdagings vir die beskerming van burgerlikes, sowel as die beskerming van humanitêre en mediese werkers. Geweld teen humanitêre werkers raak burgerlikes en voorkom dat miljoene mense lewensreddende hulp ontvang. Om lewens te red moet nie lewens kos nie. Omtrent 400 is humanitêre werkers slagoffers van groot aanvalle in 2018, wat dit die tweede slegste jaar in die geskiedenis maak. Meer as een derde van hulle is dood en die ander derde is ontvoer. Wêreldhumanitêre dag is 'n geleentheid om hierdie toegewyde humanitariërs te vereer en om hul veiligheid en veiligheid te bepleit. Menslikheid, onafhanklikheid, neutraliteit en onpartydigheid is die beginsels waarop humanitêre hulp berus. Dit moet hulpverleners help beskerm, sodat hulle vry kan funksioneer. Die EU en sy lidlande is die wêreldleier in humanitêre hulp. Die bevordering van beginselvaste humanitêre hulp en respek vir Internasionale Humanitêre Regte bly die kern van ons internasionale betrokkenheid. ”

Die verklaring is beskikbaar aanlyn.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, Wêreld humanitêre Dag

Kommentaar gesluit.