Skotse regering eis die versekering oor noodsaaklike EU #Brexit-vergaderings

| Augustus 15, 2019
Skotse regering
Sekretaris van Buitelandse Sake waarsku daarteen dat Skotland se belange geïgnoreer word.
Die Skotse regering doen 'n beroep op die Britse regering om nie aan 'n reeks invloedryke EU-werkgroepe en vergaderings te onttrek nie.

Fiona Hyslop, minister van buitelandse sake, sê die Britse regering se voorneme om diplomate uit hierdie werkgroepe te verwyder, sal die UK se vermoë om 'n invloed op die EU-sake te beïnvloed, terwyl hulle nog 'n lidland is, oorgee.

In 'n brief aan Stephen Barclay, minister van Buitelandse Sake vir die uittrede van die Europese Unie, beywer Hyslop die versekering dat daar nog nie so 'n besluit geneem is nie, en dring daarop aan dat enige stappe om dit te doen eers besprekings met die Skotse regering moet behels.

Die gemelde skuif, skryf sy, kom op 'n tydstip waarin belangrike besprekings en besluite in die EU geneem word oor 'n verskeidenheid belangrike onderwerpe - insluitend begrotings, visserye-onderhandelinge en buitelandse aangeleenthede - wat die Skotland ná Brexit sal beïnvloed.

Ingevolge die Memorandum of Understanding tussen die Britse regering en afgeleide administrasies, moet die Britse ministers beraadslaag oor beleidsposisies wat 'n impak op afgewaterde aangeleenthede het.

Hyslop het gesê: 'Die Britse regering se strewe na 'n' no deal 'Brexit en sy vasberadenheid om die EU op Oktober 31 te verlaat' come what may 'is baie nadelig vir werkgeleenthede, lewenstandaarde en ons breër ekonomie en samelewing.

'Ongelukkig lyk dit asof hierdie jongste verslae nog 'n geval is van Skotland se belange tydens die Brexit-proses.

'Die Britse regering moenie 'n besluit neem wat ons vermoë om Skotland se wettige belange volledig te laat verteenwoordig, beïnvloed terwyl die UK nog 'n lidland is nie, en ek wil u die versekering gee dat daar nie so 'n besluit geneem is nie.'

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, Skotland, UK

Kommentaar gesluit.