In #Koeweit is die oppergesag van die reg onder Amerikaanse aanranding

| Augustus 14, 2019

Hierdie maand is die herdenking van die begin van Operasie Desert Shield, waarin die Amerikaanse president George HW Bush 'n koalisie van 35-lande bymekaar gebring het om my land, Koeweit, uit die kloue van Saddam Hussein te bevry. Aan die einde van die stryd het wyle president Bush van die Oval Office verklaar dat “Koeweit weer in die hande van Kuwaitis is, in beheer van hul eie lot. Ons deel in hul vreugde, 'n vreugde getemper slegs deur ons deernis vir hul beproewing. ”- skryf Omar al-Essa, die voormalige president van die Vereniging vir Advokate in Koeweit

Ek onthou die woorde en my gevoel van trots om 'n Koeweitse burger te wees, waardeer die president Bush se pogings om ons land te bevry van die heerskappy van tiran en die arbitrêre outoritarisme wat hy verteenwoordig het.

Ongelukkig word hierdie warm gevoelens nie deur alle lede van die Bush-gesin herwin nie. Inderdaad, een van die ontslape president Bush se eie seuns het onlangs sy naam geleen aan 'n internasionale veldtog wat ontwerp is om nie net die land se internasionale status te ontwrig nie, maar ook om die onafhanklikheid van ons regbank te ondermyn.

Die afgelope paar maande het Neil Bush - wat ook die jonger broer van die voormalige president George W. Bush en die goewerneur Jeb Bush is - blykbaar besluit om die erfenis van sy vader te verdien deur die aanvaarding van werk as 'n betaalde woordvoerder vir 'n blitz vir meer as 'n miljoen skakelwese om die logistiekbestuurder Marsha Lazareva, 'n Russiese burger wat tans verhoor word weens die verduistering van openbare fondse uit Koeweit, vry te laat.

Betaal deur me. Lazareva se maatskappy, Koeweit en Gulf Link Transport (KGL), het hierdie veldtog 'n span lobbyiste en adviseurs wat voormalige Amerikaanse amptenare, prominente lede van die Britse onderneming en hooggeplaaste verteenwoordigers van die Russiese regering insluit.

Wat hoop hierdie 'wie's wie' van lobbyiste deur Kuwait en sy regstelsel aan te val? Dit blyk dat hul uiteindelike doel is om die ernstige aanklagte wat me. Lazareva en Saeed Dashti, twee bestuurders van KGL en 'n geassosieerde firma, KGL Investment, in die gesig staar.

In 'n onlangse opiniestuk gepubliseer deur die Washington Times, Beweer Neil Bush dat hy by 'n span prominente amptenare van die Verenigde State en die Verenigde Koninkryk aangesluit het om onreg en menseregteskendings in Koeweit te beveg. Sedertdien gebruik Bush 'n vlaag van media-optredes om die regstelsel van Koeweit as onwettig uit te beeld en uiteindelik die regspleging in diens van sy kliënt te verdraai.

In sy stuk het Bush die oortuiging van Lazareva geïmpliseer en sy herinnering aan sy vader verraai en geskryf dat “dit die land is wat my vader gehelp het om te bevry, en tot sy laaste dag was hy trots daarop dat Koeweit 'n eerbare en gerespekteerde lid van die internasionale gemeenskap was. ' enkele reëls verder, vra hy vir sanksies teen die openbare amptenare van een van Amerika se naaste en betroubaarste bondgenote.

In werklikheid het KGL en sy bestuurders hulself in 'n ernstige regsgevaar geplaas. Verlede jaar het Foreign Policy berig dat KGL “bewerings van sanksies wat breek”Wat voortspruit uit sy samesprekings met 'n Amerikaanse gesanksioneerde Iranse vennoot vir vennootskappe. Lazareva en Dashti is vroeër skuldig bevind aan verduistering en word afsonderlik aangekla van siphoning van die Port Fund, 'n private-fonds wat hulle beheer het en wat meer as $ 100 miljoen van hulle bestuur Koeweitse openbare geld. Amerikaanse wetgewers, waaronder senator Marco Rubio, het vroeër 'n beroep op hul eie regering gedoen om die KGL en die beweerde ongeregtighede daarvan te ondersoek, veral omdat die maatskappy honderde miljoene dollars aan Amerikaanse regeringskontrakte besit.

En tog, eerder as om die regterlike proses in Koeweit onafhanklik en sonder vooroordeel te laat werk, het me. Lazareva en die advokate van Dashti die saak teen Marsha Lazareva en Saeed Dashti verdraai in dié van 'n kangaroo-hof met 'n 'Christelike sakevrou"Na"arbitrêre aanhouding. ”Gemotiveer deur hierdie valse vertelling, is verskeie lede van die Kongres in die Verenigde State selfs besig om die Amerikaanse regering aan te wend om die Global Magnitsky Act, 'n wettige instrument wat daarop gemik is om menseregteskendings deur outoritêre regerings te straf, teen regterlike amptenare in Koeweit te straf.

As 'n lewenslange regspraktisyn in Koeweit, insluitend die voormalige vise-voorsitter van die Koeweit-advokatevereniging en 'n stigter van die Koeweit Transparency Society, is hierdie vurige en ongegronde kritiek op ons regstelsel niks minder as beledigend nie, en is dit 'n ongelooflike puinhoop van die betrokke individue. Terwyl Neil Bush en sy mede-lobbyiste ongegronde aantygings teen die Kuwaiti-regstelsel maak, bly die feit dat Marsha Lazareva, Saeed Dashti en hul medewerkers nog ernstige vrae oor hul gebruik van openbare Koeweitse gelde moet beantwoord nie.

Soos in enige land waar die oppergesag van die reg uiters belangrik is, is dit die taak van die regter van die Koeweitse om seker te maak dat hierdie vrae beantwoord word. Dit is noodsaaklik dat die openbare aanklaers van Koeweit toegelaat word om deeglik en onafhanklik te ondersoek sonder inmenging, intimidasie of dreigemente van buite - selfs al kom hierdie dreigemente van die seun van een van die mees gerespekteerde figure in die geskiedenis van ons land.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Kuwait, Mening, US

Kommentaar gesluit.