Die geheime agter die kleurvolle kalender van #EuropeanParliament

| Augustus 13, 2019
Europese Parlement 2020 kalenderDie 2020-kalender van die Europese Parlement

Rooi, blou, pienk, turkoois ... Nie die verskillende skakerings van die reënboog nie, maar hoe verskillende aktiwiteite op die parlement se kalender aangedui word.

Die kalender van die parlement is kleurkodeer om aan te dui waarop die sakeparlementslede in die spesifieke periode fokus. Hieronder is 'n kort gids vir die kleure wat die werk van die nuwe parlement vir die volgende vyf jaar sal lei.

Blou: Politieke groepe

Tydens blou weke vergader lede van die parlementslede in hul politieke groepe om na wetgewing te kyk wat in die vergadering sal verskyn. Die politieke groepe in die Parlement bring lede van verskillende nasionale politieke partye lede wat dieselfde politieke houding en verbintenisse deel. Om 'n politieke groep te vorm, moet 'n minimum van 25-lede van ten minste sewe verskillende EU-lande kragte saamspan.

Pienk: Komiteevergaderings

Gedurende pienk weke neem lede van die parlementslede deel aan komiteevergaderings wat oop is vir die publiek en regstreeks gestroom word.

Elke parlementslid sit op een of meer parlementêre komitees, toegewy aan 'n spesifieke gebied van die Europese beleid, wat wissel van buitelandse sake tot ekonomiese kwessies, gelykheid, onderwys en kultuur. Elke komitee het verteenwoordigers van regoor die politieke spektrum.

Die komitees bied 'n forum vir lede van verskillende politieke groepe om konsepwetgewing te bespreek, wysigings voor te stel, voorstelle van die Europese Kommissie en die Raad te oorweeg en verslae op te stel wat in die voltallige vergadering aangebied moet word.

Red: Plenaire sessies

Al die werk wat gedurende die blou en pienk weke gedoen is, kulmineer op rooi weke, wat die plenêre sitting van die Parlement in Straatsburg en Brussel is.

Tydens die planne van die vergadering bespreek parlementslede belangrike vrae en stem oor kwessies wat wissel van handel en migrasie na die omgewing deur wetgewing aan te neem, te wysig en soms te verwerp.

Turkoois: werk buite die parlement

In turkooise weke werk EP-lede buite die parlement. Hulle mag operasies in hul kiesafdelings hou of aan vergaderings deelneem tussen die parlement se afvaardigings, waaraan alle parlementslede deelneem, en parlementslede van lande wat nie EU-lande het nie.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.