#EHDS - Europese erfenisdae 2019: Europeërs en toeriste kan aan meer as 70,000 kulturele geleenthede oor die hele kontinent deelneem

| Augustus 12, 2019

Die 2019 Europese Monumentendagen (#EHDs), 'n gesamentlike inisiatief van die Europese Kommissie en die Raad van Europa sedert 1999, en ondersteun deur die Creative Europa Program vind van Augustus tot Oktober regoor Europa plaas.

Vanjaar se tema is Kuns en Vermaak. Die Europese Erfenisdae is betrokke by die 70,000-geleenthede, en is die grootste kulturele gebeurtenis op die vasteland. Dit sal die waarde van ons gemeenskaplike erfenis toon, en dit beklemtoon dat dit nodig is vir huidige en toekomstige geslagte. Aktiwiteite sluit byvoorbeeld feeste, uitstallings, kunsvlytwerkswinkels, konferensies en toere in. Van straatvertonings tot konsertsale, tradisionele teaters en museums tot teaters en sosiale media, sal die vermaaklikheidserfenis van Europa op plaaslike, nasionale en Europese verhoog speel, vir besoekers en gaste uit Europa en in die buiteland. Dit sal ook die rol van nuwe digitale tegnologieë in erfenis en die bewaring daarvan vir die toekoms ondersoek.

Minister van Onderwys, Kultuur, Jeug en Sport, Tibor Navracsics, het gesê: “Die Europese Erfenisdae is 'n wonderlike geleentheid vir Europese burgers om met hul kulturele erfenis te skakel. Dit is 'n belangrike element van die Europese raamwerk vir aksie wat ek verlede Desember aangebied het om te verseker dat die 2018 Europese jaar van kulturele erfenis op lang termyn 'n impak het. Aangesien erfenis so fundamenteel is vir ons samelewings en om ons verlede met ons toekoms te koppel, moet dit sy plek in die hart van die daaglikse lewe van die burgers hê. Die Europese Erfenisdae speel 'n belangrike rol om dit daarheen te bring. ”

Europese Erfenisdae bring burgers bymekaar en beklemtoon die Europese dimensie van kulturele erfenis in die 50-ondertekenende State van die land Europese kultuurkonvensie. Meer inligting kan gevind word hier afgelaai word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.