Die Kommissie loods twee projekte ter ondersteuning van samewerking en innovasie in #Romanië-streke en -stede

| Augustus 12, 2019

Die Kommissie begin twee projekte om kundigheid aan die Roemeense streke en stede te verskaf, in samewerking met die Roemeense regering en die Wêreldbank.

Onder die eerste projek sal kundiges van die Kommissie en die Wêreldbank Roemeense hoofstede help om sterker bande met hul periferie te ontwikkel en EU-finansiering te gebruik vir projekte wat die hele stedelike gebied bevoordeel, nie net die belangrikste ekonomiese sentrum nie. Kenners sal byvoorbeeld bestudeer hoe om stedelike vervoernetwerke uit te brei of hoe om beter saam te werk op die gebied van openbare dienste om dit meer toeganklik te maak.

Onder die tweede projek sal 'n groep kundiges die agt Roemeense streke help om hul innovasievermoë te verbeter en samewerking tussen navorsingsentrums en ondernemings te verbeter om innoverende produkte vir die mark te ontwikkel. Hierdie projek word van stapel gestuur onder die “Streke inhaal”-Inisiatief, wat die lae-inkomste- en lae-groei-streke help om die res van die EU in te haal.

Johannes Hahn, 'n kommissaris vir naburige beleid en uitbreiding en onderhandelinge en streeksbeleid, het gesê: 'Roemenië sal baat vind by aansienlike hulpbronne om in die volgende langtermyn-EU-begroting 2021-2027 in volhoubare stedelike ontwikkeling te belê. Die werk van kundiges van die Kommissie en die Wêreldbank saam met die Roemeense owerhede sal die weg baan vir die sukses van hierdie beleggings. Parallel bied ons maatwerk aan die Roemeense streke, sodat hulle kan baat op hul bates, met mekaar kan saamwerk en innoverender kan word. ”

Beter samewerking tussen Roemeense hoofstede en hul periferie

Die projek sal daarop fokus om stede te help om gesamentlike projekte in die volgende sektore te ontwikkel: openbare vervoer, omgewing en sirkulêre ekonomie, digitalisering, entrepreneurskap en onderwys. Die doel is om beter dienste aan die burgers te lewer, om die openbare finansiering doeltreffender te benut en seker te maak dat positiewe verspreidings ook omliggende kleiner dorpe bereik.

Konkreet sal die kundiges van die Kommissie en die Wêreldbank Roemeense stede help om sektore met 'n groot potensiaal vir inter-munisipale samewerking te identifiseer, hulle te help om gesamentlike projekte te ontwerp, die EU-finansiering ten beste te benut en die regte administratiewe voorwaardes te stel vir 'n blywende samewerking tussen vennote.

Die projek word gefinansier met € 500,000 van die Europese Fonds vir Regionale Ontwikkeling. Aan die einde van hierdie jaar publiseer die kundiges 'n verslag met spesifieke aanbevelings wat Roemenië behoort te help met die beplanning van 'n paar miljard euro wat vir stedelike beleggings en streeksinnovasie geoormerk is, in die volgende langtermyn-EU-begroting 2021-2027.

Meer innoverende streke

Roemeense streke sal aangepaste kundigheid van die Kommissie en die Wêreldbank ontvang om navorsingsprojekte beter te kommersialiseer, kapasiteit vir die oordrag van tegnologie op te bou, werk in navorsing en innovasie te skep (R&I) en innovasie in plaaslike klein en medium ondernemings te bevorder. Die kundiges sal die streke help om:

  • Ondersteun geselekteerde, hoëpotensiaal-navorsingspanne in die Noord-Oos- en Noordwes-streke en help hulle om hul innoverende idees op die mark te bring;
  • die oordrag en verspreiding van kennis en nuwe tegnologie tussen navorsingsorganisasies en besighede te fasiliteer;
  • openbare-private samewerking te bevorder, deur openbare navorsingsorganisasies uit die Noordoos- en Noordwes-streke te help om R & I-dienste wat aan maatskappye gelewer word, te verhoog en te verbeter;
  • help entrepreneurs uit alle Roemeense streke om die kommersiële lewensvatbaarheid van hul prototipes te toets en te verbeter, met die oog op die skep van 'n robuuste pyplyn van projekte wat gereed is om in die toekoms Europese en nasionale geld te ontvang.

Die projek word tot einde 2020 uitgevoer, met 'n begroting van € 2 miljoen van die Europese Fonds vir Streekontwikkeling. € 110 miljoen se befondsing is nog beskikbaar onder die 2014-2020 Streeks-operasionele program om navorsingsaktiwiteite wat verband hou met, te ondersteun slim spesialisasie en tegnologie-oordrag.

agtergrond

Die Streke inhaal Die Kommissie het 'n inisiatief van stapel gestuur om te ondersoek wat groei en belegging in lae-inkomste- en lae-groei-streke in die EU inhou en hoe die EU-fondse die beste aangewend kan word om hierdie uitdagings die hoof te bied.

In 2016 is 'n loodsfase van stapel gestuur in die Roemeense Noordoos- en Noordwes-streke met behulp van die Creation Research Centre met die doel om hulle te ontwikkel, op te dateer en te verfynslim spesialisasie strategieë, dit wil sê streeks-nywerheids- en innovasiestrategieë gebaseer op plaaslike mededingende sterk punte, wat lei tot 'n reeks projekte wat tans gefinansier word.

Hierdie projekte sal bydra tot die ontwerp van die nuwe kohesiebeleidsprogramme. Vir 2021-2027 het die Kommissie 'n totale toewysing van meer as € 30.8 miljard aan befondsing vir die kohesiebeleid vir Roemenië voorgestel, € 6.1 miljard meer as in die huidige tydperk.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Roemenië

Kommentaar gesluit.