Die uitdagings en geleenthede van die #RefugeeCrisis

| Augustus 9, 2019

Die vlugtelingkrisis het 'n toenemende uitdaging geword en dit het wêreldwye politiek ontroer, en uit 'n historiese oogpunt is daar geen maklike oplossing nie. Die Verenigde Nasies het tydens die Wêreld-vlugtelingsdag op 20 Junie vanjaar die jongste gegewens en statistieke oor die oorsake van vlugtelingkrisisse bekend gemaak. Die data toon dat daar meer as 70 miljoen individue is wat wêreldwyd met geweld verplaas is weens oorloë, konflik of vervolging. Dit het die aantal vlugtelinge in 20 jaar verdubbel. Die meeste van die ontheemdes is afkomstig van lande soos Sirië, Afghanistan, Suid-Soedan, Myanmar en Somalië.

Die wêreld van vandag is nou tot twee uiterstes gepolariseer; die een kant is 'n stabiele wêreld en die ander is onstuimig. Die stabiele wêreld speel die rol van 'n verlosser. Aan die ander kant is 'n onstuimige wêreld saamgestel uit diegene wat wanhoop. Hulle sien daarna uit om die wêreld te stabiliseer, maar slegs as dit vir hulle voordelig is. Dit werk egter andersom as hulle geleenthede soek.

Dit is duidelik dat nie almal verstaan ​​dat stabiliteit die sleutel tot sukses is nie.

Begin Junie vanjaar is Walter Lübcke, president van die Regierungsbezirk van Kassel in Duitsland, tuis geskiet. Gedurende die ondersoekperiode was daar baie politieke figure, insluitend die burgemeester van Keulen, wat die doodsdreigement ontvang het. Aangesien Lübcke bekend was vir die ondersteuning van die vlugtelingbeleid van die Duitse kanselier Angela Merkel, het die polisie bespiegel dat sy moord moontlik verband hou met die ekstreme regse magte in Duitsland. Hierdie moordsaak het daartoe gelei dat die Duitse samelewing op hul hoede is met die verregs.

'N Jaarverslag van die Verenigde Nasies onthul dat die aantal vlugtelinge wêreldwyd die afgelope jaar 'n nuwe hoogtepunt bereik het. Die Verenigde Nasies se Hoë Kommissaris vir Vlugtelinge (UNHCR) het uitgespreek teen die gebrek aan samewerking oor die vlugtelingkwessie in sommige lande. Afgesien van die 68.5 miljoen vlugtelinge is daar steeds 'n groot aantal migrante in die buiteland wat op soek is na beter werk en leef Volgens die data wat deur die Internasionale Organisasie vir Migrasie (IOM) geraam is, het die aantal migrante wêreldwyd 258 miljoen bereik. Onder die 68.5 miljoen vlugtelinge is 41.3 miljoen intern verplaas en 25.9 miljoen het gevlug van oorloë en vervolging. Daar is 'n toename op grond van die data wat deur die UNHCR gepubliseer is, het 'n derde van die wêreld se vlugtelinge na die armste lande ter wêreld gevlug, maar die ryk lande het slegs 500,000% van die vlugtelinge ontvang. onlangse ballingskap het plaasgevind in Sentraal-Amerika waar geweld en honger veroorsaak het dat mense na lande soos Honduras, Nicaragua, El Salvador en Guatemala vlug. erfgenaam is die Verenigde State. Aangesien president Donald Trump hulle nie verwelkom nie, is die meeste vlugtelinge aan die grens tussen die VSA en Mexiko gestrand.

China het ook die grootste aantal vlugtelinge in die wêreldgeskiedenis geskep, en die onlangse vlaag vlugtelinge het in die vorige eeu in die 1950's en 1960's voorgekom. Vlugtelinge is ongetwyfeld 'n krisis vir lande met stabiele strukture omdat integrasie van die vlugtelinge aan die samelewing reuse koste verg en dit die stabiliteit van die samelewing se struktuur kan beïnvloed. Tog kan vlugtelinge nie altyd 'n krisis wees nie. Die wêreldgeskiedenis word eintlik geskep deur vlugtelinge en die mees tipiese vlugtelingland is die Verenigde State. Daarom kan die vlugtelingkrisis 'n probleem of 'n geleentheid vir ander wees, gebaseer op die land se ontwikkelingstoestande.

Na die Tweede Wêreldoorlog het Frankryk 'n groot aantal skrywers en kunstenaars verwelkom wat hul huis weens die oorlog verloor het. Daarom het Picasso en Sartre die voorwaardes gestel vir die na-oorlogse Franse Renaissance. Daarbenewens het Israel 'n groot aantal elite talente van regoor die wêreld bymekaargemaak, wat bydra tot die hedendaagse moderne Israel. Die voormalige Sowjetunie en Oos-Europa was presies die teenoorgestelde. Baie kulturele en tegniese talente het omgekom, en dit het nie net die nasionale sterkte van hierdie streke laat krimp nie, maar ook die bevolking verminder. Die Midde-Ooste was vroeër die belangrikste kulturele en artistieke basis, maar dit het nou die grootste aantal vlugtelinge ter wêreld. Die enkele honderdduisend Arabiese kulturele elite is onbekend.

Opsommend sal die vlugtelingkrisis voortduur. Dit is 'n eindelose probleem vir elke land en niemand kan daaruit bly nie.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Agenda vir Migrasie, Frontex, immigrasie, Internasionale Organisasie vir Migrasie (IOM), Mening, vlugtelinge

Kommentaar gesluit.