Verklaring deur #EUHighRepresentative by geleentheid van die Internasionale Dag vir die wêreld se inheemse bevolking

| Augustus 9, 2019

Op die Internasionale Dag van die wêreld se inheemse volke vandag (9 Augustus) en in die Internasionale Jaar van Inheemse Tale, is hoë verteenwoordiger / vise-president Federica Mogherini (Foto), namens die EU het gesê:'Dit bevestig die sterkste van die EU verbintenis tot bevordering en stryd vir inheemse tale en kulture. Volgens die Handves van Fundamentele Regte van die Europese Unie moet die EU kulturele, godsdienstige en taalverskeidenheid respekteer en diskriminasie op grond van taal verbied. Daarom onderstreep die EU die reg van elke inheemse kind om sy of haar eie taal en kultuur te leer en te beoefen. Deur middel van sy eksterne optrede ondersteun die EU die regte van inheemse mense om hul tale, mondelinge tradisies en letterkundes te laat herleef, te ontwikkel en uit te dra aan toekomstige geslagte. Die EU sal sy werk met verskillende vennote, internasionale organisasies, regerings en, veral die belangrikste, direk met inheemse volke voortgaan om inheemse tale wêreldwyd en hul fundamentele regte te beskerm. ”Lees die volledige verklaring aanlyn.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.