#Illegaal - EU veroordeel die toekenning van Israeliete van addisionele 2,000-wooneenhede in die besette Wesoewer

| Augustus 8, 2019

Israeliese owerhede het die bevordering van ruim 2.000-wooneenhede in onwettige nedersettings in die besette Wesoewer goedgekeur. Die Europese Unie se standpunt rakende Israeliese nedersettingsbeleid in die besette Palestynse gebied is duidelik en bly onveranderd: alle nedersettingsaktiwiteite is onwettig onder die internasionale reg en dit verweer die lewensvatbaarheid van die tweestaatoplossing en die vooruitsigte vir 'n blywende vrede.

Die goedkeuring van 715-wooneenhede vir Palestyne in gebied C is verlede week deur die Israeliese kabinet aangekondig. Die Palestynse bevolking wat in gebied C woon, word steeds deur herhaalde beslagleggings, sloping, verplasings en onteiening van grond in die gesig gestaar, terwyl byna al hul voorgelegde meesterplanne en boupermitte vir Palestynse ontwikkeling nog nie goedgekeur is nie.

Die EU verwag van die Israeliese owerhede om hul verpligtinge as 'n besettingsmag ingevolge die Internasionale Humanitêre Reg ten volle na te kom, en om die beleid van nedersettingskonstruksie en -uitbreiding, die aanwysing van grond vir eksklusiewe Israeliese gebruik en die ontkenning van Palestynse ontwikkeling te staak. Die EU sal voortgaan om 'n hervatting van 'n sinvolle proses na 'n onderhandelde tweestaatoplossing te hervat, die enigste realistiese en lewensvatbare manier om die wettige aspirasies van albei partye na te kom.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Israel, Palestynse Owerheid (PA)

Kommentaar gesluit.