Die Europese Unie en die Verenigde State onderteken 'n ooreenkoms oor die invoer van #HormoneFreeBeef

| Augustus 5, 2019

Die Europese Unie en die Verenigde State, onderskeidelik verteenwoordig deur die EU-ambassadeur in die Verenigde State Stavros Lambrinidis, adjunkhoof van die missie vir die Finse presidentskap van die Raad van die EU, Jani Raappana, en die Amerikaanse handelsverteenwoordiger Robert Lighthizer het 'n ooreenkoms onderteken in Washington DC die werking van 'n bestaande kwota om hormoonvrye beesvleis in die EU in te voer.

Dit is nog 'n aflewering van die samewerking wat deur die Gesamentlike verklaring wat in Julie 2018 deur presidente Juncker en Trump uitgereik is om 'n positiewe bilaterale handelsagenda tussen die EU en die VS te vestig.

In 2009 het die EU en die VSA 'n Memorandum of Understanding (MoU) gesluit, hersien in 2014, wat 'n oplossing bied vir 'n jarelange geskil in die Wêreldhandelsorganisasie (WTO) oor die gebruik van sekere groeibevorderende hormone in beesvleisproduksie. Ingevolge die ooreenkoms was 'n kwota 45,000 ton beesvleis wat nie met hormoon behandel is nie, deur die EU oop vir kwalifiserende verskaffers, wat die Verenigde State insluit.

Die ooreenkoms wat vandag onderteken is, is volledig in ooreenstemming met die WTO-reëls en bepaal dat 35,000 ton van hierdie kwota nou aan die VS toegewys sal word, gefaseer oor 'n periode van 7 jaar, met die oorblywende hoeveelheid beskikbaar vir alle ander uitvoerders.

Die totale hoeveelheid van die kwota wat in 2009 geopen is, bly onveranderd, net soos die gehalte en veiligheid van beesvleis wat in die EU ingevoer word, wat aan die hoë Europese standaarde sal voldoen.

Die ooreenkoms is onderhandel op grond van 'n mandaat van die EU-lidlande en deur hulle in die Raad goedgekeur op 15 Julie 2019. Die Raad sal nou die ooreenkoms by die Europese Parlement aanbeveel vir formele goedkeuring, sodat dit in die nabye toekoms in werking kan tree.

Meer inligting

Die EU en die VSA bereik 'n ooreenkoms oor die invoer van hormoonvrye beesvleis

Handel tussen die EU en die VSA: Europese Kommissie beveel aan dat langdurige WTO-geskil besleg moet word

Kommentaar

Facebook kommentaar

kategorie: 'N Voorblad, EU, Kos, Novel kos, Organiese kos, handel, handelsooreenkomste, US

Kommentaar gesluit.