#SecurityUnion - Inwerkingtreding van strengere reëls vir plofstof en stryd teen finansiering van #Terrorisme

| Augustus 2, 2019

Strenger Europese reëls oor plofbare voorgangers het in werking getree. Dit sal help om terreurdade te voorkom deur toegang tot gevaarlike stowwe te beperk, terwyl die beveiliging en beheermaatreëls vir die verkoop van gevaarlike chemikalieë wat vir die vervaardiging van geïmproviseerde plofstowwe herlei kan word, versterk word.

Die nuwe maatreëls sal nuwe stowwe verbied, die reëls vir aanlyn- en aflynaankope harmoniseer, toegang tot die algemene publiek beperk deur 'n lisensie om slegs sekere voorlopers te kry wat onderhewig is aan beperkings, en om beter regulering toe te laat. deel van inligting tussen ondernemings en nasionale owerhede. Vandag tree nuwe reëls in wat die grensoverschrijdende toegang van wetstoepassing en geregtelike owerhede tot finansiële inligting tydens kriminele ondersoeke in werking stel.

Die nuwe maatreëls sluit in die gee van owerhede, buro's vir die herstel van bates en owerhede teen korrupsie direkte toegang tot bankinligting wat in gesentraliseerde nasionale bankrekeningregisters bestaan. Hulle sal ook 'n groter samewerking tussen nasionale dienste, Europol en finansiële intelligensie-eenhede verseker, terwyl hulle ook streng prosedures en databeskermingsmaatreëls verseker, in ooreenstemming met die Handves van Fundamentele Regte.

Lidstate het nou 18 maande om die nuwe reëls vir toegang tot voorlopers van plofstof te implementeer en twee jaar vir die finansiële verslagdoening. Die Europese Kommissie is tot hul beskikking om hulle die nodige hulp te verleen.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Verdediging, EU, Europese Kommissie, radikalisering, sekuriteit, terrorisme

Kommentaar gesluit.