#Poland - #Green om by die koalisie aan te sluit teen #LawAndJusticeParty

| Julie 31, 2019

Die Poolse Groenparty het besluit om by die Civic Coalition aan te sluit as die vierde koalisievennoot voor die komende parlementsverkiesing in Pole. Die Europese groenes verwelkom hierdie nuus en wens hul vennote in Pole geluk. Daar is 'n aantal redes waarom dit 'n baie bemoedigende aankondiging is, sê die Groenes.

Eerstens sal die Civic Coalition, bestaande uit vier politieke partye: die Civic Platform (EPP), die Modern Party (ALDE), Initiative Poland en nou ook die Green Party (European Greens / EFA), die breedste pro-demokratiese koalisie in Pole. Politieke partye sal die koalisie veral ook leiers van plaaslike rade, kundiges, pro-demokratiese aktiviste en verteenwoordigers van nie-regeringsorganisasies insluit. Dus is die koalisie 'n sosiale beweging eerder as 'n streng politieke organisasie, en - as sodanig - sal dit nader aan die mense wees.

Tweedens sal die burgerkoalisie met die Groen Party as 'n sterk vennoot groen kwessies in duidelike fokus hê. Ons vertrou dat ambisieuse teikens vir die wegdoen van steenkool, die vermindering van uitstoot en die versnelling van groen energie 'n belangrike basis sal vorm vir hul gesamentlike program vir Pole. Die Groenes sien baie uit na die Civic Coalition om 'n meer ambisieuse klimaatsagenda in Europa aan te wakker.

Derdens bied die samewerking met die burgerkoalisie Poolse groenes 'n groot kans om eerste groen LP's in die Poolse parlement in te stel. Dit sou 'n groot stap vorentoe wees om groenwaardes in staat te stel: ekologie, demokrasie en sosiale geregtigheid om sterker te word in Pole en Sentraal-Oos-Europa.

Uiteindelik, net soos Europese Groenes breed saamwerk met alle pro-demokratiese partye in die Europese Parlement, glo die Groene dat slegs 'n soortgelyke breë vorm van samewerking in Pole kan lei tot 'n sterker demokrasie, groener omgewing en 'n sterker Europese band.

Ons wens beide die Poolse setperke en die burgerkoalisie baie sukses toe met die komende verkiesing in Pole!

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Greens, Pole

Kommentaar gesluit.