# JRC - Gemeenskaplike navorsingsentrum van die Europese Kommissie open laboratoriums van wêreldgehalte vir navorsers

| Julie 31, 2019

Navorsers van regoor Europa sal nou nog meer geleenthede hê om die moderne fasiliteite van die Joint Research Centre te gebruik: na 'n eerste rondte van die open access-inisiatief, waarin byna 100 in aanmerking kom voorstelle van 92-navorsingsinstellings, verdere laboratoriums ontvang is van die interne wetenskap- en kennisdiens van die Kommissie is nou beskikbaar vir eksterne wetenskaplikes. Hulle sal nou ook eksperimente kan uitvoer oor energie-oplossings met nul-emissie en kernveiligheid. Met hierdie inisiatief poog die GFC om wetenskaplike navorsing en mededingendheid te verhoog, sowel as om samewerking tussen Europese navorsers te verhoog.

Minister van Onderwys, Kultuur, Jeug en Sport, Tibor Navracsics, verantwoordelik vir die Gesamentlike Navorsingsentrum, het gesê: 'Die gesamentlike navorsingsentrum gebruik fasiliteite van wêreldklas wat deur die EU gefinansier word om ons te help om die dringendste uitdagings van ons tyd, van klimaatsverandering, aan te pak. voedselveiligheid en kernveiligheid. Ek is baie bly dat ons nou nog meer doen om ander te ondersteun wat streef om samelewingsprobleme op te los deur ons laboratoriums en fasiliteite te deel met blink wetenskaplikes van regoor Europa. ”

Sedert die Gesamentlike Navorsingsentrum (GFC) sy fasiliteite eers in 2017 geopen hethet wetenskaplikes van die buurlande 21 EU en 3 eksperimente gedoen in 12 van die JRC se laboratoriums in Geel (België), Ispra (Italië) en Karlsruhe (Duitsland). Die inisiatief word nou uitgebrei na Petten (Nederland), die tuiste van die JRC se navorsingslaboratoriums vir energie en vervoer. Navorsers uit EU-lande en lande verbonde aan die Horizon 2020 navorsingsprogram word uitgenooi om voor 30 September aansoek te doen.

Laboratoriums is nou oop vir die toets van nuwe brandstof en veiligheid op kernvlak

Twee fasiliteite wat toegewy is vir die ontwikkeling van waterstofbrandstoftegnologieë is nou in Petten oop: die toetsdrukfasiliteit vir die hoëdrukgastenks en die toetsfasiliteit vir brandstofselle en elektroliseerders.

Waterstof is een van die belowendste alternatiewe brandstowwe, aangesien dit geen koolstofdioksiedvrystellings lewer nie. Die tegnologie is egter in sy kinderskoene en moet ontwikkel word voordat dit gebruik kan word in plaas van konvensionele fossielbrandstowwe. In Petten sal navorsers onder verskillende omgewingstoestande eksperimente op brandstofselle en gastenkens uitvoer.

Die RDK open ook twee moderne laboratoriums wat ontwerp is vir navorsing oor aktiniedmateriaal in Karlsruhe. Aktiniedelemente is die ruggraat van kerntegnologieë, soos energie, ruimteverkenning of mediese behandelings. Wetenskaplikes sal ondersoekende navorsing kan doen om nuwe kerntoerusting of -materiaal te ontwikkel.

Vanaf September sal die GFC ook verskeie van sy Europese fasiliteite vir meetkragreaksie en vervalgegewens in Geel toeganklik maak. Sulke metings help om kernreaktors en die hantering van kernafval veiliger te maak, en verhoog radiologiese beskerming vir die burgers en die omgewing.

agtergrond

Die nuutste opening van fasiliteite volg op die suksesvolle eerste twee jaar van die GFC se navorsingsinfrastruktuur, met 12-voltooide projekte en meer as 30 wat voortduur. Die resultate van die eerste eksperimente het reeds 'n impak.

Navorsers uit Nederland het byvoorbeeld eksperimente met die grootste Hopkinson-staafmasjien ter wêreld gedoen by die Europese laboratorium vir strukturele assessering in Ispra. Hulle het hierdie masjien nodig om die weerstand van adobe 'moddersteen'-materiale teen ontploffings of ontploffings te toets. Adobe-strukture word oor die hele wêreld aangetref, insluitend op plekke waar militêre konflikte betrokke is of wat geneig is tot natuurlike gevare. Danksy die resultate van hierdie eksperimente kan soldate op vredesmissies nou meer inligting kry oor hoe goed die geboue waarin hulle werk, hulle kan beskerm.

Kernnavorsers uit Roemenië het eksperimente uitgevoer by die GELINA-fasiliteit in Geel, wat gebruik word om die gedrag van neutrone met 'n baie hoë vlak van akkuraatheid te meet. Aangesien neutrone 'n belangrike komponent van kernreaksies is, is akkurate gegewens noodsaaklik vir die sukses van die nuutste kerntegnologieë - van effektiewe, geteikende kankerbehandelings tot veilige energie met minimale afval.

A toegewyde openbare portaal is opgestel met inligting oor alle aspekte wat verband hou met die JRC Research Infrastructure Open Access-inisiatief, insluitend die publikasie van oproepe om voorstelle, inligting oor die voorwaardes en kriteria vir toegang, sowel as die indieningsproses. Die GFC sal nie wins maak deur sy fasiliteite vir buite-gebruikers oop te maak nie.

Meer inligting

Oop toegang tot JRC Navorsingsinfrastrukture

Feiteblad op die Gesamentlike Navorsingsentrum

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, navorsing

Kommentaar gesluit.