#Syrië - Die EU veroordeel die agteruitgang van die situasie in Idlib

| Julie 25, 2019

Die jongste aanval op 'n markplek in Maraat al-Numan in Noordwes-Sirië op 22 Julie is een van die dodelikste aanvalle op burgerlike gebiede sedert die huidige offensief aan die einde van April begin het. Ons betuig ons innige meegevoel met die families van die slagoffers, skryf die EEAS-woordvoerder.

Soos die VN daarop wys, is dit nog 'n skokkende toename in die verslegtende konflik in Noordwes-Sirië. Daar is 'n kommerwekkende patroon van aanvalle op kritieke burgerlike infrastruktuur, insluitend gesondheidsfasiliteite, skool- en waterfasiliteite deur die Siriese regime en sy bondgenote, en sulke aanvalle moet stop.

Onoordeelkundige aanvalle en die vernietiging van burgerlike infrastruktuur kan onder geen omstandighede geregverdig word nie. Die EU onthou dat alle partye in die konflik daartoe verbind is om die internasionale humanitêre reg te respekteer en te handhaaf en om ongehinderde humanitêre toegang tot alle mense in nood te verseker. Ons verwag dat die Siriese regime en die Astana-borg hul verantwoordelikhede en verpligtinge onmiddellik sal nakom en die onmiddellike beskerming van burgerlikes sal verseker. Ons herhaal die EU-standpunt dat alle oortreders van oorlogsmisdade en misdade teen die mensdom aanspreeklik gehou moet word.

Die huidige vyandelikhede toon weereens dat daar geen militêre oplossing vir die konflik in Sirië kan wees nie. Die EU gaan voort om te pleit vir 'n inklusiewe, opregte en omvattende politieke oorgang volgens UNSCR 2254 en die Geneefse gemeenskap.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Sirië

Kommentaar gesluit.