#CircularEconomy - Tyd om die verbruikers se mag los te maak, dring #EESC aan

| Julie 25, 2019

Tot dusver het aksies om die ontwikkeling van 'n sirkulêre ekonomie in Europa 'n hupstoot te gee, gesentreer op produksie, wat bedrywe laat kry om sirkulêre sakemodelle in te stel en omsendbriefopsies op die mark te bring. Die omstandighede is nou ryp om verbruikers te betrek en om hulle in staat te stel om volhoubare aankope in hul daaglikse lewens te maak, lui 'n EESC-verslag wat in Julie aanvaar is.

In die verslag, getiteld Verbruikers in die sirkulêre ekonomienoem die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee 'n strategiese verskuiwing om verbruikers in die middelpunt te plaas van openbare beleid oor die sirkulêre ekonomie op alle regeringsvlakke in Europa.

In die eerste fase van die sirkulêre ekonomie is verbruikers beperk tot die rol van stedelike agente wat huishoudelike afval herwin, terwyl die fokus op sake gelê het. Die Europese Kommissie se inisiatiewe, wys daarop dat die regulering en produksie geteiken is, wat die herwinningsvlakke verhoog en die konsep van eko-ontwerp bekendstel.

Nou begin ons groot veranderinge van groot nywerhede sien. Aangesien groot groepe soos H&M die sirkulêre model omhels en Ikea 'n verhuringsmodel vir kombuise in meer as 30-lande begin, kan gesê word dat sake aan boord gekom het.

"Nou is dit tyd dat die omsendbrief ekonomie 2.0 die verbruiker se einde aanpak," sê EESK-rapporteur Carlos Trias Pintó, en dring die Europese Kommissie aan om die voorpunt van die komende inisiatiewe te neem.

Hy beklemtoon dat die tweede fase verbruikersinligting sal beïnvloed. Studies toon dat, hoewel verbruikers deeglik bewus is van die sosiale en omgewingsuitdagings, die prys van 'n produk of diens dikwels meer gewig dra by hul besluit as die intrinsieke kwaliteit van hul aankope. Inligting en opvoeding is egter sleutelfaktore om hulle na ronde gedragspatrone te stuur. Opvoeding en lewenslange leer moet derhalwe in plek gestel word en verbruikers moet die mees objektiewe inligting moontlik kry.

Die EESC maak die saak vrywillige etikettering as 'n stap in die rigting van verpligte etikettering, met 'n aanduiding van die sosiale en omgewingsvoetspoor van die produk - vermindering van emissies, bewaring van biodiversiteit, doeltreffendheid van hulpbronne of vermyding van komponente met 'n hoë omgewingsimpak, geskatte lewensduur, moontlikheid om onderdele te bekom en opsies vir herstel.

Alhoewel inligting en onderwys 'n lang pad kan lewer om verbruikers te stuur na groen, herstelbare, langdurige produkte, sal baie mense dit nie kan bekostig nie. As 'n aansporing, stel die EESK voor dat die lidlande 'n beloningsgebaseerde benadering kan gebruik en dat plaaslike administrasies openbare verkrygings kan gebruik om volhoubare verskaffers te ondersteun.

agtergrond

In 2015 neem die Europese Kommissie 'n ambisieuse aan Omsendbrief Ekonomie aksieplan om konkrete maatreëls daar te stel om die lewensiklus van produkte te “toemaak” deur groter herwinning en hergebruik, en voordele vir die omgewing en die ekonomie inhou.

Drie jaar na die aanvaarding daarvan is die 54-aksies van die Circular Economy Action Plan voltooi.

In Maart 2019 het die Europese Kommissie 'n uitgebreide verslag aangeneem waarin die belangrikste prestasies onder die Aksieplan aangebied is en wat die toekomstige uitdagings op die pad na 'n klimaatneutrale, sirkulêre ekonomie uiteensit. 'N EESC-mening word opgestel oor die verslag.

Die EESC was aktief betrokke by die vorming van Europa se sirkulêre ekonomie en het saam met die Europese Kommissie, die Europese platform vir belanghebbendes vir omsendbriewe, 'n EU-wye databasis van goeie praktyke in die sirkulêre ekonomie en 'n forum vir bespreking om praktisyns in die sirkulêre ekonomie te help om die uitdagings waarmee hulle te staan ​​kom, te hanteer.

Lees die EESC se mening oor die rol van verbruikers in die sirkulêre ekonomie en die volledige reeks voorstelle

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, omsendbrief ekonomie, EU, Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee, Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESC), Waste

Kommentaar gesluit.