Die Kommissie versterk die EU-optrede ter beskerming en herstel van die wêreld se # Bosse

| Julie 24, 2019

Die Europese Kommissie het 'n omvattende mededeling aangeneem waarin 'n nuwe raamwerk van aksies ter beskerming en herstel van die wêreld se woude, wat 80% van biodiversiteit op land huisves, ondersteun word, wat die lewensbestaan ​​van ongeveer 'n kwart van die wêreldbevolking ondersteun en noodsaaklik is vir ons pogings. om klimaatsverandering te beveg.

Die versterkte benadering spreek beide die vraag- en aanbodkant van die kwessie aan. Dit stel maatreëls in vir verbeterde internasionale samewerking met belanghebbendes en lidlande, bevordering van volhoubare finansies, beter gebruik van grond en hulpbronne, volhoubare werkskepping en bestuur van voorsieningsketting, en doelgerigte navorsing en data-insameling. Daar word ook 'n evaluering van moontlike nuwe regulerende maatreëls geloods om die impak van die EU-verbruik op ontbossing en woudafbraak te verminder.

Eerste vise-president Frans Timmermans, verantwoordelik vir volhoubare ontwikkeling, het gesê: “Bosse is die groen longe van ons planeet, en ons moet op dieselfde manier sorg as wat ons ons eie longe versorg. Ons sal nie ons klimaatsteikens bereik sonder om die wêreld se woude te beskerm nie. Die EU huisves nie die wêreld se belangrikste primêre woude op sy grondgebied nie, maar ons optrede as individue en ons beleidskeuses het 'n groot impak. Vandag stuur ons 'n belangrike sein aan ons burgers en ons vennote regoor die wêreld dat die EU bereid is om 'n leiersrol in die volgende vyf jaar en daarna te speel. ”

Die vise-president Jyrki Katainen, verantwoordelik vir werk, groei, belegging en mededingendheid, het gesê: “Die wêreld se bosbedekking neem steeds af met 'n onrusbarende tempo. Met hierdie mededeling versterk ons ​​die EU-optrede om die bestaande woude beter te beskerm en woude volhoubaar te bestuur. As ons bestaande woude beskerm en die bosbedekking volhoubaar verhoog, beskerm ons die lewensbestaan ​​en verhoog die inkomste van plaaslike gemeenskappe. Bosse verteenwoordig ook 'n belowende ekonomiese sektor met die potensiaal om wêreldwyd tussen 10 en 16 miljoen ordentlike werkgeleenthede te skep. Hierdie kommunikasie is 'n belangrike stap in hierdie verband. ”

Karmenu Vella, kommissaris van die omgewing, maritieme aangeleenthede en visserye, het bygevoeg: 'Sterker en doeltreffender Europese optrede is nodig om woude te beskerm en te herstel, omdat die situasie broos bly, ondanks die pogings wat reeds gedoen is. Ontbossing het 'n vernietigende uitwerking op biodiversiteit, klimaat en ekonomie. ”

Internasionale ontwikkelingskommissaris Neven Mimica het gesê: “Ons is gereed om saam met partnerlande te werk om woude regoor die wêreld te beskerm en volhoubaar te bestuur. Dit gaan oor voedselsekerheid, water, klimaatsverandering, veerkragtigheid en vrede. Dit gaan oor die bou van 'n meer volhoubare en inklusiewe wêreld. ”

Die ambisieuse Europese benadering wat vandag uiteengesit word, is 'n reaksie op die voortdurende wydverspreide vernietiging van die wêreld se woude; 'n oppervlakte van 1.3 miljoen vierkante kilometer het tussen 1990 en 2016 verlore gegaan, wat gelykstaande is aan ongeveer 800 voetbalvelde elke uur. Die belangrikste dryfveer vir hierdie ontbossing is die vraag na voedsel, voer, biobrandstof, hout en ander kommoditeite.

Kweekhuisgasvrystellings wat verband hou met ontbossing is die tweede grootste oorsaak van klimaatsverandering, en die beskerming van woude is 'n belangrike deel van ons verantwoordelikheid om die verbintenisse ingevolge die Paryse ooreenkoms na te kom. Vanuit 'n ekonomiese en sosiale perspektief ondersteun bosse die lewensbestaan ​​van ongeveer 25% van die wêreldbevolking, en dit bevat ook onvervangbare kulturele, sosiale en geestelike waardes.

Die mededeling wat vandag aanvaar is, het 'n tweeledige doelwit om die gesondheid van bestaande woude, veral primêre woude, te beskerm en te verbeter en om volhoubare biodiverse bosbedekking wêreldwyd te verhoog. Die Kommissie het vyf prioriteite uiteengesit:

  • Verminder die voetspoor van die EU-verbruik op land en moedig die verbruik van produkte van ontbossingsvrye verskaffingskettings in die EU aan;
  • werk in vennootskap met produserende lande om die druk op woude te verminder en om 'n ontbossende EU-ontwikkelingsamewerking te "ontbos";
  • die versterking van internasionale samewerking om ontbossing en bos agteruitgang te beëindig en bosherstel aan te moedig;
  • finansierings herlei om meer volhoubare grondgebruikspraktyke te ondersteun, en;
  • ondersteun die beskikbaarheid van, kwaliteit en toegang tot inligting oor woude en kommoditeitsvoorsieningskettings, en ondersteun navorsing en innovasie.

Maatreëls om die verbruik van die EU te verminder en die gebruik van produkte van ontbossingsvrye verskaffingskettings aan te moedig, word ondersoek deur die skepping van 'n nuwe multi-belanghebbende platform vir ontbossing, woudafbraak en bosgenerasie, wat 'n wye reeks relevante belanghebbendes sal saamstel. Die Kommissie sal ook sterker sertifiseringskemas vir ontbossingsvrye produkte aanmoedig en die moontlike wetgewende maatreëls aan die vraag en ander aansporings evalueer.

Die Kommissie sal nou saam met partnerlande werk om hulle te help om die druk op hul woude te verminder, en sal toesien dat die EU-beleid nie bydra tot ontbossing en bosverwoesting nie. Dit sal vennote help om omvattende nasionale raamwerke oor woude te ontwikkel en te implementeer, om die volhoubare gebruik van woude te verbeter en die volhoubaarheid van bosgebaseerde waardekettings te verhoog. Die Kommissie sal ook werk deur internasionale fora - soos die FAO, die VN, die G7 en G20, die WHO en die OESO - om die samewerking oor aksies en beleidsrigtings op hierdie gebied te versterk. Die Kommissie sal voortgaan om te verseker dat handelsooreenkomste wat deur die EU onderhandel is, bydra tot die verantwoordelike en volhoubare bestuur van wêreldwye verskaffingskettings, en die handel met landbou- en bosgebaseerde produkte aanmoedig wat nie ontbossing of bosbederf veroorsaak nie. Die Kommissie sal ook aansporingsmeganismes ontwikkel vir kleinboere om ekostelseldienste te onderhou en te verbeter en om volhoubare landbou en bosbestuur te omhels.

Om die beskikbaarheid en kwaliteit van inligting, en toegang tot inligting oor woude en voorsieningskettings te verbeter, stel die Kommissie voor dat 'n EU-sterrewag vir ontbossing en woudafbraak opgerig word, om veranderinge in die wêreld se bosbedekking en gepaardgaande bestuurders te monitor en te meet. Hierdie hulpbron sal openbare liggame, verbruikers en ondernemings beter toegang tot inligting oor voorsieningskettings gee, en hulle aanmoedig om meer volhoubaar te word. Die Kommissie sal ook die moontlikheid ondersoek om die gebruik van die Copernicus-satellietstelsel vir bosmonitering te versterk.

Die Kommissie sal fokus op die herleiding van openbare en private finansies om aansporings te skep vir volhoubare bosbestuur en volhoubare bosgebaseerde waardekettings, en om die bestaande en volhoubare herlewing van addisionele bosbedekking te bewaar. Tesame met die lidlande sal die Kommissie meganismes evalueer wat die potensiaal het om groenfinansiering vir woude te bevorder en die hefboomfinansiering verder te bevorder en te bevorder.

agtergrond

Die EU het 'n sterk rekord van wêreldwye leierskap op hierdie gebied. Sedert 2003 implementeer die EU die plan vir die handhawing van wette, bestuur en handel (Forest FLEGT) om onwettige houtkap en gepaardgaande handel te beveg. In 'n mededeling van die Kommissie van 2008 oor ontbossing word die aanvanklike elemente van 'n EU-beleidsraamwerk uiteengesit, insluitend 'n EU-doelwit om verlies aan wouddekking deur 2030 te stop en om bruto tropiese ontbossing met 50% met 2020 te verminder. Ondanks sy pogings sal die EU-doelwitte wat in 2008 gestig is, waarskynlik nie bereik word nie. Sterker pogings is dus onontbeerlik.

Die mededeling kom na uitgebreide konsultasies oor belanghebbendes oor ontbossing en bosbederf en moontlike EU-optrede. Dit sluit twee konferensies in 2014 en 2017, 'n openbare konsultasie in 2019, en drie studies in. Die mededeling kom ook in reaksie op herhaalde versoeke van die Raad en die Europese Parlement, waarin 'n beroep op meer gekoördineerde optrede gedoen word, veral deur die opheffing van ontbossing deur landboukommoditeitskettings.

Bosse speel 'n groot rol in die grootste volhoubaarheidsuitdagings van ons tyd, soos die agteruitgang van biodiversiteit, klimaatsverandering en toename in bevolking. Internasionale ooreenkomste en verbintenisse erken die behoefte aan ambisieuse optrede om die ontbossingstendens om te keer.

Emissies van grondgebruik en verandering in grondgebruik, meestal as gevolg van ontbossing, is die tweede grootste oorsaak van klimaatsverandering (na fossielbrandstowwe), wat byna 12% van alle kweekhuisgasvrystellings uitmaak, meer as die vervoersektor. Die wêreld se woude berg groot hoeveelhede koolstof, wat uit die atmosfeer afgetrek word en in biomassa en grond gestoor word. Die opheffing van ontbossing en die agteruitgang van die woud is dus van uiterse belang om klimaatsverandering te beveg. Volhoubare herstel van afgebreekte woude en die skep van nuwe woude kan 'n doeltreffende aanvullende maatreël wees vir die pogings om ontbossing te beëindig. As dit behoorlik beplan en geïmplementeer word in volle respek vir die beginsels van volhoubaarheid, kan sulke herbeboste gebiede veelvuldige voordele inhou.

Meer inligting

Q & A

Inligtingsblad

Kommunikasie oor die versterking van die EU-optrede om die wêreld se woude te beskerm en te herstel

SWD oor die konsultasie-aktiwiteite

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, omgewing, EU, Europese Kommissie, woude

Kommentaar gesluit.