#SecurityUnion - Samewerking tussen die EU en die VSA om die finansiering van terroriste aan te pak lewer steeds resultate

| Julie 23, 2019

Samewerking tussen die EU en die VSA om die finansiering van terroriste op te spoor, het steeds positiewe resultate gelewer met meer as 70,000-leidrade wat tussen 2016 en 2018 gegenereer is - waarvan sommige instrumenteel was om ondersoeke na terreuraanvalle op EU-grond, insluitend dié in Stockholm, na vore te bring , Barcelona en Turku.

Volgens die Gesamentlike Verslag is die Kommissie tevrede met die samewerking tussen die EU en die VSA onder die Terrorist Finance Tracking Program (TFTP) en is die wesenlike voorsorgmaatreëls en beheermaatreëls, soos databeskerming, steeds behoorlik toegepas.

Die TFTP is 'n sleutelinstrument om tydige, akkurate en betroubare inligting te verskaf om terroriste en hul ondersteuningsnetwerke wêreldwyd te identifiseer en op te spoor. EU-lidlande en Europol het toenemend gebruik gemaak van die meganisme en die aantal leidrade wat deur TFTP gegenereer is tussen 2016 en 2018 na 70,991 in vergelyking met 8,998 in die vorige verslagtydperk.

In die verslag stel die Kommissie voor dat die lidlande gereeld terugvoering gee oor die leidrade wat die VSA ontvang het, en moedig Europol aan om voortgesette pogings om steun aan die lidlande te bied. Die volgende gesamentlike hersiening van die ooreenkoms word in 2021 verwag. Die volle verslag en Personeel Werksdokument is aanlyn beskikbaar.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, Verdediging, EU, Europese Kommissie, radikalisering, sekuriteit, terrorisme, US

Kommentaar gesluit.