In September 2017 het Leila Khaled, 'n veroordeelde Palestynse terroris en 'n senior lid van die Populêre Front vir die Bevryding van Palestina (PFLP), wat op die EU-terreurlys verskyn, 'n konferensie in die Europees Parlement aangespreek waar sy die gebruik van terrorisme geregverdig het. , skryf

Khaled het deelgeneem aan vliegtuigkapings in 1969 en 1970.

Haar teenwoordigheid in die perseel van die Europese Parlement het veroordelings van Joodse groepe gemaak en meer as 60-lede van die EU-vergadering gelei om 'n brief aan die president van die parlement, Antonio Tajani, te skryf waarin die EU-instellings en amptenare versoek word om 'n "zero tolerance" standpunt in te stel terroriste en ekstremiste, en versoek die Europees Parlement om 'n voorbeeld in hierdie verband te wees.

Tajani het gereageer op die parlementslede deur te verklaar dat "sprekers met terroriste agtergronde of skakels na organisasies op die lys van terroriste groepe van die Europese Unie nie toegelaat sal word om in die Europees Parlement te praat nie".

Sedertdien het Tajani gesê daar is 'n onderskrywing van sy voorstel "om toegang tot alle individue wat in die opgedateerde [EU-terroriste lys] genoem word, sowel as aan lede van organisasies se lyste stelselmatig te ontken.

"Ek het die lede van die Europese Parlement en die algemene sekretaresses van die Parlement herinner dat alle pogings aangewend moet word om te verseker dat geen genoteerde persoon vir verteenwoordigers en entiteite wat in die Raad genoem word, genooi word of toegelaat word tot die Parlement of bevorder word deur middel van gebeurtenis of oudiovisuele beteken, "het hy gesê.

Ten spyte van Tajani se geëndosseerde voorstel, op 10 Julie, minder as twee maande na die verkiesing van 'n nuwe Europese Parlement, het 'n Spaanse parlementslid, Manuel Pineda, 'n lid van die GG-groep van die Verenigde Nasies / Noord-Groen Links, in dieselfde parlement in Brussel Twee ander senior lede van die PFLP, Khaled Barakat en Mohammad al-Khatib, sowel as Barakat se vrou, Charlotte Kates, is internasionale koördineerder van Samidoun, 'n "Palestynse gevangenis solidariteitsnetwerk". Hulle het gepraat oor hul steun vir die anti-Israel BDS (Boikot, Disinvestment, Sanctions), oor Israel se teenwoordigheid op die Wesoewer en teen Duitsland se besluit om Khaled Barakat te verbied.

Khaled Barakat en Charlotte Kates is verlede maand effektief verbied om 'n Palestynse solidariteitsgebeurtenis by die Duitse veiligheidsmagte in Berlyn by te woon. Die owerhede het beweer dat Barakat se antisemitiese toesprake 'n bedreiging vir die openbare orde inhou en die verhouding tussen Duitsland en Israel kan ondermyn.

Ten spyte daarvan dat hulle in Duitsland verban is, is die PFLP-lede genooi om in die EU-parlement te praat deur mnr. Manuel Pineda, 'n kommunistiese aktivis, wat 'n stigterslid van die Unadikum-vereniging is wat veg vir Palestynse regte en ondersteun gewelddadige weerstand. Die Spaanse politikus het verbindings met beide die PFLP en Hamas.

Op grond van die definisie van anti-semitisme van die International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), wat in Junie 2017 deur die Europese Parlement aangeneem is, kan sommige van Pineda se gepubliseerde poste as anti-semitiese beskou word.

Gevra vir 'n reaksie, het 'n woordvoerder van die nuwe president van die Europese Parlement, die Italiaanse David Sassoli, aan die Europese Joodse Pers (EJP) gesê hy is nie bewus van die voorval nie en sal ondersoek en vra vir 'n verduideliking.

In sy eerste openbare daad as pas verkose president, vroeër hierdie maand, het Sassoli besluit om hulde te bring aan al die slagoffers van terrorisme in Europa.

"Ons moet hulde bring aan die slagoffers in die hoofstad van Europa. Ons moet die Europese burgers wat die slagoffers van hierdie aanvalle was, herdenk. Dit is 'n eerbetoon aan al die slagoffers van terrorisme. Ek wou my tyd as president begin met hierdie simboliese daad, "het hy gesê.

Hy het bygevoeg: "Ons moet verenig in ons stryd teen terrorisme en ons moet beslis bly in hierdie stryd."