#Georgië en #SouthOssetia - Die EU moet die Internasionale Vredesprojek ondersteun

| Julie 19, 2019

Die EU het die pogings van 'n baanbrekersprojek toegejuig wat daarop gemik is om mense in Georgië en Suid-Ossetië, 'n sogenaamde bevrore konflikgebied, te versoen.

'N Spanningsbron sedert die opbreek van die Sowjet-Unie, Suid-Ossetië, het 'n kort oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008 aangebied. Moskou het Suid-Ossetië as 'n onafhanklike staat erken en het 'n proses van nouer bande aangegaan wat Georgië as effektiewe anneksasie beskou.

20% van die Georgiese grondgebied word deur die Russiese Federasie beset, en die Europese Unie het nie die gebiede wat deur Rusland beset is, erken nie.

Spanning prikkel nog steeds, maar danksy 'n vooruitstrewende vredesinisiatief, kom mense aan beide kante stadig bymekaar in versoening en wedersydse respek. Hierdie projek word deur die EU oorweeg vir finansiële ondersteuning.

'N Brief van die kabinetshoof vir kommissaris-generaal Jyrki Katainen kla oor die inisiatief en sê die Europese Kommissie sien uit om saam met die projek in die toekoms te werk.

Die projek is gestig deur Giorgi Samkharadze wat aan hierdie webwerf gesê het: 'Die EU speel die afgelope dekade 'n aansienlike rol in die konflik / resolusie in Georgië / Rusland. Ons hoop dat ons met die ondersteuning van die internasionale skenkerorganisasies daarin sal slaag om 'n bydrae te lewer in die proses om Georgiese en Ossetiese mense nader te bring. ”

Hy het bygevoeg: "Ons sien nou die bevordering van vrede in Georgië, nie deur die gebruik van wapens nie, maar in vredesprojekte."

'N Opvallende prestasie tot dusver was die konstruksie van 'n nuwe sportstadion in die dorp Ergneti aan die Suid-Ossetië-grens.

Die stadion het onlangs 'n amptelike sokkerwedstryd aangebied tussen jongmense uit Georgië en Suid-Ossetië. Samkharadze, wat die wedstryd beoordeel het, het gesê: “Die doel van die gesamentlike wedstryd was om die vredesbou-aktiwiteite tussen Georgië en Suid-Osetia af te skop. Maar ek benadruk dat daar baie geleenthede geskeduleer word, nie net sokker nie en dat daar baie kulturele geleenthede in die stadion sal plaasvind. ”

Die grond het ook 'n ander vrede-wedstryd aangebied tussen verteenwoordigers van die Georgia-parlement en die span van Samachablo waar die GOP-ontheemdes - van Tskhinvali.

Die projek sal baie algemene kulturele en sportgebeurtenisse bestuur en die versoening tussen Ossetiërs en Georgiërs vergemaklik, asook die ontwikkeling van dorpe naby die buurt.

Die inisiatief het ook gehelp om die ekonomie en omgewing van die gebied te verbeter. Byvoorbeeld, 'n nuwe geskep maatskappy is verantwoordelik vir die skoonmaak van besproeiing en water dreinering stelsels.

Samkharadze het gesê dit sal help om die daaglikse lewe van die bevolking wat in die omgewing van die grenslyn woon, te vergemaklik en dit sal ook help om 'n jong generasie bewus te maak.

"Hierdie inisiatief sal oor die algemeen die maatskaplike welsyn van die inwonende bevolking verbeter," het hy gesê.

Die pogings wat gelei word deur die Ernneti International Peace Humanitarian Project word ondersteun deur die Georgiese regering, maar het steeds verdere finansiering nodig.

Samkharadze het bygevoeg: “Die teikengroep is Ossetiërs en Georgiërs in die konflikgebied. Daar is baie gemengde families Ossetiërs met Georgiërs en daar is ook baie verwantskappe wat ons moet ontwikkel en bevorder. ”

Hy sê die beoogde begunstigdes sal Ossetiese mense, Georgiërs en bevolking van die konfliksone wees.

Hy het verder gegaan: 'Ons wil ook wys op die belangstelling van hoë EU-verteenwoordigers in Brussel vir ons projek, waaronder Gunther Oettinger, die Europese kommissaris vir begroting en menslike hulpbronne, en Luca Jahier, president van die EESC, wat ons sukses in die implementering van die projek.

'Ons weet dat die EU Georgië ondersteun in die bevordering van vertrouensbou met die Georgiese streke Abchazië en Suid-Ossetië deur kontak tussen mense, dialoogprosesse en akademiese uitruilings.

"Projekte wat befonds word onder die EU-instrument wat bydra tot stabiliteit en vrede, asook sekere projekte wat befonds word onder die Europese nabuurskapsinstrument en die naburige beleggingsplatform, is daarop gemik om ons betrokkenheidsbeleid vanuit verskillende hoeke te ondersteun."

In 'n brief van Donald Tusk en Jean-Claude Juncker, tot onlangs onderskeidelik presidente van die Europese Raad en die Kommissie, word gesê dat die EU "steeds daartoe verbind is om 'n uitstekende bilaterale samewerking met Georgië voort te sit."

Die brief, gesien deur hierdie webwerf, sê die EU sien uit om te help om die politieke assosiasie en ekonomiese integrasie tussen die EU en Georgië te bevorder.

Samkharadze sê dat die geskiedenis bewys het dat die sogenaamde openbare diplomasie dikwels baie doeltreffender is as langdurige diplomatieke onderhandelinge op 'n hoë vlak in 'n poging om onopgeloste bevrore konflikte te ontsluit.

Hy glo die innoverende projek wat hy geloods het, is 'n ander, veral suksesvolle voorbeeld daarvan.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Gewilde, Gewilde artikel, politiek, Rusland

Kommentaar gesluit.