#Kasakstan staan ​​vir effektiewe gebruik van die EU-CA-verhoudings-toolkit in die lig van die nuwe EU-strategie vir streek

| Julie 12, 2019

Kategorieë is 'n belangrike rol in die ontwikkeling van die produkte en die verskaffers van die produkte. Dit is 'n goeie manier om nuwe produkte te maak. ЕС

Kasakstan stel voor om te konsentreer op die effektiewe gebruik van die Europese Unie - Sentraal-Asië-verhoudings-toolkit, asook om die integriteit, visualisering en sigbaarheid van sulke samewerking te verseker in die lig van die nuwe EU-strategie vir interaksie met die streek, minister van buitelandse sake Beibut Atamkulov het in sy opmerkings tydens die 15th-jaarlikse Europese Unie - ministeriële konferensie in Sentraal-Asië, wat in die hoofstad van Kirgisië gehou is, gesê.

Die jaarlikse forum is ook bygewoon deur die ministers van buitelandse sake van Kirgisië, Tajikistan, Oesbekistan, 'n adjunk-minister van buitelandse sake van Turkmenistan en vise-president van die Europese Kommissie - Hoë Verteenwoordiger van die Europese Unie vir Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid Federica Mogherini.

Die sentrale gebeurtenis van die konferensie was die amptelike aanbieding van die nuwe EU-strategie vir Sentraal-Asië. In haar reamrks het Federica Mogherini uitgebrei oor hoe en in watter vorm die proses om die belangrikste bepalings van die Strategie te implementeer, sal plaasvind.

Die Kazakh minister van buitelandse sake verwelkom die insluiting in die teks van die strategie van 'n aantal voorstelle van Kazakhstan vir die ontwikkeling van privaat entrepreneurskap, onder meer die ondernemings van vroue, klein en mediumgrootte ondernemings, vervoer- en logistieke infrastruktuur, energie-doeltreffendheid, omgewingsbeskerming, klimaatsverandering , rasionele gebruik van waterhulpbronne, opvoeding, digitalisering, ens.

"Kazakhstan wys op die belangrikheid van die terugkeer van bilaterale EU-projekte na Kasakstan, sowel as die moontlikheid om gesamentlike EU-CA-programme met derde lande te implementeer," het die minister in sy kommentaar gesê. Tydens die debat het die deelnemers gedagtes uitgewisseld oor die sleutelkwessies van die EU-CA samewerking agenda en die gesamentlike implementering daarvan.

Die Kazakh-afvaardiging het voorgestel om die potensiaal van die EU se meganismebeleggingsfasiliteit vir Sentraal-Asië (IFCA) en die vermoë van die Europese Investeringsbank (EIB) te gebruik om streeksprojekte te finansier, asook om "virtuele institusionalisering" van samewerking tussen die EU en die CA te bedryf. ten einde doeltreffendheid en openbare bewustheid van die politieke besluite wat in hierdie formaat geneem word, te verhoog.

Spesiale aandag is geskenk aan streeksekuriteitskwessies, insluitende die voortsetting en uitbreiding van die gesamentlike grensbestuursprogram in Sentraal-Asië (BOMCA) met die Europese Unie, die Midde-Asië-dwelm-aksieprogram (CADAP) en die intensivering van samewerking deur middel van Sentraal-Asiatiese streeksinligting en Koördineringsentrum (CARICC).

As gevolg van die gebeurtenis het die ministers van buitelandse sake en die hoë verteenwoordiger van die EU die finale aangeneem communiqué "EU en Sentraal-Asië: 'n sterker vennootskap skep." In die teks word gesê dat die EU van voorneme is om alle beskikbare instrumente te gebruik om die nasionale pogings van die Sentraal-Asiatiese lande te ondersteun, die suksesvolle integrasie van die streek in die wêreldhandelstelsel en die bevordering van interregionale samewerking.

"Onder die nuwe strategie stel Kasakstan voor om te fokus op die effektiewe gebruik van die EU-CA-toolkit, sowel as op die integriteit en versekering van visualisering en visuele persepsie van die samewerking tussen die EU en die CA," het die minister gesê. Die partye het ook verwelkom dat die eerste Europese Unie - Sentraal-Asië-forum gehou is op Julie 5-6, 2019, in Bishkek en daarop gemik was om deel te neem aan die openbare en private sektore, die burgerlike samelewing van die EU en Sentraal-Asië by die implementering van die strategie.

Die partye het ook die vroeëre voorstel van Kasakstan en ander partye gesteun om 'n Europese Unie - Ekonomiese Forum in Sentraal-Asië te stig. Dit sal dien as basis vir die totstandbrenging van praktiese samewerking tussen die Europese en Sentraal-Asiatiese sake en verwelkom die voorstel van Kirgizstan om die eerste sulke forum in hierdie land.

Die Communique het ook die rol van Federica Mogherini beklemtoon om die verhoudings tussen die Europese Unie en Sentraal-Asië tydens haar werk as hoof van die buitelandse beleid van die EU te versterk. Die volgende ministeriële vergadering tussen die EU en die CA sal na verwagting in Brussel in 2020 plaasvind.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Kazakstan, Kazakstan, Kirgisië

Kommentaar gesluit.