#KazakhstanDiplomacy - Betonvoordele vir die land, nasionale sake, elke burger

| Julie 11, 2019

Kasakstan Diplomasie: konkrete voordele vir die land, nasionale sake, elke burger

Sewe en twintig jaar het verloop sedert die historiese oomblik toe die Eerste President, Elbasy Nursultan Nazarbayev, 'n besluit onderteken het om die bepalings van die Ministerie van Buitelandse Sake van die Republiek Kazakhstan, die Ambassade van die Republiek Kazakhstan en die belangrikste pligte en regte van Buitengewone en gevolmagtigde ambassadeur van die Republiek van Kasakstan. Dit het die begin van 'n nuwe en interessante hoofstuk in die geskiedenis van Kasakstan se diplomasie geloods.

Gedurende hierdie tyd onder leiding van Eerste President Elbasy, het Kazakhstan sy eie, unieke en pragmatiese buitelandse beleidsmodel ontwikkel. Die kern daarvan is die multi-vektor en gebalanseerde benadering tot samewerking met die lande van die Weste en die Ooste, waaronder Europa en Asië. En ongeag hoe die wêreld rondom ons die afgelope dekades verander het, bly ons land sy voorheen geïdentifiseerde prioriteite op die wêreldtoneel.

Voortgesette samewerking met sy vennote en 'n verbintenis tot strategiese beginsels het 'n herkenbare kenmerk van nasionale diplomasie geword. In sy intreerede het die president van Kasakstan Kassym-Jomart Tokayev gesê: "Kasakstan het groot prestige in die wêreld gewen, het hom gevestig as 'n vredeliewende, oop land, betroubare en verantwoordelike vennoot in internasionale aangeleenthede. Ons sal voortbou op 'n multi-vektor buitelandse beleidskursus. "

In die loop van die jare het Kazakhstan hom sterk geplaas deur talle effektiewe inisiatiewe in internasionale veiligheid, dialoog en samewerking, insluitend internasionale kernveiligheid en nie-verspreiding van massavernietigingswapens. Dit sluit ook deelname aan die totstandbrenging van gesogte internasionale organisasies soos die SCO, CSTO, CICA en ens. Asook die versterking van die dialoog tussen godsdienste, effektiewe vredestigting en humanitêre hulp aan die lande in nood.

Ons kan voortgaan om ons prestasies vir 'n lang tyd te lys. Maar nog belangriker, in hierdie baie kort historiese tydperk het ons met selfvertroue ons weg van erkenning tot aktiewe vennoot in wêreldsake. Ons land het gemaak en gaan voort om sy bydrae te lewer tot die oplossing van plaaslike en globale probleme van die moderne era. Kazakhstan neem bewus 'n proaktiewe houding op internasionale vlak aan, wat pragmatiese inisiatiewe en idees bevorder, waarvan baie lank reeds geïmplementeer is.

Kasakstan het bewus self 'n band van goeie buurhartigheid en 'n betroubare stelsel van verhoudings met al die lande van die wêreld en internasionale organisasies opgebou. As gevolg daarvan het ons land hom al jare lank as 'n gesogte en betroubare vennoot, sterk ondersteuner van vrede, 'n pilaar van streeks stabiliteit en steward van internasionale dialoog duidelik geposisioneer.

En al hierdie konstruktiewe buitelandse beleidskapitaal word voortdurend omskep in tasbare ekonomiese voordele en voordele vir die ontwikkeling van ons land. Inderdaad, meer as $ 300 miljard se buitelandse direkte beleggings wat die afgelope dekades in Kazakhstan se ekonomie ingebring is, spreek die beste van almal die vertroue en vertroue wat die wêreldgemeenskap in ons het. Kasakstan het hierdie vertroue verkry deur sy konsekwente werk, rasionele buitelandse beleidsbesluite en verantwoordelikheid in internasionale samewerking.

Terselfdertyd styg die rol van ons land in die globale geo-ekonomiese prosesse elke jaar. Danksy die konstruksie van die moderne Silk Road, verbind ons land tans die afgeleë gebiede van Groter Eurasië suksesvol en vestig hulself as 'n landbrug tussen die drie oseane - die Stille Oseaan, Atlantiese Oseaan en Indië. Dit verander wesenlike ekonomiese vooruitsigte van vasteland-geïsoleerde Kasakstan en maak nuwe ontwikkelingsgeleenthede oop.

As gevolg hiervan styg die internasionale belangstelling in ons land as 'n waardevolle vennoot elke jaar. Danksy die plaaslike stabiliteit en ontwikkeling van ons infrastruktuur neem die aflewering van goedere na en van Europa na Asië via Kazakhstan vier keer minder as lewering deur tradisionele seeroetes. Ons sien reeds konkrete resultate. In 2018 het ons land se inkomste uit transito $ 1.5 miljard oorskry en sal na verwagting $ 5 miljard in die toekoms bereik.

Danksy die goeie buurlandsgordel en deurdagte buitelandse strategie word Kazakhstan steeds die belangrikste wegbreek- en sleutelvervoer-skakel in die Eurasiese kontinentale handel. As gevolg van ons groeiende kommunikasienetwerk, die land van die groot steppe, verenig die groot Europese, Asiatiese en Midde-Oosterse markte strategies en vorm die grondslag vir 'n nuwe kontinentale geo-ekonomie. Dit is 'n goeie voorbeeld van hoe ons buitelandse beleid prestasies omskep in die reële ekonomiese opbrengs.

Ons wêreld ervaar 'n tydperk van vinnige transformasie, aangesien tegnologie, ekonomie en sosiale orde op 'n komplekse en dinamiese manier verander. In hierdie konteks stel ons Staatshoof 'n duidelike rigting van internasionale aktiwiteite. "Ons sal ons nasionale belange op die globale verhoog stewig bevorder en verdedig. Ons buitelandse beleid sal vir die land, nasionale besighede en elke burger konkrete voordele meebring, "het president in sy intreerede gesê.

En danksy die opgehoopte ervaring en professionaliteit, pas Kazakhstan se ministerie van buitelandse sake vinnig aan by die veranderende wêreldwye realiteite. Ons bly opbouende samewerking om dialoog te bevorder en sekuriteit te versterk. Terselfdertyd, om die groei van ons land se ekonomie te ondersteun, is ons diplomasie doeltreffend gefokus op die aktiewe bevordering van ons land se ekonomiese belange in die nuwe internasionale omgewing.

Dit is bekend dat direkte beleggings sowel as industriële projekte en oordrag van tegnologie effektiewe bestuurders van groei en diversifikasie van die ekonomie is. Beleggings, op 'n komplekse manier, dra by tot die skep van nuwe werksgeleenthede, verbeter die kwalifikasies van Kazakhstan-personeel, en stel innovasie voor en verhoog belastinginkomste in die staat se begroting.

In die lig van die groeiende internasionale kompetisie vir beleggingskapitaal, verhuis Kazakhstan na 'n nuwe taktiek om met buitelandse beleggers te werk. In reaksie op nuwe wêreldtendense bou die land 'n nuwe ekosisteem om beleggings te lok en te behou.

Die Ministerie van Buitelandse Sake van Kasakstan het die taak om beleggingsaktiwiteite op alle vlakke te koördineer - streeks, landwyd en internasionaal. Die ministerie van buitelandse sake fokus pragmaties op die sinkronisering van die interaksies tussen alle relevante regeringsorganisasies en departemente deur gebruik te maak van sy opgehoopte kennis en ervaring.

Een van die sleutelafdelings, die Komitee oor Beleggings, het nou deel geword van die ministerie van buitelandse sake. Vandag word die werkspotensiaal en vaardighede van die komitee in die daaglikse diplomatieke aktiwiteit by alle 93-buitelandse missies van Kasakstan geïntegreer. Dit gee hulle addisionele instrumente en meganismes om buitelandse beleggings aan te trek.

Kasakstan stel hom 'n ernstige doelwit om die stabiliteit van die invloei van buitelandse investering te versterk, wat die land baie aantreklik maak vir groot internasionale maatskappye. Die rol van die Raad van Buitelandse Beleggers onder die President van die Republiek Kazakhstan word aansienlik verbeter in die opgedateerde struktuur vir die werk met beleggers. Vir meer as 20 jaar is die Raad suksesvol en doeltreffend betrokke by die oplossing van strategiese kwessies om 'n gunstige beleggingsklimaat te verseker. Dit is 'n belangrike platform vir die direkte uitruil van idees, idees en voorstelle om die beleggingsbeeld van ons land te verbeter.

Die komende 32-plenaire vergadering van die Raad van Buitelandse Beleggers met deelname van die Staatshoof het ten doel om Kazakhstan se werk te bring om FDI in die ekonomie van die land tot 'n nuwe vlak te lok deur mensekapitaal te ontwikkel. Die aktiwiteite van die Raad word nou gekoördineer deur die ministerie van buitelandse sake en in hierdie nuwe omstandighede sal die diplomate van Kazakhstan weereens alles doen om die buitelandse beleidsmoontlikhede wat in die loop van die jaar behaal is, te transformeer tot 'n belowende ekonomiese vooruitsigte. Soos die geskiedenis van ons bediening toon, is die ervaring, bekwaamheid en kennis reeds hier.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Kazakstan, Kazakstan

Kommentaar gesluit.