#Fishyleaks - Nuwe webwerf beoog om fluit te blaas op #EUOverfishing

| Julie 11, 2019

'N Nuwe webwerf wat op 10 Julie bekendgestel is beoog om 'n vertroulike, anonieme en veilige manier te bied vir mense wat in die visserybedryf, openbare owerhede of ander gebiede werk om te rapporteer wat hulle glo onbehoorlike, onetiese of onwettige visvangspraktyke is.

"Ons het Fishyleaks geskep om diegene wat inligting met ons wil deel, op 'n vertroulike, anonieme en veilige manier te help," het Our Fish (die veldtog wat Fishyleaks geskep het) gesê. Programdirekteur, Rebecca Hubbard. "Europa se vissery is 'n gemeenskaplike hulpbron wat tot voordeel van alle burgers behoort, dit moet volhoubaar en wettig bestuur word om die toekoms van kusgemeenskappe, voedselsekuriteit en die gesondheid van die see in die lig van die klimaatkrisis te verseker. Fishyleaks poog om 'n platform te bied vir mense wat getuienis van aktiwiteite ondervind wat hierdie belangrike aspirasies ondermyn, sodat hulle daardie inligting kan deel, terwyl hulle die risiko vir hulself kan verminder. "

"Ons Visse ontvang dikwels nuus van oortredings, maar het nie die bewyse om dit te bewys nie. Deur inligting via Fishyleaks te ontvang, hoop ons om die probleme in die sektor bloot te stel sodat ons oplossings kan stoot. "

Fishyleaks.eu bied voorbeelde van die soort verslag wat nuttig kan wees vir die bereiking van wetlike en volhoubare visserye. Die webwerf vra of klokkenluiders glo hulle het onwettige of onetiese aktiwiteite gesien, of onbehoorlike praktyk op see gesien, soos onwettige weggooi of hoëgradering. Byvoorbeeld, hierdie video-opname, gedeel met Our Fish, van 2014 van die kus van Skotland, toon grootskaalse onwettige wegdoen van klein pelagiese visse in stryd met die verbod op hoë gradering (waar die laagste waarde vis weggegooi word en slegs die hoogste waarde vangste word aangeteken en geland ).

Die Fishyleaks webwerf bied ander voorbeelde: Het die hawe gerapporteer soos aangeval by hawe, versuim om ooreen te kom met wat op see gevang is? Is belangrike verslae wat die swak administrasie of bestuur van die visserybedryf beskryf, stof versamel, eerder as om aan die publiek bekend te maak?

Ons Vis beplan om inligting wat ontvang is, te analiseer en om inhoud via Fishyleaks se veilige boodskapstelsel te verifieer en met ander bronne te kontroleer. Ons Visse kan die inhoud in verslae aan nasionale visseryowerhede, nasionale of EU-parlemente, die EU-kommissie of ander relevante owerhede deel.

Op die webwerf van Fishyleaks is gedetailleerde inligting beskikbaar oor hoe potensiële klokkenluiders hul sekuriteit en identiteit kan beskerm - soos die gebruik van veilige webblaaiers, tesame met die maatreëls wat ons vis geneem het om die anonimiteit van diegene wat verslae wil stuur, te verseker, en klokkenluider hulpbronne in geselekteerde EU-lande.

Fishyleaks.eu is gemaak met behulp van die oop bron GlobaLeaks platform, wat daarop gemik is om veilige en anonieme fluitjie-inisiatiewe in staat te stel. Globaleaks is ontwikkel deur die Milaan, Italië gebaseer Hermes Sentrum vir Deursigtigheid en Digitale Menseregte, wie se missie "is om die bewustheid van en aandag aan deursigtigheid en aanspreeklikheid te bevorder en te ontwikkel in die samelewing, of dit verband hou met die samelewing-op-groot of nie. Ons doel is om die burgers se betrokkenheid by die bestuur van sake van openbare belang te verhoog en die aktiewe deelname van werknemers en werknemers tot die korrekte bestuur van korporasies en maatskappye waarvoor hulle werk, te bevorder. "

Die webwerf van Fishyleaks word tans in Engels gepubliseer, met ander taal weergawes wat volg. Intussen word mense wat verslae stuur via Fishyleaks, uitgenooi om die inligting in die taal wat hulle die meeste gemaklik het, te doen. Ons Vis sal vertalings van verslae uitvoer.

Oor Ons Vis

Ons vis werk om te verseker dat Europese lidlande die gemeenskaplike visserybeleid implementeer en volhoubare visbestande in die Europese waters behaal.

Ons Vis werk saam met organisasies en individue regoor Europa om 'n kragtige en onwrikbare boodskap te lewer: oorbevissing moet gestop word en oplossings ingestel wat verseker dat Europa se waters duurzaam gevang word. Ons Visse eis dat die gemeenskaplike visserybeleid behoorlik toegepas word, en dat die visserye van Europa doeltreffend beheer word.

Ons Visse doen 'n beroep op alle lidlande om jaarlikse visvangperke vas te stel op volhoubare grense wat gebaseer is op wetenskaplike advies en om te verseker dat hul visvlote bewys dat hulle volhoubaar visvang, deur monitering en volledige dokumentasie van hul vangs.

Volg ons vis op Twitter: @our_fish

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Konferensie van Perifere Maritieme Streke van Europa (CPMR), EU, onwettige visvang, Maritieme, Oceana, oorbevissing

Kommentaar gesluit.