#MMVF - EU aangemoedig om op te tree om bewus te maak van moontlike gevare wat verband hou met materiaal wat in die bou van handel gebruik word

| Junie 27, 2019


'N Senior lid van die Europese Ekonomiese Sosiale Komitee het 'n dringende bewusmakingsveldtog gevra oor die "werklike risiko's" wat deur 'n materiaal wat algemeen in die bouhandel gebruik word, bestaan.

In die Europees Parlement het Aurel Plosceanu gesê: "Meer moet gedoen word om meer mense bewus te maak van die potensiële gevare van die produk, Man-Made Vitreous Fibers (MMVF) of minerale wol soos dit ook genoem word."

Hy het aan hierdie webwerf gesê: "Daar is 'n werklike risiko verbonde aan hierdie materiaal en soos mense moet asbest bewus gemaak word van die moontlike risiko's."

Hy het 'n reeks maatreëls aangevra, waaronder 'n bewusmakingsveldtog, beter etikettering, meer belegging in navorsing en veiliger toerusting vir mense in die konstruksiebedryf wat met die materiaal werk.

Minerale wol is 'n tipe termiese isolasie gemaak van gesteentes en minerale. Nadat asbest in die meeste lande in die 1990's Man-Made Vitreous Fibers (MMVF) verban is, word minerale wol ook effektief na vore gekom as die vervangingsmateriaal.

Maar groot twyfel voortduur oor die gebruik van MMVF vir die bou van isolasie.

Daarom wil die veldtog dat die gesondheidsbedreigings wat deur minerale wol uitgedruk word, hoog op die agenda staan ​​van die nuwe inname van parlementslede wat nou ná die verkiesings in die Europese parlement hul plek in die parlement geneem het.

'N Deurlopende probleem is dat min bekend is oor die moontlike gesondheidsrisiko's van MMVF en dit sluit die belangrikste in dié van die konstruksiebedryf en ook die algemene publiek.

Om dit reg te stel, word lede van die betrokke parlementêre komitees nou geteiken wanneer die parlement hervat word na die Europese verkiesings. Die doel is om bewustheid oor die kwessie te verhoog en druk op aksie.

Plosceanu was in Brussel om deel te neem aan 'n rondetafel in die parlement oor minerale wol.

Die hoofdoel van die vergadering was om die aandag van lede van die komende Omgewings- en Gesondheidskomitee aan die saak te vestig.

Plosceanu het vir agt jaar vir 'n konstruksiemaatskappy in Roemenië gewerk tot 1992 en is die EESC-rapporteur op 'n onlangse advies oor asbes.

Hy het gesê: "Die besondere probleem met hierdie materiaal is dat enige gesondheidsprobleme nie eintlik in iemand voorkom nie, tot lank nadat hulle blootgestel is aan dit. Met iets soos longkanker, wat, soos met asbes, 'n moontlike gesondheidsrisiko is wat daarmee gepaard gaan, kan dit ongelukkig te laat wees. Teen daardie stadium kan behandeling ondoeltreffend wees. "

Hy het aan die vergadering gesê: "Probleme kan moontlik begin as die materiaal aangeraak word of die vesels in die lug inkom en ingeasem word. Die risiko's geld vir beide werkers in die boubedryf en ook inwoners en kantoorwerkers wat ook daardeur blootgestel kan word. "

Plosceanu, president van die Roemeens Konstruksie Entrepreneursvereniging sedert 2007, het gesê: "Daarom het ons nou aksie nodig. Ons benodig verbeterde toerusting vir konstruksiewerkers en beter etikettering sodat die moontlike gevare vir beide werkers en inwoners duidelik gemaak word. "

Daar is 'n paar voorbeelde van goeie praktyke, het hy gesê, veral Pole waar die owerhede 'n spesifieke program geïmplementeer het en voldoende befondsing belê het om die probleem aan te spreek.

Plosceanu is ook vise-president van die Algemene Unie van Roemeens Nyweraars (UGIR) en 'n lid van die EESC se Werkgewersgroep.

Die vergadering het gehoor van Gary Cartwright, die skrywer van 'n groot verslag oor minerale wol, wat gesê het dat dit dikwels gebruik word vir isolerende huise.

Hy het gesê: "Mense is dikwels nie bewus van die gevare nie, en dit is een van die rede waarom MEP's op die nuutgestigte relevante komitees meer moet doen om alles onder die aandag van die publiek en die EU-instellings te bring."

Hy het bygevoeg: "Dit het 100 jaar geneem voordat wetgewing geslaag is om ons te help beskerm teen asbes. Kom ons hoop dit neem nie so lank om hierdie probleem te hanteer nie. "

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.