#SecurityUnion - EU versterk reëls vir tuisgemaakte plofstof en stryd teen finansiering van terrorisme

| Junie 17, 2019

Die Raad het twee belangrike prioriteitslêers aangeneem onder die Veiligheidsunie wat die EU-reëls oor plofstofvoorlopers versterk en wetstoepassingstoegang tot finansiële inligting fasiliteer.

Die versterkte reëls oor plofstofvoorlopers sal sterker beskerming en kontrole verseker, insluitend aanlyn, die verkoop en bemarking van die gevaarlike chemikalieë wat gebruik is om "tuisgemaakte" plofstof te produseer in 'n aantal terreuraanvalle in Europa. Die nuwe maatreëls oor toegang tot finansiële inligting sal toelaat dat wetstoepassing vinnig finansiële inligting oor grense verkry, sodat hulle doeltreffend kan help om ernstige misdaad en terrorisme te beveg.

Migrasie, Binnelandse Sake en Burgerskap Kommissaris Dimitris Avramopoulos het gesê: "Terroriste en misdadigers sal dit baie moeiliker vind om hande te kry op gevaarlike chemikalieë om tuisgemaakte bomme of geld te produseer om hul misdade te brand. Ek is bly om te sien dat die Veiligheidsunie wat ons in die afgelope 5-jare gebou het, steeds aan die gang is en dat ons die mees toepaslike sekuriteitsmishandels sluit. "

Kommissaris van Justisie, Verbruikers en Geslagsgelykheid, Věra Jourová, het gesê: "Na die geld is een van die doeltreffendste maniere om georganiseerde misdaad en terrorisme te beveg. Ons wetstoepassingsowerhede kry 'n belangrike hulpmiddel om finansiële inligting vinnig te kry om die veiligheid van ons burgers te verbeter en geregtigheid te dien. "

Veiligheidsraadkommissaris Julian King het gesê: "Die aanneming van hierdie twee maatreëls dui op 'n belangrike stap vorentoe om die spasie waarin terroriste werk, te sluit. Dit maak dit moeiliker om die chemikalieë te kry wat nodig is om tuisgemaakte plofstof te maak, terwyl dit makliker word. vir wetstoepassing om finansiering van terrorisme aan te pak. Dit is belangrik dat lidlande hierdie maatreëls nou so gou moontlik implementeer. "

Die EU het reeds streng reëls in plek oor die toegang tot chemiese stowwe wat gebruik kan word om tuisgemaakte plofstof te produseer, maar die nuwe regulasie sal:

  • Verbod addisionele stowwe: Twee bykomende chemikalieë sal verban word: swaelsuur, wat 'n sentrale bestanddeel is vir die produksie van die hoogs plofbare TATP (tri-asetoon-triperoksied); sowel as ammoniumnitraat, 'n chemiese middel wat hoofsaaklik as kunsmis gebruik word.
  • Versterk lisensiëring en sifting: Daar sal van die nasionale owerhede verwag word om 'n meer in-diepte ondersoek te doen aan lede van die publiek wat om 'n lisensie aansoek doen om beperkte stowwe te koop. In die besonder sal hulle die legitimiteit van so 'n versoek moet nagaan en 'n versigtige sekuriteitsondersoek doen, insluitende 'n kriminele agtergrond-tjek op die aansoeker.

Die nuwe maatreëls vir die grensoverschrijdende toegang tot finansiële inligting deur wetstoepassingsagentskappe sal die EU se anti-geldwassery-raamwerk aanvul terwyl dit verseker word:

  • Tydige toegang tot inligting: wetstoepassingsowerhede, bateherstelkantore (ARO's) en korrupsie owerhede het direkte toegang tot bankrekeninginligting in die nasionale sentrale bankrekeningregisters. Alle lidlande moet hierdie registers opstel onder nuwe EU-reëls vir die witwassen van geld.
  • Beter samewerking: die nuwe reëls sal ook groter samewerking tussen nasionale wetstoepassing, Europol en Finansiële Intelligensie-eenhede (FIU's) verseker, en sal die uitruil van inligting tussen die nasionale FIU verder vergemaklik.
  • Sterker beskerming van data beskerming: die nuwe richtlijn wapen in sterk procedurele en data beskerming garanties in ooreenstemming met die Handvest van die grondrechten.

Volgende stappe

Beide tekste moet nou onderteken word deur die president van die Europees Parlement en die roterende voorzitterschap van die Raad, waarna hulle in die Publicatie Blaar van die Europese Unie word gepubliseer. Die nuwe reëls sal later in werking tree 20 dae en met betrekking tot plofstofvoorlopers, sal hulle binne 18 maande oor die EU aansoek doen. Lidstaten sal twee jaar hê om die nuwe maatreëls wat toegang tot finansiële inligting in hul nasionale wette moontlik maak, te implementeer.

agtergrond

Die Juncker-kommissie het veiligheid vanaf die eerste een prioriteit gegee. Die Europese agenda vir veiligheid lei die werk van die Commissie op hierdie gebied aan, waarin die belangrikste aksies word uiteen gesit om 'n doeltreffende EU-reaksie op terrorisme en veiligheidsbedreigings te verseker. Sedert die aanneming van die agenda is daar aansienlike vordering gemaak met die implementering daarvan, wat die weg gebaan het tot effektiewe en werklike sekuriteit Unie.

in 2013, het die EU reëls vasgestel om toegang tot plofbare voorlopers te beperk wat gebruik kan word om tuisgemaakte plofstof te maak. Die veiligheidsbedreiging het egter voortdurend ontwikkel met terroriste met behulp van nuwe taktiek, en die ontwikkeling van nuwe resepte en bommaak tegnieke. Daarom het die Kommissie voorgestel om die reëls verder in te trek April 2018, as deel van 'n wyer reeks sekuriteitsmaatreëls om terroriste te ontken die middele om op te tree. Die Europees Parlement en die Raad het 'n voorlopige ooreenkoms bereik oor die voorstel van die Commissie oor 4 Februarie.

Kriminele groepe en terroriste werk toenemend oor grense met hul bates wat binne en buite die EU se grondgebied geleë is. Terwyl die EU sterk is EU-witwassen van geld Die huidige reëls bepaal nie die presiese voorwaardes waaronder nasionale owerhede finansiële inligting kan gebruik vir die voorkoming, opsporing, ondersoek of vervolging van sekere misdade.

Opvolg van die Aksieplan uiteengesit in Februarie 2016, in April 2018 Die Kommissie het voorgestel om die gebruik van finansiële en ander inligting te fasiliteer om ernstige misdade, soos finansiering van terrorisme, doeltreffend te voorkom en te bestry. Die maatregelen wat deur die Europees Parlement en die Raad is aangeneem op 12 Februarie, sal die bestaande EU-anti-geldwassery-raamwerk versterk asook die vermoë van die lidstaten om ernstige misdaad te bekamp.

Meer inligting

Persverklaring - Veiligheidsunie: Kommissie verwelkom die aanneming van nuwe maatreëls wat terroriste en misdadigers die middele en ruimte om op te tree, ontken

Persverklaring - Veiligheidsunie: Kommissie verwelkom die ooreenkoms oor verbeterde reëls ter bestrijding van terrorismefinansiering

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Verdediging, EU, Europese Kommissie, radikalisering, sekuriteit, terrorisme

Kommentaar gesluit.