#DigitalSingleMarket - Kommissie publiseer leiding oor die vrye vloei van nie-persoonlike data

| Mag 31, 2019

Die Europese Kommissie het 'n nuwe riglyne gepubliseer oor die interaksie van die vrye vloei van nie-persoonlike data met die EU-databeskermingsreëls.

As deel van die Digitale interne mark strategie, Die nuwe Regulasie oor die vrye vloei van nie-persoonlike data, wat in die lidlande begin het, sal toelaat dat data oral in die EU gestoor en verwerk word sonder ongeregverdigde beperkings. Die leiding het ten doel om gebruikers te help - veral klein en mediumgrootte ondernemings - die interaksie tussen hierdie nuwe reëls en die Regulasie Algemene Data Protection (GDPR) - veral wanneer datastelle bestaan ​​uit persoonlike en nie-persoonlike data.

Die adjunkpresident van die digitale mark, Andrus Ansip, het gesê: "By 2025 sal die data-ekonomie van die EU-27 waarskynlik 5.4% van sy BBP gee, wat gelykstaande is aan € 544 miljard. Die groot potensiaal is egter beperk indien data nie vrylik kan beweeg nie. Deur beperkte data lokalisering beperkings te verwyder, gee ons meer mense en besighede die kans om die meeste data en geleenthede te benut. Hierdie leiding sal nou volle duidelikheid gee oor hoe vrye vloei van nie-persoonlike data in wisselwerking met ons sterk persoonlike databeskermingsreëls. "

Kommissaris van digitale ekonomie en samelewing, Mariya Gabriel, het gesê: "Ons ekonomie word toenemend deur data gedryf. Met die regulering van die vrye vloei van nie-persoonlike data en die algemene databeskerming verordening, het ons 'n omvattende raamwerk vir 'n gemeenskaplike Europese data ruimte en die vrye verkeer van alle data binne die Europese Unie. Die leiding wat ons vandag publiseer, sal help om besighede, veral klein en middelgrote ondernemings, die interaksie tussen die twee regulasies te verstaan. "

Saam met die Algemene Databeskermingsregulasie (GDPR), wat begin een jaar gelede aansoek doen, die nuwe regulasie oor die vrye vloei van nie-persoonlike data maak voorsiening vir 'n stabiele regs- en besigheidsomgewing op die verwerking van data. Die nuwe verordening verhoed dat die EU-lande wette opstel wat onregverdig mag dwing dat data slegs in die nasionale grondgebied gehou word. Dit is die eerste van sy soort in die wêreld. Die nuwe reëls verhoog die rechtszekerheid en vertroue vir die bedrijfsleven en maak dit makliker vir die MKB en begin met die ontwikkeling van nuwe innoverende dienste, die gebruik van die beste aanbiedings van dataverwerking dienste op die interne mark en die uitbreiding van die besigheid oor die grense.

Vandag se leiding gee praktiese voorbeelde van hoe die reëls toegepas moet word wanneer 'n besigheid data-data verwerk wat bestaan ​​uit persoonlike en nie-persoonlike data. Dit verklaar ook die konsepte van persoonlike en nie-persoonlike data, insluitend gemengde datastelle; noem die beginsels van vrye verkeer van data en die voorkoming van data lokalisering vereistes onder beide die GDPR en die vrye vloei van nie-persoonlike data regulasie; en dek die idee van data-oordraagbaarheid ingevolge die regulasie oor die vrye vloei van nie-persoonlike data. Die leiding bevat ook die selfregulerende vereistes soos uiteengesit in die twee Regulasies.

agtergrond

Die Kommissie het die raamwerk vir die vrye vloei van nie-persoonlike data in September 2017 as deel van president Jean-Claude Juncker se staat van die Unie adres om die volle potensiaal van die Europese data Ekonomie en die Digitale interne mark strategie. Die nuwe regulasie is van toepassing sedert gister 28 Mei. As deel van die nuwe reëls moes die Kommissie leiding gee oor die interaksie tussen hierdie verordening en die Regulasie Algemene Data Protection (GDPR), veral met betrekking tot datastelle wat bestaan ​​uit persoonlike en nie-persoonlike data.

Die vrye vloei van nie-persoonlike data reëls is in ooreenstemming met bestaande reëls vir die vrye verkeer en oordraagbaarheid van persoonlike data in die EU. hulle:

  • Verseker die vrye vloei van data oor grense: Die nuwe reëls stel 'n raamwerk vir die stoor en verwerking van data in die EU in, wat die beperking van data lokalisering beperk. Die lidstaten sal enige oorblywende of beplande data lokaliseringsbeperkings aan die Kommissie moet kommunikeer, wat weer sal bepaal of hulle regverdigbaar is. Die twee regulasies sal saam funksioneer om die vrye vloei van enige data - persoonlike en nie-persoonlike - in staat te stel om sodoende 'n gemeenskaplike Europese ruimte vir data te skep. In die geval van 'n gemengde dataset sal die GDPR-bepaling wat die vrye vloei van persoonlike data waarborg, van toepassing wees op die persoonsgegevens van die stel, en die vrye vloei van nie-persoonlike data-beginsels sal van toepassing wees op die nie-persoonlike deel.
  • Verseker data beskikbaarheid vir regulatoriese beheer: Openbare owerhede sal toegang tot data vir ondersoek en toesighoudende beheer hê waar dit ookal in die EU gestoor of verwerk word. Lidstaten kan gebruikers wat nie op versoek van 'n bevoegde owerheid voorsien op toegang tot data wat in 'n ander lidstaat gestoor word, sanksie straf nie.
  • Moedig die ontwikkeling van gedragskodes vir wolkdienste aan om skakel tussen wolkdiensverskaffers teen einde November 2019 te fasiliteer. Dit sal die mark vir wolkdienste meer buigsaam maak en die datadienste in die EU meer bekostigbaar maak.

Meer inligting

Kommissie publiseer leiding oor die vrye vloei van nie-persoonlike data - Vrae en Antwoorde

Voorligting oor die regulasie oor die vrye vloei van nie-persoonlike data

Vrye vloei van nie-persoonlike data - Feiteblad

'N raamwerk vir die vrye vloei van nie-persoonlike data in die EU - Vrae en Antwoorde

Regulasie oor die vrye vloei van nie-persoonlike data

Algemene databeskermingsregulasie: een jaar op

Wolkbelanghebbende werkgroepe op wolkwisseling en wolk sekuriteitsertifikaat

Praktiese inligting oor die vrye vloei van data op u Europa-portaal

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, data, digitale ekonomie, Digitale interne mark, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.