'N Europa wat beskerm: Goeie vordering om #HybridThreats aan te pak

| Mag 31, 2019

Die Europese Unie en die lid-state het goeie vordering gemaak met die aanpak van hibriede bedreigings deur middel van 'n aantal gesamentlike optrede in 'n wye verskeidenheid sektore om die kapasiteit aansienlik te verhoog, toon die jongste verslag wat deur die Kommissie en die Europese Diens vir eksterne aksie aangeneem is.

Die 22-maatreëls wat geïdentifiseer is onder die 2016-gesamentlike raamwerk vir die hantering van hibriede bedreigings en die 2018-gesamentlike kommunikasie om toenemende veerkragtigheid en versterkingsvermoëns te verbeter om hibriede bedreigings aan te spreek, wissel van die uitruil van inligting en die bevordering van die beskerming van kritiese infrastruktuur en kuberveiligheid, om veerkragtigheid in ons gemeenskappe te bou teen radikalisering en ekstremisme.

Lidstaten het ondersteuning ontvang deur die raamwerk, en die EU se reaksie op hibriede bedreigings is suksesvol getoets, insluitend op 'n parallelle en gekoördineerde wyse met die NAVO in 'n aantal oefeninge. Die verslag beskryf gedetailleerde vordering op 'n groot aantal gebiede, waaronder: Versterking van strategiese kommunikasie om disinformasie, Cyberveiligheid en kuberverdediging, Chemiese, Biologiese, Radiologiese en Kernverwante risiko's en beskerming van kritieke infrastruktuur aan te pak.

Die verslag en die volle persverklaring is aanlyn beskikbaar.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Verdediging, EU, Europese Kommissie, radikalisering, sekuriteit, terrorisme

Kommentaar gesluit.