#Commerce - Raad aanvaar aanvullende mandaat vir #WTO onderhandelinge

| Mag 27, 2019

Die Raad het vandag (27 Mei) 'n onderhandelingsmandaat aangeneem om die Kommissie in staat te stel om deel te neem aan plurilaterale onderhandelinge oor elektroniese handel.

In Januarie 2019, in die marge van die Wêreld Ekonomiese Forum in Davos, het die Europese Unie en 48 ander lede van die WHO besluit onderhandel om globale reëls vir elektroniese handel in te stel.

"Die digitalisering van ons ekonomie het die manier waarop besighede en verbruikers handel dryf, fundamenteel verander. Dit was hoog tyd vir internasionale reëls om hierdie transformasie te weerspieël. Die EU is daartoe verbind om met sy WTO-vennote saam te werk om 'n ambisieuse en pragmatiese raamwerk in te stel wat 'n veilige en voorspelbare omgewing vir aanlynhandel sal verseker, "het mnr. Ştefan-Radu Oprea, minister van omgewingsake en handel in Roemenië, gesê.

Om die Commissie te onderhandel met sy WTO-vennote namens die EU, moet sy bestaande mandaat vir die ontwikkelingsagenda van Doha aangevul word om die EU-standpunt oor handelsverwante aspekte van e-handel in te sluit.

Die doel van die onderhandelinge is om internasionale reëls aan te moedig wat globale e-handel bevorder, wat die bedrywighede van besighede, veral KMO's, vergemaklik, die verbruikersvertroue in die aanlyn-omgewing versterk en nuwe geleenthede skep om inklusiewe en volhoubare groei en ontwikkeling te bevorder.

Op 26 April het die EU aanvanklike onderhandelingsvoorstelle in die WHO ingedien. Dit is bespreek met voorstelle van ander deelnemende WTO-lede tydens 'n rondte formele besprekings oor 13-15 Mei 2019, in Genève.

Besluit van die Raad oor die plurilaterale onderhandel oor e-handel

Teks van die onderhandeling riglyne vir e-handel

EU-voorstel oor e-handel

Besoek die webwerf

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Roemenië

Kommentaar gesluit.