#SingleMarket het baie tasbare voordele vir die Europese burgers gebring, sê #EESC

| Mag 23, 2019

Die interne mark is 'n groot prestasie. Die EU moet seker maak dat burgers weet dat baie van die werklike voordele wat hulle in die afgelope 25-jare geniet het as verbruikers, sake-eienaars of werkers, die gevolg is van die interne mark. Dit sal help om die nodige ondersteuning te kry om dit vir die digitale era te pas, en die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee (EESC) voer in sy antwoord op die beoordeling van die stand van die interne mark deur die Europese Kommissie aan.

Die plenaire vergadering van die EESC op 15 het 'n advies aangeneem oor die mededeling van die Commissie Die interne mark in 'n veranderende wêreld: 'n unieke bate wat hernude politieke toewyding nodig het, wat 25 jaar van die interne mark hersien en die uitdagings wat voorlê, uiteensit. Die interne mark is 'n geweldige ding, die EESC sê in sy opinie, en die EU moet verseker dat hierdie suksesverhaal aan burgers en lidlande oorgedra word.

Die interne mark het baie tasbare voordele vir die Europese burgers opgelewer, wat na raming 8.5% van die BBP van die EU sal wees: bekostigbare lugreise, die einde van roamingkoste, beter werksgeleenthede in 'n kontinentale arbeidsmark, verbruikersregte wat 'n hoë vlak bied van beskerming oor die grense.

Vir Europese maatskappye het die interne mark moontlikhede gemaak om hul aktiwiteite in die EU uit te brei en uit te brei. Globaal het dit Europa die hefboom van 'n 512-miljoen-sterk mark, soos onlangs getoon deur internasionale pogings om te voldoen aan die Algemene Databeskermingsregulasie. Daar is baie voorbeelde. Bewys van die belang daarvan kan ook gevind word in die Brexit-debat in die Verenigde Koninkryk, wat in groot mate daardeur omgekeer het.

Die interne mark moet ook beskou word as 'n geleentheid om Europese waardes en regte te herbevestig: "Die waardes van vryheid, ekonomiese groei, demokrasie, vrede, wetenskap en innovasie, politieke stabiliteit, verbruikers-en sosiale regte moet altyd teenwoordig wees in die gemeenskappe van die burgers. Hulle is 'n voorstander van vooruitgang en voorspoed vir alle lidlande en burgers, "sê meningskonsultant Gonçalo Lobo Xavier.

Die baie concrete prestasies van die interne mark, as dit onder die aandag van die publiek gebring word, kan 'n teenmiddel wees teen toenemende proteksionisme, individualisme en ekstremisme. "Die interne mark raak almal, en dit maak dit so kragtig," het mnr. Juan Mendoza Castro, mede-rapporteur, gesê. "Ons moet populistiese en nasionalistiese bedreigings bestry, wat in Europa styg, en die interne mark is een van die beste gereedskap wat ons moet gebruik om hierdie boodskappe teen te werk. "

Die EESC fokus ook op die EU se mededingingsbeleid. Die reëls wat staatssteun beperk en teen misbruik van dominante posisies bestry, was 'n bron van dinamika vir die Europese mark en voordele vir Europese verbruikers en besighede. In die lig van die harde wêreldwye mededinging van oligopolies of monopolies wat soms staatsbesit is, moet die EU egter sy handelsvennote wederkerigheid vra om Europese maatskappye te help om markte te verlig.

Al hierdie dinge moet help om die nodige ondersteuning te verkry om aan die uitdagings wat voorlê, te styg en die hervormings uit te voer wat nodig is om die interne mark aan te pas by die veranderende werklikheid.

In die kommunikasie Die interne mark in 'n veranderende wêreld: 'n unieke bate wat hernude politieke toewyding nodig het, Die Europese Kommissie het besluit om die stand van sake van die interne mark te evalueer met betrekking tot die implementering, toepassing en toepassing van bestaande wetgewing en die oorblywende hindernisse om te oorkom vir 'n ten volle funksionerende interne mark.

Die Kommissie het bevind dat terwyl 80% van die regulatoriese struikelblokke vir industriële produkte verwyder is, inkonsekwente of swak handhawing van gemeenskaplike reëls nog steeds 'n uitdaging was en sodoende verseker dat die reëls geskik sou wees vir die doel in 'n vinnig veranderende wêreld.

"Bo alles, die verdere integrasie vorder, hoe meer polities uitdagend word elke ekstra myl," het die Kommissie in die mededeling gesê. "Selfs wanneer hulle steun vir markintegrasie of vir verdere harmonisering uitdruk, bevorder die lidstaten dikwels slegs hul huishoudelike reëls as basis vir Europese reëls."

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Besigheid, EU, reëls veiligheid van die produk EU, Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESC), Belangrike projekte van algemene Europese belang (IPCEIs), interne mark

Kommentaar gesluit.