#Ombudsman triple ondersoek: Ondeursigtig nasionale regering EU besluitneming

| Mag 15, 2019
Europese Ombudsman Emily O'Reilly vorder drie afsonderlike navrae oor die gebrek aan deursigtigheid van besluitneming van nasionale regerings op EU-vlak.

Hierdie navrae volg haar 2017-navraag oor die wetgewende proses van die Raad wat daarop gemik is om die aanspreeklikheid van nasionale regerings te verhoog wanneer die EU-wette bespreek en ooreengekom word.

NAVRAAG 1) Nuwe ondersoek na hoe die EU hanteer Eurogroup dokumente en maak hulle bekend of nie, en ondersoek die drie tegniese komitees wat bestaan ​​uit nasionale staatsamptenare wat die ministeriële vergaderings van die Eurogroep voorberei. Dokumente wat wys wanneer hierdie komitees (Ekonomiese en Finansiële Komitee, Eurogroepwerkgroep en Ekonomiese Beleidskomitee) vergader en wat hulle bespreek, nie openbaar is nie, maak dit uiters moeilik vir die burgers om die bestuur van die eurosone te monitor.

"Die finansiële krisis het die impak van eurogroepbesluite op die lewens van miljoene getoon. Dit sal toeneem met die bekendstelling van 'n eurosone-begroting. Ek wil burgers 'n sigbare draad gee om te volg wanneer EU-besluite geneem word deur hul nasionale ministers, en op watter basis, "het mev. O'Reilly gesê.

ONDERSOEK 2) Nuwe ondersoek na die gebrek aan deursigtigheid oor die basis vir die nasionale ministers se jaarlikse besluite oor viskwotas.

"Die beroemde nagvergaderings van ministers in Brussel is heeltemal agter geslote deure en maak tog belangrike besluite vir die volhoubaarheid van visbestande en van werksgeleenthede in vissersgemeenskappe in Europa," het mev. O'Reilly gesê.

ONDERSOEK 3) In 'n afsonderlike deurlopende kommissie-ondersoek het mev O'Reilly vandag 'n bevinding van wanadministrasie uitgereik vir die weiering om openbare toegang tot dokumente te verskaf oor die posisies wat deur nasionale owerhede op die risiko van plaagdoders op bye.

"In 2013 het EFSA riglyne opgestel oor die impak van plaagdoders op bye. Sommige nasionale owerhede blokkeer egter die implementering deur die Kommissie. Dit is heeltemal hul besluit, maar wanneer hulle dit regkry, het die Europese burgers die reg om die standpunt van hul eie regering te ken, net soos hulle op die nasionale vlak moet doen. Biodiversiteit is 'n besonder belangrike kwessie, "het O'Reilly gesê.

Jaarverslag 2018

Vandag begin die Ombudsman haar jaarverslag vir 2018. Bekommernisse oor deursigtigheid in die EU-administrasie was verantwoordelik vir die grootste deel van die ombudsman se sake (24.6%) in 2018.

Die jaar het ook die aantal klagtes gestyg (+ 17%) wat burgers se verhoogde bewustheid van die kantoor nasien.

In 2018, die Ombudsman uitgereik a Spesiale Verslag aan die Europees Parlement vra om haar voorstel te ondersteun vir die verbetering van deursigtigheid in die Raad van die EU (dit het in Januarie 2019 so oorweldigend gedoen) en 'n openbare raadpleging oor die gebruik van tale deur die EU-instellings.

Die Ombudsman het ook 'n aantal gepubliseer voorstelle die reëls van die deur deur die deur in die EU-instellings te versterk; en het 'n lys opgestel beste praktyke om seksuele of psigiese teistering in die EU-administrasie te voorkom.

Die volledige Jaarverslag 2018 is beskikbaar hier afgelaai word.

Eurogroep dokumente ondersoek (LINK)

Navraag oor die deursigtigheid van die nasionale ministers se besluitneming oor visvangkwotas (LINK)

Bevinding van wanadministrasie in navraag oor openbare toegang tot dokumente oor posisies van nasionale owerhede oor die risiko van plaagdoders op bye (LINK)

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Ombudsman

Kommentaar gesluit.