#Kasakstan - Sewe kandidate kompeteer vir land se hoogste kantoor in 9 Junie-verkiesing

| Mag 15, 2019

Sadybek Tugel, Kassym-Jomart Tokayev, Amirzhan Kosanov, Toleutai Rakhimbekov, Amangeldy Taspikhov, Daniya Yespayeva en Zhambyl Akhmetbekov

Die Kazakh Sentrale Verkiesingskommissie (CEC) wat op 6 geregistreer is, mag die laaste vier kandidate kwalifiseer vir die presidensiële verkiesing van Kazakhstan se 9 Junie. Registrasie gesluit 11 Mei en 'n totaal van sewe kandidate sal tot 8 Junie veldtog vir verkiesing tot die land se hoogste kantoor, skryf Saltanat Boteu.

Die laaste vier kandidate wat deur die CEC geregistreer is, sluit in 'n lid van Mazhilis (laer huis van die Parlement) Komitee oor Finansies en Begroting, Daniya Yespayeva. Die kommissie het ook die Mei 6-Kommunistiese Volksparty van Kasakstan (CCPK) se sentrale komiteesekretaris en Mazhilis-adjunkminister Zhambyl Akhmetbekov, die Nasionale Agrariese Ondersoek- en Opvoedingsentrum se voorsitter, Toleutai Rakhimbekov, en 'n joernalis en 'n lid van die Ult Tagdyry-beweging Amirzhan Kossanov, geregistreer.

Alle presidensiële genomineerdes het die CEC voorsien van 'n uittreksel uit die nominatiewe vergadering notules van die hoogste liggame van die nasionale openbare vereniging wat hulle verteenwoordig, die kandidaat se verklaring van toestemming om voor president te hardloop en 'n dokument wat verklaar dat hulle die 2.13 miljoen tenge betaal het (US $ 5,574 ) fooi. Elke kandidaat het ook 'n Kazakh taaltoets geslaag.

Vir registrasie het die kandidate ook 'n gesondheidsertifikaat ingedien waarin hulle bevind was dat hulle vry van 107 fisiese en geestelike kwale was, 'n sertifikaat van die staatsinkomste-owerheid oor die kandidate se aflewering van die verklaring oor inkomste- en eiendoms- en territoriale verkiesingskommissiesprotokolle oor die uitslag van die versamel handtekeninge se verifikasie ter ondersteuning van die presidensiële kandidaat.

Die kandidate moes ook minstens 118,140 handtekeninge, wat 1 persentasie van die land se geregistreerde kiesers verteenwoordig, ter ondersteuning van hul kandidatuur versamel. Om aan hierdie vereiste te voldoen, het Yespayeva, die kandidaat van die Ak Zhol Demokratiese Party, 144,098-handtekeninge van burgers in 17-streke ingesamel, 139,541 van hulle is as betroubaar beskou.

Akhmetbekov, die CCPK presidensiële kandidaat, het 138,294 handtekeninge van burgers in 16 streke ingesamel, 135,506 van hulle is geloofwaardig beskou.

Rakhimbekov, die Auyl (Village) Kasakstan se sosiaal-demokratiese partykandidaat, het handtekeninge van 122,309-burgers in 15-streke ingesamel, 120,754 is as betroubaar beskou.

Kossanov, die presidensiële kandidaat van die Amerikaanse National Patriotic Movement United Demand, het handtekeninge van 131,189-burgers in 14-streke ingesamel, waarvan 129,582 as betroubaar beskou is.

Die kandidate het die presidensiële kandidaat se sertifikaat ontvang. Die CEC het inligting verskaf oor die presidensiële kandidate se registrasie aan Halyk Savings Bank of Kazakhstan om spesiale tydelike rekeninge vir hulle oop te maak.

Voorheen het die CEC bevestig die kandidatuur van die kandidaat Kazakh President en Nur Otan Party, benoemde Kassym-Jomart Tokayev, kandidaat Amangeldy Taspikhov en Uly Dala Qyrandary, die kandidaat Sadybek Tugel.

Taspikhov, 59, van die Wes-Kazakhstan-streek, het April 24 van die Kazakh vakbonde Federasie genomineer, is 'n meganiese gegradueerde van die Kazakh Polytechnic Institute. Sedert 1998 het hy in talle posisies in die olie- en gas- en nuwe tegnologie-industrie gewerk. Van 1998-2002 was hy 'n lid van die Senaat en van 2004-2007 was 'n Mazhilis (laer huis van die parlement) adjunk en lid van sy komitee vir ekonomiese hervorming en streeksontwikkeling. Sy nuutste posisie is die Direkteur van Mondolie en Gas.

Tokayev, 65, die huidige president van Kasakstan, is genomineer April 23 deur die regerende Nur Otan Party. Tokayev studeer in 1975 van die Moskou Staatsinstituut vir Internasionale Betrekkinge en in 1992 van die Diplomatieke Akademie van die Russiese ministerie van buitelandse sake. Hy is 'n kandidaat van Historiese Wetenskappe en Doktor in Politieke Wetenskappe en het uitgebreide ondervinding in diplomasie en staatsake. Hy het gedien as Adjunk Sekretaris-Generaal van die Verenigde Nasies en Eerste Minister en Spreker van die Senaat.

Tugel, 64, van die Oos-Kasakstan-streek, het April 17 deur die Uly Dala Kyrandary Nasionale Openbare Vereniging genomineer, is 'n joernalis en openbare figuur. In 1982 het hy gegradueer van die Kazakh State University met die hoofrol in joernalistiek. Van 1988-1990 studeer hy by Almaty Higher Party School en het 'n graad in politieke wetenskap en sosiologie.

Hy was hoofredakteur van verskeie koerante en televisie-maatskappye en is tans hoofredakteur van die Qazanat-nasionale populêre wetenskapstydskrif. Sedert 2006, het hy soms gedien as eerste vise-president van die Kazakh Nasionale Sportvereniging en president van die Kazakh Nasionale Ruitersportfederasie.

Yespayeva, 58, van die Aktobe-streek, benoem April 25 deur die Ak Zhol Demokratiese Party, is 'n lid van die Mazhilis (Laer Huis van die Parlement) Komitee oor Finansies en Begroting, Atameken Union Board in Aktobe en die Koördineringsraad van die streek. Vir meer as 14 jaar was sy lid van die plaaslike akimat (administrasie) Komitee oor Gesins- en Vrouegesake. Sy is in die 2008 en 2012 as adjunk van die plaaslike Maslikhat (vergadering) verkies.

Akhmetbekov, 58, van die Akmola-streek, het April 26 deur die Kommunistiese Volksparty van Kasakstan aangewys. Hy is 'n gegradueerde van die Tselinograd Landbou-instituut en die KIMEP-universiteit en het voorheen as sentrale komitee-hoof van die Kommunistiese Volksparty van Kasakstan gedien. Hy het in verskeie posisies in die Korgalzhyn-distrik Akimat (administrasie) gedien, soos die hoof van die departement van kultuur van Tengiz, die Hoërskool Druzhbinsk, die Militêre-Patriotiese Onderwys Adjunk-direkteur en die Adjunk Direkteur van Sunkar Lyceum, asook 'n peloton-bevelvoerder. Hy was ook 'n lid van die Kazakhstan se jeugafdeling van die Sowjet-Unie Kommunistiese Party.

Kossanov, 54, van die Kyzylorda-streek, het April 26 deur die Ult Tagdyry United National Patriotic Movement genomineer, 'n joernalis, politikus en openbare figuur. In 1989, nadat hy aan die Fakulteit Joernalistiek van Kazakh State University gegradueer het, het hy as korrespondent vir die koerant van die Sosialistiese Kazakhstan gewerk. Sedert 1990 is Kossanov betrokke by politieke en openbare werk wat begin met die Komsomol van Kasakstan. Sedert 1991 het hy in verskillende posisies gewerk met die Kazakh State Committee on Youth Affairs. In die vroeë 1990's was hy 'n Adjunkminister van Jeug, Toerisme en Sport, perssekretaris van die Eerste Minister en hoof van die Kazakh-regering se persdienste, onder andere posisies.

Rakhimbekov, 54, van die Karaganda-streek, is April 25 deur die Auyl People's Democratic Patriotic Party benoem. Hy het van die Kazakh Landbou-instituut in 1986 gegradueer en 'n regsdiploma van Buketov Karaganda State University in 2001 ontvang. Hy is 'n lid van die Kazakhstan Nasionale Akademie vir Wetenskappe en het 'n doktorsgraad in ekonomie. Hy het sy loopbaan in 1986 as junior navorser by die Kazakh Landbou-instituut begin. Hy het vir verskeie jare as adjunk-akim (burgemeester) van Satpayev-dorp gewerk.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Kazakstan, Kazakstan

Kommentaar gesluit.