Hoe die EU verbeter #WerkersRights en #WorkingConditions

| Mag 15, 2019
Mense vroeg vroeg in die oggend loop © AP Images / European Union-EPDie EU wil die werksomstandighede verbeter © AP Images / European Union-EP

Vind uit hoe die EU die regte van die werknemers en die arbeidsomstandigheden in Europa verbeter, van arbeidstijd en ouderlijke verlof tot gesondheid en veiligheid op die werk.

Die EU het 'n stel arbeidsreëls ingestel om sterk sosiale beskerming te verseker. Dit sluit in minimum vereistes vir werksomstandighede - soos werksure, deeltydse werk, werkersregte - inligting oor belangrike aspekte van hul werk en die pos van werkers. Hulle het een van die hoekstene geword van Europa se sosiale beleid.

Die sosiale vennote - vakbonde en werkgewersorganisasies - is betrokke by die vorming van die Europese maatskaplike en indiensnemingsbeleid via die sogenaamde sosiale dialoog, deur konsultasies en menings, en kan ook raamwerkooreenkomste oor spesifieke aangeleenthede onderhandel.

Werkersregte en nuwe vorme van werk

Die EU het minimum gemeenskaplike standaarde opgestel werksure van toepassing op alle lidlande. Die EU-wetgewing op die arbeidstyd bepaal individuele regte vir alle werkers, met 'n maksimum werksweek van 48 uur, jaarlikse verlof van minstens vier weke per jaar, rusperiodes en reëls vir nagwerk, skofwerk en werkpatrone.

Europa het in die loop van die jaar aansienlike veranderings op die arbeidsmark getoon, insluitend digitalisering en die ontwikkeling van nuwe tegnologieë, toenemende buigsaamheid en versnippering van werk. Hierdie ontwikkelinge het gegenereer nuwe vorme van indiensneming, met 'n toename in tydelike poste en nie-standaard werkgeleenthede.

Om alle werkers in die EU te beskerm en die regte van die mees kwesbare werknemers op atipiese kontrakte te verbeter, het die EP-lede in 2019 nuwe reëls aangeneem om minimum regte op werksomstandighede. Die wetgewing stel beskermende maatreëls soos die beperking van die proeftydperk tot ses maande, die instelling van gratis verpligte opleiding en die verbod op beperkende kontrakte. Die reëls vereis ook dat alle nuwe werknemers belangrike inligting oor hul verantwoordelikhede kry binne 'n week nadat hulle begin werk het.

Die EU wil ook hê dat werkers betrokke moet wees in hul maatskappy se besluitneming en het 'n algemene raamwerk vir die regte van werkers om ingelig en geraadpleeg te word.

EU-reëls vereis dat in geval van massa-ontslag werkgewers met werknemersverteenwoordigers moet onderhandel.

Op transnasionale vlak word werknemers verteenwoordig deur Europese Ondernemingsrade. Deur hierdie liggame word werkers ingelig en geraadpleeg deur bestuur oor enige belangrike besluit op EU-vlak wat die werk- of werksomstandighede kan beïnvloed.

Warehouse worker scan box © AP Images / European Union-EPDie EU het minimum gemeenskaplike standaarde vir werksure ingestel. © AP Images / European Union-EP

Werkers'mobiliteit binne die EU

EU-reëls vir die koördinering van lid-state se sosiale sekerheidstelsels waarborg dat mense ten volle kan baat vind by hul reg om na 'n ander EU-land te gaan studeer, te werk of te vestig terwyl hulle die sosiale en gesondheidsvoordele kry waarop hulle geregtig is. EU-wetgewing dek siekte, kraamverlof, familie, werkloosheid en soortgelyke voordele en word tans hersien.

In 2019 het lede van die Parlement goedgekeur planne om 'n nuwe EU-agentskap, die Europese Arbeidsowerheid, wat die lid-state en die Europese Kommissie bystaan ​​in die toepassing en afdwinging van die EU-wetgewing op die gebied van arbeidsmobiliteit en die koördinering van maatskaplike sekuriteitstelsels. Die agentskap sal volledig deur 2023 bedryf word.

Werknemers kan tydelik deur hul maatskappye na 'n ander EU-land gestuur word om spesifieke take uit te voer. In 2018, EU reëls op die plasing van werkers is hersien om die beginsel van gelyke betaling vir gelyke werk op dieselfde plek te verseker.

Om werkloosheid aan te pak en beter in ooreenstemming te bring met die vraag en aanbod van arbeidsmarkte in Europa, het die Parlement 'n nuwe wet goedgekeur om die European Jobs Network (EURES) met 'n databank van werkzoekenden en our job openings in 2016 in die hele EU.

Werkers' gesondheid en veiligheid

Die EU neem wetgewing op die gebied van gesondheid en veiligheid op die werk Om die aktiwiteite van lidlande te vul en te ondersteun.

Die Europese Kaderrichtlijn Veiligheid en gesondheid op die werk stel algemene beginsels in verband met minimum gesondheids- en veiligheidsvereistes. Dit geld vir bykans alle sektore van openbare en private aktiwiteite en definieer verpligtinge vir werkgewers en werknemers.

Daarbenewens is daar spesifieke reëls vir blootstelling aan gevaarlike stowwe, groepe werkers soos swanger vroue en jong werkers, spesifieke take soos die hantering van vragte en werkplekke soos vaartuie.

Byvoorbeeld, die richtlijn oor die beskerming van werknemers teen die risiko's wat verband hou met karsinogene of mutagene By die werk word gereeld opgedateer, blootstelling limiete vir spesifieke stowwe.

EU-lande is vry om strengere standaarde vas te stel wanneer die EU-riglyne in nasionale wetgewing omskep word.

Met 'n verouderende werksmag het die risiko van die ontwikkeling van gesondheidsprobleme toegeneem. In 2018 het die parlementslede 'n verslag aangeneem wat maatreëls voorgestel om mense se terugkeer na die werkplek te vergemaklik langtermyn siekteverlof en om beter mense in te sluit wat chronies siek is of 'n gestremdheid in die werksmag het.

Bevordering van werk-lewe balans en geslagsgelykheid

Die Europese Parlement was nog altyd 'n sterk verdediger van geslagsgelykheid. Om meer gelyke geleenthede vir mans en vroue te bied en om 'n beter verdeling van omgee verantwoordelikhede aan te moedig, het lede in 2019 'n stel nuwe reëls aangeneem om ouers en werkers in staat te stel om familie met ernstige mediese toestande te versorg sodat hulle kon vestig 'n beter balans tussen werk en lewe.

Die richtlijn stel minstens 10-dae van vaderskap verlof, 'n minimum van vier maande ouderschapsverlof per ouer (waarvan twee nie oordraagbaar is nie) en vyf dae verlof per jaar en maak voorsiening vir meer buigsame werkreëlings.

Kraamregte word omskryf in die Swanger werkers richtlijn, die minimum tydperk vir kraamverlof op 14 weke, met twee weke se verpligte verlof voor en / of na bevalling.

Die Parlement streef ook voortdurend na meer maatreëls om die loonkloof, smal die Pensioen gaping en het 'n beroep gedoen op die EU-reëls om aan te pak bul en seksuele teistering.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Indiensneming, EU, EU, Europees Parlement, werkers se regte

Kommentaar gesluit.