#CapitalMarketsUnion - Kommissie verwelkom die vordering met die voorstel vir 'n EU-klassifikasiestelsel vir volhoubare ekonomiese aktiwiteite

| Maart 15, 2019

Die Commissie is verheugd oor die stemming van die Gemengd Comité van die Europees Parlement vir ekonomiese sake (ECON) en die omgewing omgewing volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) oor 'n EU-classificatiesysteem vir volhoubare ekonomiese aktiwiteite ('taxonomie'), deur die Kommissie voorgestel in Mei 2018 as deel van die Volhoubare Finansies-aksieplan.

Dit is nog 'n stap om die finansiële sektor in staat te stel om die oorgang na 'n klimaat-neutrale ekonomie te ondersteun. Die ontwikkeling van 'n EU-wye taksonomie vir omgewingsvolhoubare ekonomiese aktiwiteite is 'n integrale deel van die EU se pogings onder die EU se volhoubare ontwikkelingsagenda en die koolstofneutraliteitsagenda, om finansiering met die behoeftes van die reële ekonomie aan te sluit en die Kapitaalmarkte-unie vorentoe te dryf.

Finansiële Stabiliteit, Finansiële Dienste en Kapitaalmarkte Vise-president Valdis Dombrovskis, vise-voorsitter van die EU, het gesê: "Ek is bly met die stemming van die Europese Parlement se komitee oor die wet om 'n EU-klassifikasie vir klimaat en omgewingsvriendelike ekonomiese aktiwiteite te vestig. Om te belê in projekte met 'n positiewe impak op die planeet, moet beleggers eers weet wat groen is. Die gebrek aan duidelikheid laat ons kosbare tyd in die stryd teen klimaatsverandering verloor. Daarom versoek ek die lidlande om so gou moontlik 'n algemene benadering tot stand te bring. "

Werk, groei, belegging en mededingendheid Ondervoorsitter Jyrki Katainen het bygevoeg: "Met hierdie stemming het die EU-taksonomieprojek broodnodige politieke steun ontvang. Dit stuur 'n sterk sein wêreldwyd oor die bepaling van die EU om die oorgang na 'n klimaat-neutrale en omsendbrief ekonomie moontlik te maak, ondersteun deur private kapitaal. Gegewe die dringendheid en belangrikheid van hierdie projek, hoop ek dat beide mede-wetgewers voor die einde van die jaar 'n ooreenkoms sal bereik. "

Hierdie voorstel sal markdeelnemers en beleggers 'n gemeenskaplike begrip gee van wat ondubbelsinnig groen is en dus groenwashing beveg. Dit sal duidelikheid gee oor watter aktiwiteite as volhoubaar beskou word, sodat ekonomiese akteurs en beleggers meer ingeligte besluite neem en die intra-EU-volhoubare beleggings moet fasiliteer. Die Kommissie versoek die Raad van die Europese Unie om binnekort 'n ooreenkoms oor die voorgestelde reëls te bereik sodat triloogonderhandelinge met die Europese Parlement kan begin.

Meer inligting beskikbaar hier afgelaai word.

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie