#SingleMarket - Kommissie verwelkom die ooreenkoms oor sy voorstel om die beheer van produkte te versterk

| Februarie 11, 2019

Die Commissie verwelkom die voorlopige ooreenkoms oor die Regulasie oor Markopsiening en Nakoming bereik deur die Europees Parlement en die Raad.

Hierdie verordening versterk kontrole deur nasionale owerhede en doeane-beamptes om tjeks op produkte op die EU-mark te verbeter en onveilige en onwettige produkte te verwyder.

Kommissaris van die interne mark, nywerheid, entrepreneurskap en KMO, mnr. Elżbieta Bieńkowska, het gesê: "Of dit speelgoed, elektronika, motors of borsimplantate is - foutiewe produkte het geen plek in die EU nie. Die interne mark is gebou op vertroue. Met hierdie nuwe EU-reëls beskerm ons verbruikers en eerlike besighede teen skandelike handelaars wat onveilige produkte in Europa verkoop. "

Aksies teen onveilige of onwettige produkte kan slegs effektief wees wanneer owerhede saamwerk en inligting deel. Die nuwe verordening sal dus die deel van inligting oor onwettige produkte en deurlopende ondersoeke vererger sodat owerhede doeltreffende en vinnige optrede teen onwettige produkte kan neem. Dit sal ook die nasionale owerhede help om tjeks te verbeter op produkte wat die EU-mark betree en die kontrole aan die buitengrenzen te versterk.

Die verordening is deel van 'n pakket maatreëls vir veilige produkte op die interne mark wat deur die Kommissie in Desember 2017, en volg die November 2018 Kommunikasie 'Die interne mark: Europa se beste bate in 'n veranderende wêreld' wat 'n beroep op lidlande gedoen het om hul politieke verbintenis tot die interne mark te hernu. Sodra formeel goedgekeur is deur die Europees Parlement en die Raad, sal die verordening begin in 2021.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, Besigheid, EU, reëls veiligheid van die produk EU, Europese Kommissie, Belangrike projekte van algemene Europese belang (IPCEIs), interne mark

Kommentaar gesluit.