#Elcogen - € 12 miljoen lening gaan van EU tot #Estonia brandstofselmaatskappy

| Februarie 11, 2019

In Tallinn het die Europese Kommissie en die Europese Investeringsbank (EIB) 'n € 12 miljoen lening onderteken met die Estse maatskappy Elcogen.

Dit is die eerste lening in die Baltiese lande onder die InnovFin program. InnovFin is 'n EU-finansieringskema vir innoverende maatskappye, ondersteun deur die EU se navorsings- en innovasieprogram Horizon 2020. Die finansiering sal Elcogen in staat stel om sy hoogs doeltreffende brandstofseltegnologie op die mark te bring.

Navorsing, Wetenskap en Innovasie Kommissaris Carlos Moedas het gesê: "Hierdie hantering van Elcogen is 'n goeie voorbeeld dat die toekoms van innovasie wetenskaplik gebaseer is. Ons maak nou die oorgang na 'n hulpbron-doeltreffende en klimaat-veerkragtige toekoms en ons moet meer idees soos hierdie by die hulp van EU-befondsing bring. "

Brandstofselle is 'n nuwe generasie skoon energietegnologie wat skoon en doeltreffend skoon elektrisiteit produseer. Brandstofselle kan "groen" waterstof produseer, wat 'n belangrike rol in die toekoms van energieberging sal speel. Brandstofseltegnologie is dus die kern van 'n Europese en globale energiestrategie wat daarop gemik is om fossielbrandstowwe te verminder en CO2-emissies deur 40% in 2030 te beperk. 'N Ten volle geïntegreerde energie-unie met 'n vooruitskouende klimaatveranderingbeleid, wat die versekering van die voorsiening van bekostigbare en volhoubare energie vir alle Europeërs verseker, is een van die top prioriteite van die Juncker-kommissie.

Onderhandelinge oor die skoon energie vir alle Europeërs-pakkette wat verlede jaar afgesluit is, dit is 'n noodsaaklike element van die voltooiing van die Energie-unie. Die lening wat vandag ingestem is, sal die maatskappy in staat stel om te belê in die navorsing en ontwikkeling van brandstofselle, om produksievolumes te verhoog en om sy massaproduksieprosesse te begin.

Dit bied Elcogen die geleentheid om mededingende brandstofselle-gebaseerde elektrisiteits- en waterstofoplossings vir die massamark te bring en te voldoen aan die toenemende vraag van kliënte, insluitend vooraanstaande nywerheidsmaatskappye in sowel Europa as Asië. Na voltooiing beplan die Elcogen om ongeveer 2 miljoen selle per jaar te vervaardig, wat verantwoordelik is vir 'n elektriese kapasiteit van 50MW.

Meer inligting is beskikbaar aanlyn.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie

Kommentaar gesluit.