#Brexit preparedness - Voorlopige ooreenkoms oor die aanpassing van die Noordsee-mediterrane korridor en belegging in die aanpassing van die vervoerinfrastruktuur vir veiligheids- en grenskontrole

| Februarie 11, 2019

Die Europees Parlement en die Raad het 'n voorlopige ooreenkoms bereik oor die voorstel van die Europese Commissie om die aanpassing van die Noordsee - Mediterreense Korridor - een van die nege kernkorridors van die Trans-Europese vervoer (TEN-T) Netwerk.

Enerzijds voeg die verordening by die kern netwerk nuwe maritieme verbindings tussen die Ierse kern hawens van Dublin, Cork en Shannon Foynes en kern netwerk hawens in Frankryk (Le Havre, Calais, Dunkerque), België (Zeebrugge, Antwerpen, Gent) en Nederland (Terneuzen, Rotterdam, Amsterdam), met inagneming van die onttrekking van die Verenigde Koninkryk.

Aan die ander kant voeg die regulasie 'n nuwe befondsingsprioriteit by die Connecting Europa Fasiliteit (SEF): aanpassing van vervoerinfrastruktuur vir sekuriteits- en buitengrenskontrole doeleindes. Hierdie prioriteit sal deur die Kommissie in ag geneem word wanneer die volgende CEF-werkprogram voorgestel word. Die Kommissie sal 'n evaluering van die gevolge van Brexit oor vervoerverbindings en verkeersstrome maak.

Hierdie maatreëls sal slegs van toepassing wees indien die Verenigde Koninkryk sonder 'n ooreenkoms van die EU onttrek word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, Europese Kommissie, UK

Kommentaar gesluit.