#Romania het baie werk om tuis te doen en in Brussel sê #Greens

| Januarie 11, 2019

Aan die begin van die Roemeens voorzitterschap van die EU-Raad, Philippe Lamberts (Foto), president van die Groenen / EFA-Fractie in die Europees Parlement het gesê: "Daar is min tyd oor in hierdie wetgewer, maar baie werk om te doen. Die hervorming van Dublin, klimaatbeveiliging, CO2-uitstoot van motors en vragmotors, die beskerming van klokkenluiders, belastingreg, billike lone en werksomstandighede en 'n sosiale Europa is nou onder die bestuur van die Roemeens Presidensie. Die Groenen / EFA verwag dat die Roemeens voorzitterschap die Europese Unie meer klimaat vriendelik, eerlijker en meer sosiaal maak. Verbetering van mense se lewens is die beste manier om die wind uit regse populiste seile te neem voor die Europese verkiesings.

"Vir al sy pro-Europese spin het die Oostenrykse Raadsvoorsitter die belasting op geregtigheid geregtig. Dit is 'n belangrike kwessie vir EU-burgers en om vertroue in Europa te bou. Die Roemeens presidentskap moet Europese leierskap toon deur vinnig te werk aan billike belasting vir maatskappye en belasting deursigtigheid vir multinasionale maatskappye. "

Ska Keller, voorsitter van die Groenen / EFA-Fractie in die Europees Parlement, het gesê: "Die aard van die voorzitterschap van die Raad van die EU beteken dat daar 'n ekstra fokus word toegeken aan die lid-state wat die heerskappy beklee. Op die oomblik is daar nog nooit meer internasionale ondersoek na die verwoestende korrupsie van die Roemeense elite en pogings deur die regering om terug te keer op winste in die stryd teen korrupsie in die land. Die ontslag van die korrupsie-aanklaer, mnr. Laura Codruţa Kövesi, asook die onlangse bedanking van haar plaasvervanger, wreedheid teenoor vreedsame betogers wat teen korrupsie optree, en pogings om amnestie te pleeg vir korrupsie oortredings vir amptenare, ondermyn alle Roemenië se verbintenis tot die oppergesag van die reg , burgerregte en die stryd teen die ent.

"In 'n land waar net minder as € 40 miljard 'n jaar verlore gaan vir korrupsie, moet die Roemeens regering die geleentheid gebruik om sy verbintenis tot die stryd teen korrupsie, die oppergesag van die reg en Europese waardes te bewys. Die res van Europa kyk. "

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europees Parlement, Greens, Roemenië