EU-hof stel November 27 verhoor op #Brexit omkeer geval

| November 8, 2018

Regters in die hoogste hof van die Europese Unie sal 'n saak oor die Brexit-proses op 27 November hoor. Hulle het nagegaan of Brittanje eensydig sy besluit om die EU te verlaat, kan onttrek, het die Hof van Justisie Dinsdag (6 November) gesê. skryf Alastair Macdonald.

Die saak is deur die Skotse hof aan die Luxemburgse regters voorgelê, waar mense wat teen Brexit gekant was, gevra het om die interpretasie van artikel 50 van die EU-verdrag te verduidelik, waarvolgens Londen twee jaar kennis geneem het van sy vertrek.

Dit is nie duidelik wanneer die EGJ 'n finale beslissing kan lewer nie.

Britse premier Theresa May dring daarop aan dat Brittanje die EU in Maart sal verlaat, maar in die komende weke 'n stryd in die parlement ondervind om 'n potensiële verdrag te bewerkstellig wat bedoel is om die land se vertrek te vergemaklik en die ontwrigting daarvan te beperk.

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Brexit, EU, UK