# Orbán outoritêre bewegings moet bekamp word

| September 17, 2018


Die Raad moet optree teen Hongarye in reaksie op beleid van die regering van premier Viktor Orbán
(Foto) wat die fundamentele regte van die burgers bedreig, het die parlementslede verlede week by die Europees Parlement aangevoer.

môre stem oor 'n resolusie, indien dit deur 'n tweederde meerderheid aangeneem word, sal die Raad dwing om oortredings van artikel 2 van die Verdrag van die Europese Unie te ondersoek, wat die kernwaardes van die EU soos die demokrasie, menseregte en die oppergesag van die reg bepaal. Dit sal die regering van Hongarye op 'n ander botsingskursus met die EU bring.

Eerste Minister Viktor Orbán was teenwoordig in die debat om te argumenteer vir sy saak, maar het gesukkel om sy verskriklike rekord te beklemtoon soos gedokumenteer in die noukeurige opgestelde resolusie, wat deur die GUE / NGL ondersteun word. Hulle wissel van rassistiese en xenofobiese beleid teen vlugtelinge en lede van minderhede aan aanvalle op NRO's en die vrye pers.

Mev Marie-Christine Vergiat (PCF, Frankryk) het die resolusie van die Europese Parlement verdedig, wat deur die Orbán-geallieerde media heftig aangeval is: "Dit is maklik om hierdie resolusie te belemmer. Ek nooi diegene wat glo dat die oppergesag van die reg 'n plek in demokrasie het om Sargentini se verslag te lees. Daar is slegs feite gebaseer op verslae van die Raad van Europa en die Verenigde Nasies. Daar is geen aanvalle op die Hongaarse volk of teen Hongarye nie.

"Ons vra net om nakoming van die Kopenhagen-kriteria wat die Hongaarse regering aanvaar het toe dit by die EU aangesluit het, wat deur die regering van Orbán voorberei is toe hy premier was tussen 1998 en 2002.

"Maar destyds was hy 'n liberale. Orbán sê dat daardie vryheid nie meer 'n sentrale element in die organisasie van die staat is nie, wat verminder moet word tot 'n politieke meerderheid wat sy keuses uitoefen. Dit is wat in Hongarye gebeur met betrekking tot geregtigheid, die pers, onderwys, asiel en nie-regeringsorganisasies. "

Vergiat het Orbán se gevaarlike konsep van "onwettige demokrasie" aangeval. Dit is 'n dunbevolkte verrechtse extremisme: "Dit is vryheid en demokrasie wat aangeval word en dit is nie verbasend nie, aangesien jy 'n alliansie met Italië se Salvini soek. U verteenwoordig die ergste van die nasionalisme, van vreemdelinge haat en dus van die uiterste reg. "

Mnr. Malin Björk (Left Party, Swede), het die geleentheid gebruik om Juncker voor te skuif môre se Staat van die EU-adres, waar hy verwag word om nuwe maatreëls aan te kondig om die grense van die EU te seël, na aanleiding van Orbán se leiding: "Juncker sal na verwagting 10,000 nuwe grenswagte gebruik as 'n vertoning van geweld teen vlugtelinge in 'n verkeerde skuif wat ooreenstem met 'n beleid ingestel deur Orbán op die hoogte van die vlugtelinge krisis. Die EU-belastingbetaler se geld word gebruik om grense te militariseer. Dit is die volledige teenoorgestelde van die EU as 'n vredesprojek.

"Hierdie siniese stap is 'n oorgawe aan eise van regse ekstremiste wat onskuldige mense wil vlug vir hul lewens. Ek het aan hierdie huis baie meer geloofwaardige voorstelle vir beter gebruik van EU-geld voorgelê, nie in die besonder om die regte van vroue wat in sommige lidlande aangeval word, te verdedig soos dié van premier Orbán, "het Björk gesluit.

Tags: , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Hongarye