Packaging waardeketting koalisie van 68 industrie verenigings loods gesamentlike aanbevelings voor die onderhandel oor #SingleUsePlastics voorstel

| Augustus 23, 2018


EUROPEN en 67 ander Europese en nasionale verenigings1 wat 'n wye verskeidenheid verpakkingsmateriaal en -ektore verteenwoordig in die verpakkingsketting, het aangekondig gesamentlike aanbevelings2 oor die voorstel van die Commissie vir 'n richtlijn betreffende die beperking van die gevolge van sekere plastic produkte op die omgewing, dit wil sê die richtlijn inzake enkelvoudige gebruik van kunststoffen (SUP).

Die 68 organisasies erken die probleem van plastiese besoedeling en is daartoe verbind om oplossings te vind. Hulle doen 'n beroep op die EU om te verseker dat alle beoogde en onbedoelde gevolge van die voorstel behoorlik geëvalueer word, en nie die wetgewende gehalte, doeltreffendheid en werkbaarheid vir spoed opoffer nie. Om mede-onderhandelinge te help, maak die mede-ondertekenaars 9 aanbevelings met konkrete voorstelle om die teks te verbeter en te verduidelik in ooreenstemming met kernbeleidsbeginsels soos beleidsamehang, beter regulering en proporsionaliteit.

Die aanbevelings beoog om te verseker dat:

  • 'N Samehangende EU-beleidskader vir verpakking word gehandhaaf;
  • Die interne mark word beskerm;
  • Die oorsake van mariene rommel word holisties aangespreek en;
  • betekenisvolle innovasie en beleggings word aangemoedig met voldoende ontwikkelingstyd van R & D tot kommersialisering.

"Sommige aspekte van die voorstel uitdaag kernbeleidsbeginsels van Beter Regulasie, wat van belang is vir alle materiale en sektore in die verpakkingskettingketting," het Hans van Bochove van Coca-Cola European Partners en EUROPEN-voorsitter gesê. "Met hierdie kruisbedryfsverklaring wil ons ons gemeenskaplike oorkoepelende doelwitte as waardekettingvennote verduidelik. Dit is belangrik dat beleide duidelike definisies bevat en gebaseer is op 'n volledige bewysgebaseerde impakstudie om vertroue in 'n ingeligte wetgewingproses te handhaaf en moontlike onbedoelde gevolge te vermy, "het Van Bochove onderstreep.

"Industriële spelers word op verskillende maniere en op verskillende vlakke beïnvloed, direk en indirek deur die SUP," het Virginia Janssens, besturende direkteur van EUROPEN, gesê. "Die ingewikkeldheid en onderlinge verband tussen impakte langs die waardeketting moet in gedagte gehou word as ons negatiewe onbedoelde gevolge wil voorkom en 'n betekenisvolle, samehangende beleidsraamwerk moet verseker. Ons verenigde boodskap bied aanbevelings en 'n volgehoue ​​toewyding en bereidwilligheid om deel te wees van die oplossings. Om hierdie rede sal die EUROPEN bydraes tot die koherensie van beleid op grond van 'n feitevalueringsnavorsing, wat 'n effektiewe padkaart tot gevolg het, "het sy afgesluit.

1 Lys van mede-ondertekenaars:

In alfabetiese volgorde: ACE - Die Alliansie vir Drank Kartonne en die Omgewing, Afvalfonds Verpakkingen, Nederland, AGVU - Arbeitsgemeinschaft Verpackung und Umwelt eV, Duitsland, DOEL - European Brands Association, AISE. - Die Internasionale Vereniging vir seep, skoonmaakmiddels en instandhoudingsprodukte, AmCham EU - Amerikaanse Kamer van Koophandel na die Europese Unie, ANIA - Association Nationale des Industries Alimentaires, Frankryk, APIAM -Associação Portuguesa dos Industriais die Águas Minerais Naturais e die Nascente, Portugal, ARAM - Vereniging vir Verpakking en Omgewing, Roemenië, BVE - Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie eV, Duitsland, BSDA- Bulgaarse Sagte Drink Vereniging, Bulgarye, CEPI - Konfederasie van Europese Papiernywerhede, CICPEN - Industriële Koalisie op Verpakking en Omgewing, Tsjeggië, CITEO- Packaging Recovery Association, Frankryk, CNE - Conseil National de l'Emballage, Frankryk, Coop de France Mediers du Lait, Frankryk, COPACEL, Frankryk, Skoonheidsmiddels Europa - Die Persoonlike Sorg Vereniging, DMO - Der Grüne Punkt Dual Stelsel vir Verpakkingsherwinning, Duitsland, Eco-Rom Ambalaje, Packaging Compliance Scheme, Roemenië, Edana - Die stem van die Europese nonwovens industrie, EFBW - Europese Federasie van Gebottelde Water, Eko-kom - Packaging Compliance Scheme, Tsjeggië, Ekopak, Bosnië en Herzegovina, ELIPSO - Les entreprises die l'emballage plastique et souple, frankrijk, Emballasjeforeningen- Die Noorse Verpakkingsvereniging, Noorweë, EPRO - Europese Vereniging vir Plastiek Herwinning en Herstel Organisasies, EuPC - Europese Plastics Converters, Europese Aluminium, Europese Aluminiumfolie Vereniging, Europese Bioplaste, Europese Suiwelvereniging, Europese Vending & Koffie Diensvereniging, EUROPEN - Die Europese Organisasie vir Verpakking en Omgewing, EXPRA - Uitgebreide Produsent Verantwoordelikheid Alliansie, FEA - Europese Aerosol Federasie, FEBEA - Federasie van Entreprises de la Beaute, Frankryk, FIAB- Spaanse Food & Drink Federasie, Spanje, Flexibele verpakking Europa, FNIL- Federation Nasionale des Industries Laitières, Frankryk, Food Drink Europe - Die organisasie van Europa se voedsel- en drankbedryf, Fost Plus, België, GIFLEX - Italiaanse vereniging van buigsame verpakkingsprodusente, Italië, Groen Dot Ciprus, Ciprus, HE.RR Co, Hellenic Recovery Recycling Corporation, Griekeland, Hongaarse minerale water, vrugtesap en koeldrankvereniging, Hongarye, IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen eV, Duitsland, Industrieverband Körperpflege-und Waschmittel e. V., Duitsland, ILEC - Institut de liaisons et d'etudes die industries de consommation, France, INCPEN - Die Nywerheidsraad vir Navorsing oor Verpakking en Omgewing, die Verenigde Koninkryk, Inter Graf - Europese Federasie vir Druk en Digitale Kommunikasie, KLF- Die Noorse Kosmetiese Vereniging, Noorweë, Kosmetik-en Hygienföretagen, Swede, Miljöpack - Die Handel en Nywerheidsgroep, Swede, Pack2Go Europe - Europa se Convenience Food Packaging Association *, Pakkaus - Packaging Association, Finland, Plastic - Vereniging van Plastiek Vervaardigers, Polski Związek Przemysłu Kosmetycznego, Pole, Potravinářská komora České republiky- Federasie van die Voedsel en Drank Nywerhede van Tsjeggië, Tsjeggië, PROsPA- Produsente Verantwoordelikheidsorganisasies Packaging Alliance, REPAK - Packaging Recovery Organisasie, Ierland, SEPEN- Vereniging vir Verpakking en Omgewingsbeskerming, Serwië, SLICPEN - Industriële Koalisie op Verpakking en Omgewing, Slowakye, STANPA- Asociacion Nacional die Perfumería en Cosmetica, Spanje, Tegnokemiese Yhdistys, Finland, Die Deense Vereniging van Skoonheidsmiddels en Wasmiddels, Denemarke, UNESDA - Unie van Europese Sagte Drank Verenigings, Valpak - Environmental Compliance, Recycling and Sustainability Solutions, UK

2 Gesamentlike verklaring van 68 Packaging Value Chain verenigings oor die Voorstel vir 'n richtlijn oor die vermindering van die impak van sekere plastiek produkte op die omgewing.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, omgewing, EU, Plastic drasakke

Kommentaar gesluit.